Jump to content
Dogomania

S.O.S. dla "borderkowego" Reksia - Łęczyca k/Łodzi. Pojechał do domu :-)

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety ktoś u kogo sie urodził Reksio wyszedł z załozenia że go trochę podrasowi na teriera:mad:

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

PODPISZĘ KAŻDĄ PETYCJE O ZAKAZIE KOPIOWANIA OGONA I USZU . I JESTEM ZA OLBRZYMIMI KARAMI DLA KAŻDEGO KTO TNIE OGONY I USZY !!!:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Jak czujesz wenę to pewnie, że pisz. Ładny tekst plus foty to połowa sukcesu. Ja jestem kiepska w tworzeniu tekstów raczej bym skopiowała toco jest

Matkoooooooooooooo :crazyeye: gdzie on ma ogon?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Reksio

Miał być rasowy, nie był. Nawet nie pomogło że dał sobie odrąbać ogonek gdy się urodził.
Ale i tak na nic te cierpienia, bo gdy dorósł nie był tym czym miał być. Nie podobał się, wywieziony, wyrzucony z samochodu w obcym mieście. Jak mógł zaufać człowiekowi?
Nie ufał, a jednak jak żyć dalej na ulicy? Gdy miało się tyle a nie ma już nic.
I zaufał, któregoś dnia sam zaczął skrobać w bramę schroniska dla bezdomnych zwierząt.
Schronisko dla bezdomnych zwierząt, często ostatni dom dla bezdomnego psa i świat który widać tylko przez kratę. On oddał swą wolność sam. Teraz czeka na człowieka, tego jednego który da mu miłość i go wybierze. Nie potrzebuje wolności bez człowieka, sam potrafi wyjść z każdej klatki, może jeszcze tli się w nim nadzieją ze jego Pan wróci tam gdzie zostawił. Ale on nie przyjeżdża, wiec Reks znów sam wraca do schroniska.
Reks ma dwa lata, trochę w typie border collie, inteligentny, radosny i towarzyski. Kocha ludzi, ale przyjaciół sobie sam wybiera. Jest niesamowicie skoczny i zabawowy, lubi aportować patyki i piłeczki. Nadawałby się dla osoby aktywnej, byłby wspaniałym towarzyszem. Reksio nie lubi innych psów - samców, chociaż jak każdy samiec bardzo lubi suczki.

Posted

Wielkie dzięki za tekst. Dobry tekst i foty to połowa sukcesu. Zawsze to powtarzam. Szkoda, że nie mamy nikogo kto by mu cyknął parę fajnych zdjęć.

Pewnie, że pamiętam Bordie. Zdarza się że ją wspominam. Szkoda, że Yboty nie piszą o niej na dogo. Jej jedno zdjęcie jak jest wpatrzona w Pana do dzis mam przed oczami

Reksiu, trzymam kciuki za cudowny domek.

Posted

Kierownik schroniska obiecał że podeśle nowe foty w ciągu tygodnia.

Oj żeby ktoś go dostrzegł. I żeby jeszcze był aktywny co lubi spacerki i zabawy z psem i wogóle taki szczególny jak Reks:lol:

Posted

Beata J. napisał(a):
wiesz kofee, ta choroba została zdiagnozowana-borderlioza się zwie :evil_lol:
Mizianko dla Berciszki i Nadii

I bardzo zakaźna - nawet przez internet:cool3:. Szybko postępuje.:cool3:
Dzięki, wymiziane.:lol:
Tekst o Reksiu to strzał w dziesiątkę. Szczególnie to, że oddał wolność.
To naprawdę fantastyczny zwierzak. Mam nadzieję, że znajdzie fantastyczny domek:lol:

Posted

kofee napisał(a):
Tekst o Reksiu to strzał w dziesiątkę. Szczególnie to, że oddał wolność.
To naprawdę fantastyczny zwierzak. Mam nadzieję, że znajdzie fantastyczny domek:lol:

Własciwie to on swoim zyciem napisał swoją wzruszajacą historię. Mam nadzieję ze będziemy mogli dopisac happy end i oby potem żyli długo i szczęśliwie. Reksiu ze swoją nową rodziną;)

Posted

kofee napisał(a):
No to wstawaj Reksiu na spacerek:lol:

Ty mi Koffe nie podburzaj Reksa, bo jemu dwa razy nie trzeba powtarzać, aby sobie poszedł na spacer. Zaraz sobie sam po siatecce polezie na spacer. :cool3:
A tu może ktoś po niego przyjdzie i co będzie jak go nie zastanie. Beata całą noc ślęczała i wstawiała ogłoszenia.

PS
Koffe widzałam wczoraj Bertę na zdjeciach. Mówie Ci bc:lol:

Posted

LALUNA napisał(a):
Ty mi Koffe nie podburzaj Reksa, bo jemu dwa razy nie trzeba powtarzać, aby sobie poszedł na spacer. Zaraz sobie sam po siatecce polezie na spacer. :cool3:

A wiesz, że o tym własnie pomyślałam?:evil_lol: Nawet chciałam napisać, że to ma być spacerek tylko na 1 stronę:cool3:

LALUNA napisał(a):
Koffe widzałam wczoraj Bertę na zdjeciach. Mówie Ci bc:lol:

Jest naprawdę podobna, stąd moje wycieczki na borderowe strony i coraz większy zachwyt tą rasą:loveu: (że nie wspomnę o zachwycie nad Berciszką:loveu:)
No, Reksiu, mam nadzieję, że grzecznie czekasz na domek:lol:

Posted

[A wiesz, że o tym własnie pomyślałam?:evil_lol: Nawet chciałam napisać, że to ma być spacerek tylko na 1 stronę:cool3:

No to moze Beata na spacerek obudzimy?:evil_lol:
Bo jak jeszcze tu nie zajrzała to napewno nockę odsypia, tyle się nawklejałą ogłoszeń.

Kofi a sprawdziłaś czy Berta tatuażu nie ma?

Posted

oj, chciałabym pospać dłużej, ale moje dziecko chodzi do I klasy więc o 7 rano pobudka. Dzisiaj trochę w rozjazdach byłam stąd te zaniedbania na dogo.
Karę postanawiam wymierzyc sobie sama :mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='LALUNA']Kofi a sprawdziłaś czy Berta tatuażu nie ma?
Berta tylko przypomina BC. Ma trochę inną głowę i uszy, ale kolorki (jak ja kocham ten biały paseczek na główce), sylwetka i sierść są podobne. Tatuaż .... ma (ale to ze schroniska:evil_lol: ).
Beata, ale masz dobrze, że tak długo;) możesz pospać - mój budzik dzwoni 1,5 godziny wcześniej:roll:
No jak tam się dzisiaj miewasz Reksiu?:lol:

Posted

[Beata, ale masz dobrze, że tak długo;-) możesz pospać - mój budzik dzwoni 1,5 godziny wcześniej:roll:

No właśnie Beata, pobudka, pora na spacer z Reksem :evil_lol:

Posted

kurcze, ja coś ostro ostatnio pracuję, aż sama się dziwię :crazyeye: . Nie mam czasu, żeby na dogo wejść.
Kofee czy ja dobrze liczę???? Wstajesz o 5.30???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: