Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja jak patrzę na Murzynka,to widze mojego Krecika:lol: wypisz -wymaluj,klon normalnie...no nadziwic sie nie mogę :)

Tłamsiku a co do naszego konkursu,mysle ,ze nie masz szans:diabloti:,takiej chociażby Żabci żaden psiur nie przebije :)Zaba jest bezkonkurencyjna :)

Posted

Witam Tłamsiku, Dusiek mi napisała, że jakaś dziewczynka staffinka jest u Was w galerii gościnnie, a ja jej nie widzę :sad:
Za to Murzynek- słodki :loveu:... Kto z nas nie pstryka zdjęć śpiącym psom? :D

Posted

scorpio133 napisał(a):
a ja mam pieska z dogomani. Jest duzy .Mieszaniec wilka i kogos tam jeszcze. Pazurkow nie lubi obcinac, na zastrzyki - najlepiej nie dostawac. Jest zdrowy. Ma piekne oczy, uszka, ogonek. - cały jest piekny. Tez go ktos wyrzucił z samochodu.. Z Warszawy przyjechał do Piły. Uwielbiam z nim rozmawiac. Jest jednak problem bo Ogi bardzo warczy na psiaki. Tak samo było z suczkami.Jak zobaczył to tragedia. Teraz jest juz na takim etapie ze suczki moga mu uszy obgryzac a on nic nie zrobi. Kosztowało to duzo pracy, ale sie udało. Jeszcze pracujemy nad pieskami, ale z tym to gorzej. .Jak przyjechał do nas to był taki zagubiony. Prawdziwy charakter odsłonił po miesiacu jak doszedł do siebie. Cały czas pracujemy. Mam nadzieje ze uda sie nam - tak jak nam sie udało z suczkami.

Trzymam kciuki, żeby się udało.. :) Wiele rzeczy (jak nie wszystko) można wypracować, trzeba tylko dużo cierpliwości i czasu :) Wcześniej już pisałam o tym, że Murzynek kiedyś kompletnie nie trawił Oskara (tego czarnego teriera). Podobno nawet pogryzł go, a dokładniej rozerwał mu ucho. Jak Oskar wychodził na spacer i spotkał Murzynka, to nie mógł w ogóle przejść, bo Murzynek krążył wokół niego i podgryzał go. Nigdy bym go o coś takiego nie posądziła, bo z moich obserwacji wynikało, że ma super stosunek do innych psów. Widocznie się go bał. Dowiedziałam się o tych akcjach, jak "uwięziłam" Murzynka u siebie. Pancia Oskara to bardzo miła kobitka i chciałam mieć towarzystwo na spacerach :) trochę minęło zanim mogłyśmy spokojnie chodzić, bo rzeczywiście Murzynek ujadał na Oskara, chciał go kąsać.. Ale powolutku, cierpliwie pracowałyśmy nad tą sprawą, fajnie, że oskarkowa pancia wykazała chęć do współpracy. Teraz możemy spokojnie spacerować, Oskarek bez problemy przychodzi do nas- zarówno na podwórko jak i do domu.. Topór wojenny został zakopany :D Może w Twoim przypadku dobrze byłoby obrać za cel najpierw jednego konkretnego psa, a później już poleci ;) Skoro dobrze bawi się z suczkami to może i chłopaków zaakceptuje.. :)

Malina98 napisał(a):
A na tym zdjęciu Murzynek wygląda jak szczeniaczek :)

Ciekawa jest jak Murzynek wyglądał jako szczeniaczek.. na pewno miał krótkie masywne łapki :)

kaja69 napisał(a):
A ja jak patrzę na Murzynka,to widze mojego Krecika:lol: wypisz -wymaluj,klon normalnie...no nadziwic sie nie mogę :)

Tłamsiku a co do naszego konkursu,mysle ,ze nie masz szans:diabloti:,takiej chociażby Żabci żaden psiur nie przebije :)Zaba jest bezkonkurencyjna :)

Wierzę, że Żabka kosi konkurencję :D

arielka186 napisał(a):
Witam Tłamsiku, Dusiek mi napisała, że jakaś dziewczynka staffinka jest u Was w galerii gościnnie, a ja jej nie widzę :sad:
Za to Murzynek- słodki :loveu:... Kto z nas nie pstryka zdjęć śpiącym psom? :D

Zdjęcia stafficzki są na 6 stronie, tylko parę, bo małą ciężko złapać na spokojnie.. Niestety mój aparat robi kiepskie zdjęcia ruchliwym obiektom- a ona zdecydowanie do takich należy ;) Na pewno będzie więcej zdjęć, bo dosyć regularnie się spotykamy :D

Był dzisiaj u mnie nowy członek rodziny- szczeniaczek buldoga angielskiego.. Mieszka niedaleko więc mam nadzieję, że będzie często wpadał. Jak go dorwę to oczywiście zrobię mu zdjęcia i przedstawię go w galerii.. Jest strasznie słodki i bardzo kontaktowy.. :D

Posted

Pipi napisał(a):
Slicznoty:loveu::loveu::loveu:

Witamy Irenko! Ostatnio wspominałam z TZem jak przywiozłaś nam Pestuszkę.. taką malutką i cichutką.. Żebyś ją teraz zobaczyła.. :D Jak będziesz w okolicy to zapraszamy na odwiedziny :)

Posted

Dziekuje za zaproszenie. Widac na zdjeciach jak urosla i jaka fajniasta pannica. Nie jest juz taka przepraszam, ze zyje. Teraz to sliczna, pewna siebie malolata.

