Jump to content
Dogomania

S.O.S. dla "borderkowego" Reksia - Łęczyca k/Łodzi. Pojechał do domu :-)

Recommended Posts

Posted

Kopiuję ze strony schroniska. Wolontariuszy z Łęczycy prosżę o pomoc tzn. zdjęcia i aktualne info o psinie.

imię: Reksio
rasa: mieszaniec
miasto: Łęczyca
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis: ....Oj , historia tego psiaka jest bardzo ciekawa, otóż do łęczyckiego schroniska....przydreptał sam!! :-) trudno w to uwierzyć ale tak było!!! Przypuszczam , że został wyrzucony z samochodu , gdzieś w pobliżu naszego schroniska. Z początku był nieufny i nie podchodził za blisko , ale w końcu sam zaczął drapać w bramę! Kiedy go wpuściliśmy , był ogromnie wesoły , zaczął skakać i merdać ogonkiem !Jedna tęsknił za wolnością , aż trudno uwierzyć , że wskrabywał się po siatce i wychodził na spacerek.... po za schronisko! Nigdy nie zdarzyło się by nie wrócił , zawsze wracał do nas pogodny , radosny ..REKSIO jest strasznie energicznym psem , uwielbia wyszaleć się i wybiegać , ale nie lubi zbytnio innych psów potrafi być zadziorny co w konsekwencji kończy się klapsem. REKSIO jest bardzo towarzyski i przyjacielski , na pewno nie zawiedziesz się gdy go przygarniesz , nawet więcej przekonasz się jaki jest zwariowany i sympatyczny :-)
kontakt:
Schronisko Dla Zwierząt
99-100 Łęczyca,
ul. Staromiejska
tel. 604 229 186

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na stronie schroniska wynalazła go Laluna. Wrzuciła na forum border collie
http://www.bordercollie.fora.pl/viewtopic.php?t=669&sid=c2a3744e19725818c622fedf05b8488e

Mamy świra na punkcie bc, dopatrzyłysmy się u Reksia podobieństwa :evil_lol:
Laluna już napisała do schroniska, ale bardzo potrzebna pomoc kogoś miejscowego :lol: . Dziękuję za odzew. Byłabym wdzięczna za sprawdzenie, czy on rzeczywiście jest i za fotki oczywiście, bo chciałabym wystawic go na allegro i ogłosić w necie

Posted

z miejscowymi na forum to raczej bedzie problem, my żeśmy przyjechały do Łęczycy z Łodzi. Schronisko jest małe, mają około 50 psów i pracownicy znają każdego więc o info raczej bedzie łatwo

Posted

I jeszcze jedno zdjecie Reksia

Skradający bc. Ten psiak ma dużo z bc i to spojrzenie i ta sylwetka. A do tego jego cała zdumiewająca historia. Zaradnosć i odnalezienie sie w trudnej sytuacji i zaufanie ludziom. To on wybrał ludzi. Szkoda aby zaginął zapomniany na tym odludziu.
Czy ktos go dostrzeze i pokocha? Tak jak on wybrał człowieka, teraz czeka az człowiek go wybierze. Kto mu da szanse?

Posted

Imbir1 napisał(a):
a skąd masz zdjęcia? ze strony schroniska? mogę napisać do kierownika w jego sprawie? chociaz teraz w niedziele jak byłyśmy nie wpadł mi w oko:cool3:

Imbir pisz. Ja juz napisałam i czekam na odzew. A bywasz w tym schronisku? Mozesz sprawdzic i jakieś nowe foty?

Posted

w schronisku byłam tam poraz pierwszy:lol: , mam tam swojego wirtualnego podopiecznego, dlatego jestem w kontakcie z kierownikim, ale narazie nie wybieram się do Łęczycy. Nie mam samochodu, a od dworca to jest spory kawałek:razz:

Posted

Imbir1 napisał(a):
w schronisku byłam tam poraz pierwszy:lol: , mam tam swojego wirtualnego podopiecznego, dlatego jestem w kontakcie z kierownikim, ale narazie nie wybieram się do Łęczycy.

To zadzwoń do niego, napisz. Nie dostałam żadnej odpowiedzi:placz:
Foto cokolwiek, niech Ci przesle. Info o psiaku.

Posted

Jak zdobędziecie wiecej informacji to zamieście go na allegro. W zeszłym tygodniu właśnie tak znalazłam dom dla psiaka. A historia bordusia jest naprawde ujmująca. Niech mu się uda ;)

Posted

Dzieki Imbir i jakieś zdjecia pros i tel kontaktowy. To wtedy będziemy działać z ogłoszeniami.

Bo to wyjątkowy pies. Zeby samemu prosic o miejsce w schronisku. W głowie sie nie mieści:roll:

Posted

[quote name='Beata J.']Na stronie schroniska wynalazła go Laluna. Wrzuciła na forum border collie
http://www.bordercollie.fora.pl/viewtopic.php?t=669&sid=c2a3744e19725818c622fedf05b8488e

Mamy świra na punkcie bc, dopatrzyłysmy się u Reksia podobieństwa :evil_lol:

Też zaczynam mieć - coraz większego, im więcej czytam o tej rasie.
Pozwólcie więc, że będę tu zaglądała, chociaż tylko duchowo mogę wesprzeć Reksia - spryciarza:cool3: . Fantastyczne, że ten pies potrafi odnaleźć się w takiej trudnej sytuacji. Skądś to znam...

Posted

Oto fragment listu o Reksiu

Witam serdecznie, Raksio jest naprawdę wspaniałym pieskiem. Jak napisaliśmy w opisiku o nim, sam przyszedł do schroniska, sam wychodził z niego i sam po siatce wdrapywał się , żeby zostać tu na stałe. Reksio jest bardzo energicznym i żywiołowym pieskiem, skoczny, zabawowy, bardzo lubi ganiać za patykami, kamyczkami i oczywiście za piłeczką :) Nie jest agresywny w stosunku do ludzi ale nie toleruje innych psiaków, lubi zaczepiać duże pieski, jeżeli chodzi o suczki to przepada za nimi....
Reksio jest indywidualistą, chodzi własnymi ścieżkami, sam dobiera sobie małych przyjaciół, kiedy ma ochotę to przyjdzie żeby go pogłaskać , ale kiedy jest czymś bardzo mocno zainteresowany to nie obchodzi go nikt ani nic.Jeżeli chodzi o adopcje i koszty to nie bierzemy pieniążków tylko symboliczną złotówkę, mamy ogromną nadzieję, że wspólnymi siłami znaleziemy temu psiakowi dom, dziękuję za zainteresowanie

Posted

kofee napisał(a):
Też zaczynam mieć - coraz większego, im więcej czytam o tej rasie.
Pozwólcie więc, że będę tu zaglądała, chociaż tylko duchowo mogę wesprzeć Reksia - spryciarza:cool3: . Fantastyczne, że ten pies potrafi odnaleźć się w takiej trudnej sytuacji. Skądś to znam...

wiesz kofee, ta choroba została zdiagnozowana-borderlioza się zwie :evil_lol:
Mizianko dla Berciszki i Nadii