Jump to content
Dogomania

S.O.S. dla "borderkowego" Reksia - Łęczyca k/Łodzi. Pojechał do domu :-)

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

BlackSheWolf napisał(a):
nie wiemy nic... a nie wiesz z kim rozmawiala ? moze z kierownikiem ?

Nie mam pojęcia. Wiem tylko tyle, ile jest napisane na forum BC w wątku Reksia (link podałam;)).

Pozdrawiam,
Natalia

Posted

bellatriks mam prosbe ;) możesz napisać na forum BC wiadomosc ode mnie :

Witajcie! Jestem wolontariuszka w schronisku w Łęczycy. Reksio ma ok. 5 lat. Jest miłym psiakiem :) ostatnio stał się taki wystraszony... tylko nie wiem czemu... pewnie już to schronisko zaczęło na niego tak działać. Ale poza schronem napewno będzie inaczej :) mam nadzieje, ze uda mu sie szybko znalezc dom :)
pozdrawiam
Agata
moje GG: 5801521
P.S. wiecie co... jak chcecie go wyciągnąc (byłoby super!) to zadzowncie do kierownika... niestety kierownik schroniska zmienia sie 5 marca ;(

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
bellatriks mam prosbe ;) możesz napisać na forum BC wiadomosc ode mnie :

Witajcie! Jestem wolontariuszka w schronisku w Łęczycy. Reksio ma ok. 5 lat. Jest miłym psiakiem :) ostatnio stał się taki wystraszony... tylko nie wiem czemu... pewnie już to schronisko zaczęło na niego tak działać. Ale poza schronem napewno będzie inaczej :) mam nadzieje, ze uda mu sie szybko znalezc dom :)
pozdrawiam
Agata
moje GG: 5801521
P.S. wiecie co... jak chcecie go wyciągnąc (byłoby super!) to zadzowncie do kierownika... niestety kierownik schroniska zmienia sie 5 marca ;(

Agata: napisałam już Twoją wiadomość na forum bc ;)

Posted

Agata - nie wiem, czy p. Ilona do Ciebie pisała? Ona mieszka w Niemczech i może nie mieć gg.
Na forum bc są dwa nowe posty od niej:

Niedziela:

Od kierownika schroniska wiem ze Reksio nie ma Chipu i ksiazeczki/Paszportu.
To musialo by byc zalatwione przed odbiorem pieska. Ten biedulek musi bardzo cierpiec w tym schronisku.
Ale najlepiej bedzie jak jutro osobiscie tam przedzwonie.
Narazie dzieki za informacje.

Ilona

poniedziałek:
Rozmawialam dzisiaj z kierownikiem schroniska w sprawie Reksia.
Piesek zostanie napewno przez nas odebrany.
Reksio nie ma Chipu i Paszportu i dlatego bezposredni przewoz do Niemiec jest problemem (przejscie graniczne) .
Pojechalabym osobiscie na wekend go odebrac. Czy jest mozliwosc pomocy w sprawie Chipu i Paszportu . Schronisko nie ma pieniedzy. Moze wolontariuszka by miala pomysl. Pieniadze bylyby oddane przy odbiorze Reksia.
Jestem wdzieczna za kazda pomoc albo pomysl, bo Reksio musi byc do 5 marca odebrany. Schronisko przechodzi w rece Miasta.

Ilona

Ile w ogóle kosztują chip i paszport? :hmmmm:

Posted

odpisz:
niestety musi byc odebrany do 5 marca :( pieniadze ? eh.. nie wiem jak zdobyc... a wiecie mniej wiecej ile kosztuje chip i paszport ?
jesli nieduzo to moze bysmy z wolontariuszkami sie zlozyly... tylko czy kasa pozniej by wrocila ? bo teraz zbieramy na chora elze pieniadze :(

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
odpisz:
niestety musi byc odebrany do 5 marca :( pieniadze ? eh.. nie wiem jak zdobyc... a wiecie mniej wiecej ile kosztuje chip i paszport ?
jesli nieduzo to moze bysmy z wolontariuszkami sie zlozyly... tylko czy kasa pozniej by wrocila ? bo teraz zbieramy na chora elze pieniadze :(

OK, już odpisuję. ;)

A jeżeli to nie są jakieś straszne sumy, to też mogę się dorzucić (ale w grę wchodzi tylko przelew, nie mam możliwości jeżdżenia nigdzie i przekazywania pieniędzy).

Posted

Bellatriks mozesz jeszcze odemnie dopisac, jeszcze tylko ten raz bo zalozylam konto ale email aktywujacy jeszcze nie doszedl..

Byloby super jakby Pani po niego przyjechala. Ja w sobote bede w schronisku :) teraz są otwarte granice więc pewnie potrzebna jest tylko ksiazeczka szczepień.

Posted

Agata, super, że Reksio pojechał!

Napisałam, ale nie wiem, jak w Niemczech ma się sprawa gg - w razie czego mam nadzieję, że relacje będą się pojawiały na forum BC, a ja mogę wszystko Ci przekazywać ;)

Pozdrawiam,
Natalia