Posted

naprawde zdjecia pezecudniaste. Zawsze lubie do Ciebie zagladac. Zawsze tu jest tak pogodnie, tak miło. Co do mojego chłopaka to ma kilka kolegow z ktorymi sie bawi, ale ogolnie to ciezko przechodzic koło innych psiakow. Ja mam tez nadzieje ze mu sie uda. Tak jak pisałam cały czas pracujemy. Nie zmienia to faktu ze jest dla mnie wszystkim co najpiekniejsze i najukochansze . Bardzo mocno go kocham- bardzo. Takiego chłopaka miec w domu to prawdziwy skarb. A Twoj Murzynek to od samego poczatku ujał mnie za seerce. Zyczymy miłej nocki

Posted

Pipi napisał(a):
Dziekuje za zaproszenie. Widac na zdjeciach jak urosla i jaka fajniasta pannica. Nie jest juz taka przepraszam, ze zyje. Teraz to sliczna, pewna siebie malolata.

Ooo tak.. pewności siebie i energii jej nie brakuje.. Jest bardzo ruchliwa, żeby policzyć jej kroki i podskoki w ciągu jednego dnia, to pewnie byłoby tyle co z Białegostoku do Warszawy albo i dalej ;) Psoci ale przy tym wszystkim ma takie mądre spojrzenie, czasami patrzy tak jakby zaglądała mi do głowy i czytała moje myśli ;) skubana jest taka inteligenta.. czasami to się obraca przeciwko nam.. ;)

Posted

scorpio133 napisał(a):
naprawde zdjecia pezecudniaste. Zawsze lubie do Ciebie zagladac. Zawsze tu jest tak pogodnie, tak miło. Co do mojego chłopaka to ma kilka kolegow z ktorymi sie bawi, ale ogolnie to ciezko przechodzic koło innych psiakow. Ja mam tez nadzieje ze mu sie uda. Tak jak pisałam cały czas pracujemy. Nie zmienia to faktu ze jest dla mnie wszystkim co najpiekniejsze i najukochansze . Bardzo mocno go kocham- bardzo. Takiego chłopaka miec w domu to prawdziwy skarb. A Twoj Murzynek to od samego poczatku ujał mnie za seerce. Zyczymy miłej nocki

To jeszcze powiedz gdzie mogę zobaczyć Twojego chłopaczka?

scorpio133 napisał(a):
jakie u Was piekne tereny do spacerkow

Akurat na te spacerkowe tereny musimy trochę podjechać.. W najbliższym czasie wyruszę na spacer po okolicy z aparatem i pokażę co mamy pod nosem..

Posted

tłamsik napisał(a):
Zdjęcia stafficzki są na 6 stronie, tylko parę, bo małą ciężko złapać na spokojnie.. Niestety mój aparat robi kiepskie zdjęcia ruchliwym obiektom- a ona zdecydowanie do takich należy ;) Na pewno będzie więcej zdjęć, bo dosyć regularnie się spotykamy :D

Był dzisiaj u mnie nowy członek rodziny- szczeniaczek buldoga angielskiego.. Mieszka niedaleko więc mam nadzieję, że będzie często wpadał. Jak go dorwę to oczywiście zrobię mu zdjęcia i przedstawię go w galerii.. Jest strasznie słodki i bardzo kontaktowy.. :D

Fajną macie rodzinkę :)... Staffinka słodka- i nie dziwię się, że ciężko ją złapać- one to są wulkany energii:D I czekam na fotki buldożka :loveu:

Posted

arielka186 napisał(a):
Fajną macie rodzinkę :)... Staffinka słodka- i nie dziwię się, że ciężko ją złapać- one to są wulkany energii:D I czekam na fotki buldożka :loveu:

Ziutka (staficzka) jest naprawdę ekstra, ze względu na swoją rasę (pies morderca itd.;) ) niekoniecznie ma koleżanki do zabawy na osiedlu, jak spotykamy się nad rzeką to i Ziutka i jej pancia są przeszczęśliwe, że mała może z kimś poganiać. Ziutka zakochała się w Pestce- cały czas chodzi za nią, zagląda jej w oczka, zaprasza do zabawy, aż miło popatrzeć. Tylko ich zabawa śmiesznie wygląda, bo Ziutka jest jak żółwik, a Pestka jak chart ;) Ale trochę treningu i będzie lepiej, Ziutka nabiera już odpowiedniego tempa ;)

Pestka jest dla niej bardzo delikatna, jeśli porównać zabawy pestkowo-tośkowe, bo te są bardziej intensywne, dynamiczne i lepiej zejść z drogi jak dziewczyny się ganiają, bo mogę przewrócić ;)

deer_1987 napisał(a):
Same cuda nam pokazujesz :loveu:

:loveu:

Posted

jak wejdziesz Kochana Cioteczko w google i napiszesz ... znaleziony na ulicy teraz Ogi ma dom w Pile to własnie jest watek mojego Ogiego. Znalazła go Maszaberia. Zobacz jaki z niego przystojny brunecik . Jest duzy , ale dla mnie jest całym swiatem.

Posted

scorpio133 napisał(a):
jak wejdziesz Kochana Cioteczko w google i napiszesz ... znaleziony na ulicy teraz Ogi ma dom w Pile to własnie jest watek mojego Ogiego. Znalazła go Maszaberia. Zobacz jaki z niego przystojny brunecik . Jest duzy , ale dla mnie jest całym swiatem.

scorpio133 napisał(a):
tyle nieszczesc na tej dogomanii, tyle psiakow w potrzebie - a tu taki szczesliwy watek. Duzo szczescia dla Was

No teraz to już wiem czemu Murzynek wpadł Ci w oko.. Śliczny jest Ogi, a że duży... więcej do kochania :loveu:

mari23 napisał(a):
cudne psiaki !
cudny wątek !!!

Ach.. dziękuję.. zaraz się zaczerwienię.. takie pochwały :)