Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Witam Wszystkich!!!

Znalazłam informacje o Elzie przypadkowo. Na początku chciałam ją adoptować wirtualnie, gdyż sama mam 10 letniego ON + królik. Jednak w między czasie dowiedziałam się, że schronisko zostanie przejęte przez miasto w dn. 05.02.2008r. i to mnie maksymalnie przeraziło.

Osobiście wolałabym ją wziąć do siebie, bo zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Mimo braku sierści uważam, że jest przesłodziasta i byłabym dumna spacerując z nią. Niemniej jednak mieszkam w 53m2 z rodzinką (w sumie 4 os) i zwierzyńcem, więc jest to średnio możliwe.

Nie wiem jak będzie. Może uda mi sie przekonać moją rodzinkę i zostanie u mnie. Póki co będę jej przybraną mamą i na pewno nie oddam jej w nieodpowiednie ręce.

Zaangażowałam w pomoc dla suni strasznie wielu ludzi. W pracy mam osoby chętne do wsparcia finansowego, więc jakoś to będzie. Jednego jestem pewna, że może na mnie w 100% liczyć i że zrobię wszystko, aby jeszcze nie raz machała puchatym ogonem.

Nie mogę się już doczekać, kiedy to małe słoneczko przywiozę. Fundacja AFN pomogła mi załatwić miejsce na SGGW, tak więc od soboty rozpoczynamy leczenie. Psi Azyl też zorganizuje konto. Fajnie, że wszyscy jesteśmy zjednoczeni w tym żeby pomóc psince. DZIĘKI WIELKIE ZA WASZE WSPARCIE. JESTESCIE WSPANIALI!!!!

Ja wzięłam z tej okazji tygodniowy urlop i zamierzam jej nie opuszczać. Mam nadzieje, że to jej pomoże choć troszkę. Potem będę nawiedzała SGGW codziennie.

Obiecuję informować was na bieżąco o postępach!!!!

Pozdrawiam serdecznie, Ania[/FONT][/COLOR]

Posted

[COLOR=black][FONT=Arial]Wczoraj z wrażenia nie mogłam zasnąć.:D[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Rozmawiałam dziś z dyrektorem schroniska. Powiedział, że jak przyjechał po Elżunię do lecznicy (miała robione wstępne badania - zdiagnozowano u niej świerzb - szczerze mówiąc tak podejrzewałam...), to strasznie się ucieszyła jak go zobaczyła. :) Wiem, że będzie za nim trochę tęskniła, ale zrobię wszystko żeby jej pomóc się przystosować.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Zastanawiam się co dla niej jeszcze przygotować do szpitala.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Mam kocyk, duży ręcznik, 2 miski[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Pojadę może jutro kupić jakiś kubraczek na spacery, bo przecież z futerkiem u niej na razie krucho.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Poradźcie czy coś jeszcze powinnam przygotować?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[FONT=Arial]Przy okazji, WIELKIE DZIĘKI dla Ani, mojej przyjaciółki (też ma ON, strasznie podobna z pyszczka do Elzy). Ania pożyczyła samochód, którym przywieziemy psinkę.[/FONT]

[FONT=Arial]Startujemy z Wawy jutro o 7:00 rano. :multi::multi::multi:[/FONT]

Pozdrawiam,
Ania

Posted

[COLOR=black]Tak sobie pomyślałam, że można by było napisać jakąś petycję do Burmistrza m.st. Łęczycy, aby obecny kierownik schroniska został na tej posadzie.[/COLOR]

[COLOR=black]To niesamowity człowiek, o wielkim sercu. Osobiście go nie znam, ale muszę wam przyznać że jego wola walki o życie Elzy strasznie mocno mnie zmotywowała do działania.[/COLOR]

[COLOR=black]Wydaje mi się powinniśmy coś tej sprawie zrobić. Myślałam także, żeby o całej sprawie powiadomić media. [/COLOR]

[COLOR=black]Może sprawa nie jest jeszcze przegrana.[/COLOR]

