Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko! Przykro mi Justyna glaszcze.gif

A ja wczoraj z Lumpkiem znowu u weta z jego uchem. Zawsze jak u nas było gorzej, to u Was lepiej ;) I tak sobie wchodzę na dogo i myślę "pewnie u nich super wieści". A tu taka wiadomość Cry_emoticon_by_smiekie.gif

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Co z jego uszkiem znowu?

Tak, znowu zapalenie :/ Ale już wtedy przy diagnozie miałam powiedziane, że już do końca życia będziemy musieli mu podawać leki :/ A że tabletki nie wchodzą w grę, bo sobie nie da wcisnąć tabsa, to pozostają zastrzyki o długotrwałym działaniu. Czasem muszę jechać co 2 miesiące, a czasem uda się i jedziemy dopiero po 3 miesiącach ;)

Posted

Lumpek dostał tabletkę na robaki tylko raz i to przez weta. Przy kolejnej próbie, nawet siłą pyska nie dało się otworzyć :/ Od tamtej pory odrobaczany jest spot-on'em Profender ;)

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

I to działa?
Znaczy się sprawdzałaś np. poprzez badania kału?

Pierwsze słysze o czymś takim:) Słyszałam o jakiś pastach, ale jakoś też nie wierze w ich skuteczność.

Nigdy nie robiłam badań kału ani kotu, ani psu ;) Ale sprzątam kuwetę od 14 lat i gdyby nie działało, to tych robaków już raczej nie dałoby się nie zauważyć podczas sprzątania, a kota to już by zżarły od środka ;)

Odkąd mam Lumpka, to raz dostał tabsa, a potem już tylko krople 2-3x w roku ;)