[COLOR=black]Nie rozumiem tej zmiany... Może ktoś z was ma jakieś info na ten temat?[/COLOR]

[COLOR=black]Co o tym wszystkim myślicie?[/COLOR]

[COLOR=black]Ania[/COLOR]

Posted

[quote name='Ini'][COLOR=black]Tak sobie pomyślałam, że można by było napisać jakąś petycję do Burmistrza m.st. Łęczycy, aby obecny kierownik schroniska został na tej posadzie.[/COLOR]

[COLOR=black]To niesamowity człowiek, o wielkim sercu. Osobiście go nie znam, ale muszę wam przyznać że jego wola walki o życie Elzy strasznie mocno mnie zmotywowała do działania.[/COLOR]

[COLOR=black]Wydaje mi się powinniśmy coś tej sprawie zrobić. Myślałam także, żeby o całej sprawie powiadomić media. [/COLOR]

[COLOR=black]Może sprawa nie jest jeszcze przegrana.[/COLOR]

[COLOR=black]Nie rozumiem tej zmiany... Może ktoś z was ma jakieś info na ten temat?[/COLOR]

[COLOR=black]Co o tym wszystkim myślicie?[/COLOR]

[COLOR=black]Ania[/COLOR][/quote]

wiesz co też o tym mysłałam... ale my (wolontariuszki) nie jestesmy pelnoletnie ... :-( może dałoby się coś zrobić ? mamy czas do 5 marca...
Ja już jestem długo w schronisku i p. Pacholski naprawde psiakom pomaga... ZADEN chory psiak nie zostaje sam, każdy jest dopilnowany. NAprawde psiaki tak bardzo pana kochaja :-(
może jednak udałoby się coś zrobić ? jak coś to pamiętaj o nas, my zawsze pomożemy!
pozdrawiam
Agata

P.S. zaraz wgram zdjęcia z dziś :cool3: bo ja to ta co zdjęcia robiła:evil_lol:

Posted

zdjecia:
[img]http://images31.fotosik.pl/154/efc75fa381ae96f8med.jpg[/img]

[img]http://images34.fotosik.pl/154/1942d8b542673b5emed.jpg[/img]

"Elzunia chce smakołyczka :D "
[img]http://images27.fotosik.pl/163/560adfb455065f3amed.jpg[/img]

[img]http://images34.fotosik.pl/154/033303a5aadedef8med.jpg[/img]

[img]http://images28.fotosik.pl/164/88d0d5628702ad76med.jpg[/img]

prosze tam ucalowac Elzunie :) bo już za nią tęsknimy...

Posted

[quote name='beka']Hej,
pani Aniu napisałaś że schronisko bedzie przejęte 5.02.2008 czy miałaś na myśli marzec???[/quote]

Tak, oczywiście chodziło mi o marzec :)

Posted

[COLOR=black]Dziś dotarłyśmy szczęśliwie do Warszawy. [/COLOR]
[COLOR=black]Elza została wstępnie zdiagnozowana. Zaliczono ją do najcięższych przypadków. Jednak lekarka uważa, że uda się jej pomóc. [/COLOR]

[COLOR=black]Niestety trochę w szpitalu będzie musiała pobyć i to się wiąże z dużymi kosztami.:([/COLOR]
[COLOR=black]Tak więc, mam ogromną prośbę o wsparcie, jak już powstanie konto bankowe dla Elzy. [/COLOR]
[COLOR=black]Sama niestety nie udźwignę finansowo jej leczenia.[/COLOR]

[COLOR=black]Każda złotówka jest na wagę złota. [/COLOR]

[COLOR=black]Ma: nużycę, świerzb, prawdopodobnie zmiany hormonalne, parodontozę przednich zębów, grzyba w uszach, powiększone wszystkie węzły. Na razie tyle wiemy.[/COLOR]

[COLOR=black]Na poniedziałek zaplanowane ma wizyty do dermatologa i stomatologa.[/COLOR]

[COLOR=black]Prawdopodobnie ból zębów uniemożliwiał jej szybkie jedzenie. Więc będąc w boksie z kolegami nie zawsze wystarczająco zjadła (to tylko na razie hipoteza). Jutro ją zważę i będę obserwowała co tydzień czy przybiera na wadze.[/COLOR]

[COLOR=black]Dziś ugotowałam jej ryż z piersią indyczą + marchewka + mięsko z golonki+ omegan. Wsuwała aż jej się uszy trzęsły :D[/COLOR]
[COLOR=black]Aż miło było popatrzeć.[/COLOR]

[COLOR=black]Bardzo dzielnie zniosła badanie. Niesamowite jest to, iż mimo tak wielkiego wyczerpania organizmu, ma w sobie Super Powera. :D [/COLOR]

[COLOR=black]Jak już uporamy się z niedowagą i problemami skórnymi, zamierzam poprosić Urząd Gminy o sfinansowanie sterylizacji, aby ograniczyć koszty. Mam nadzieję, że pomogą. Wszak jest teraz mieszkanką Ursynowa. :D[/COLOR]

[COLOR=black]Pozdrawiam, Ania[/COLOR]

Posted

jejku :( to az tyle chorob... eh... ale musi sie udac ja wyleczyc!
My znalezlismy i mamy troche rzeczy na bazarek, wiec możemy pomóc. Bedziemy sie starali jak najwiecej rzeczy znalezc i wystawic!
A Elza zjadała zawsze do końca. Przez jakiś czas jadła też sama poza kojcem. Jej kolega z boksu (Bolek) jest bardzo łagodny i nie wyjadał jej z miski więc mogła zawsze zjeść wszystko do końca :)
Trzymamy wszyscy za nią kciuki!
pozdrawiam

Posted

[COLOR=black]Dzięki wielkie za info odnośnie jedzenia. Może w takim razie ma jakieś kłopoty z przyswajaniem...[/COLOR]

[COLOR=black]Dziś wyglądała jakby się czuła troszkę lepiej. Może dla tego, że ma cieplutko. Ma dla siebie ogromny ogrzewany boks, wewnątrz budynku większy od mojego pokoju he he he... :D[/COLOR]

[COLOR=black]Zważyłam ją dzisiaj, waży tylko 20 kg. Kolejne ważenie planujemy na sobotę. :)[/COLOR]

[COLOR=black]Ma niezły apetyt i słucha się na spacerach. Generalnie bardzo się pilnuje.[/COLOR]

[COLOR=black]Dziś rano bawiłyśmy się patykiem. Zaczęła nawet szczekać na inne psy. Wygląda to zabawnie bo szczeka i chowa się za mnie... he he he :D[/COLOR]

Posted

jej :loveu:
wspaniale czyta się takie wieści. To widze, że Elza czuje się wspaniale. Wierzymy, że wygra z tymi chorobami! Ona ma taką wielką chęć życia! :cool3: Cieszymy się i jesteśmy BARDZO wdzięczni, że chce Pani pomóc naszej Elzuni. :loveu: A wszystkie wiadomości kopiuje odrazu kierownikowi schroniska :)
Trzymam kciuki!
i pozdrawiam

Posted

BlackSheWolf mozesz porozmawiac z panem kierownikiem czy da sie jakos zapobiec temu aby odchodzil ze schroniska?to sie w glowie nie miesci czlowiek na poziomie na odpowiednim stanowisku a tu znowu jakies problemy ze strony miasta

Posted

wlasnie z nim rozmawialam...
moze napiszemy petycje do starosty ? tylko, ze ja nie mam 18 lat i zadna z wolontariuszek nie ma... i pisac tak oficjalnie nie umiem... bo do burmistrza nie ma co bo on wlasnie sie nei zgadza na pozostanie p. Pacholskiego... a starosta jest wyzej niz burmistrz i z tego co wiem, burmistrz i starosta sie nie lubia.

Posted

Napiszę dziś e-mail do burmistrza + do wiadomości: starosta.

Rozmawiałam dziś z jego sekretarką. Obiecała, że przekaże e-mail.

Pozdrawiam,
Ania