Ola164 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Ciągle mi po głowie łazi Becia... Kurcze, strasznie się o nią martwie... Może faktycznie jest na szpitaliku... Quote
Noelle Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Zostanę z nim tej budzie na zawsze!:evil_lol:W ogóle ja myślałam,że buda w schronisku to taka straszna rzecz.Siedziałam w niej parę godzin(w sumie), kiedy padało,bo szkoda mi było czasu. Padał deszcz, a tam było tak przytulnie i tak pięknie pachniało.:lol:Wystawały mi tylko nogi,opowiadać dalej..?Zapach jest starego wysuszonego drewna,lekko słodki,chyba słoma tak pachnie.No mnie było tam dobrze i psince chyba też.A tak poważnie, to jak sprzątam w budzie , to muszę tam wejść i kiedyś, kiedy naprawdę padało, chcący, niechcący wpełzłam za psem, aby mu masować nogę.No i spędziłysmy tak dobra chwilę.:evil_lol:[/QUOTE] hahahahah, no to ciekawie :D u jakiego psa to było? ja kiedyś sprzątałam w budzie, znaczy wyciągałam słomę, ale to co innego :D Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Becia ma prawdopodobnie chore serce bo na spacerku strasznie jej charczy i bardzo sie męczy ,dostaje leki ale z doświadczenia wiem ,ze tylko dobre leki sa gwaracja lepszego samopoczucia. Moje psy dostaje oprócz kilku rożnych leków najlepszy ze wszystkich vetmedin ale on jest drogi i jak dzisiaj dawalam Beci leki to napewno ona go nie dostaje. Quote
Ola164 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Trzeba by dziewczyne jak najszybciej wyciągnąć.. Tylko kto ją będzie chciał :( Quote
Ank@ Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Becia jest rzeczywiście bardzo biedna. Dodatkowo ktoś kto przechodzi oło boksów jej nie widzi bo prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku w koszyczku. [quote name='Avaloth']Nie było nic zapisane, ostatni wpis był z 3 czy 4 lipca, dlatego wzięłyśmy z Olą boks. [/QUOTE] Zapomniałam wpisać z tego wszystkiego :oops: Quote
Ola164 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Po prostu miały spacer więcej... Tak mi szkoda Beci... Dopóki się do niej nie podejdzie to ona nie wstaje, nie reaguje... Quote
Noelle Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 a tak nawiasem, pekinka poszła dziś do domu. p. Iza miała ją brać chyba jutro, więc szkoda, ale może jakiemuś innemu psiakowi się za to uda. ;) Quote
Ola164 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Mam nadzieję, ze nie poszła ze wzglądu na rasowość... Quote
Avaloth Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 A i owszem. Pani z trójką? dzieci, przyszli po amstaffa, pani Iza i inni pracownicy robili wszystko żeby asta nie wzięli, więc upatrzyli sobie pekina i żadne tłumaczenia że nie nadaje się do dzieci, pokazywanie innych psów skutku nie przyniosło. Anka S. była przy tym i mówi że o ile dom dla spaniela Maksa się wydaje całkiem fajny, jakieś dwa psy jeszcze w miarę fajnie wyadoptowali to podobno pekińczyk trafił dość tragicznie. A co do Beci, dzisiaj była w swoim boksie, na stałym miejscu, zawinięta w kłębek na legowisku, leżąc bez ruchu.. Quote
Ola164 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Spisali ich na wizytę? Eh... Becia sobie powolutku żyje... Jak ona odejdzie w schronisku to sobei tego chyba nie wybacze... Quote
azalia Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Biedna Becia,tak mi jej żal,żeby chociaż jakiś dobry wet ją przebadał. Quote
Isadora7 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Przepraszam Olu jestem tak zakręcona/zajęta że nie zauważyłam Twojego ślicznego banerka. Jestem zapisuję, wróce jutro i wezmę sie za suczynkę. Quote
Isadora7 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [B]Wątek dla babci Beci:[/B] [URL]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/362[/URL] [B] news dla Babci Beci:[/B] [URL]http://jamniki.eadopcje.org/newsy[/URL] tekst dałam ze zmianami drobnymi, ale istotnymi :cool1: Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Ola164']Spisali ich na wizytę? I ciekawa jestem kto pojedzie w kieleckie? Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Ola164']Tylko jak to zorganizować? :([/QUOTE] Ktoz zgodził sie udostepnić konto dla Becie. Tamb oglosi ja w dzienniku z tym kontem.Byc moze uzbieraja sie pieniadze na badania ale trzeba szukac jej dt i to bezpłatnego ew. takiego za krame. Niestety ja taki mam zajety przez inna starsza suczke. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Właśnie. Dt i wtedy badania. Bo z takim wyciąganiem psa ze schr na samo badanie może być kłopot. Właśnie zastanawiam się jak to wszystko zorganizować w przypadku Maurycego, żeby nie było z tego problemów. Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Ank@']Właśnie. Dt i wtedy badania. Bo z takim wyciąganiem psa ze schr na samo badanie może być kłopot. Właśnie zastanawiam się jak to wszystko zorganizować w przypadku Maurycego, żeby nie było z tego problemów.[/QUOTE] Aniu jak by miał dt to bysmy poprosili w Ktozie o udostepnienie konta ,napewno by sie zgodzili. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Wiem. Ale też zdaję sobie sprawę że znalezienie DT będzie graniczyło z cudem. Bo psa, któremu nie wiadomo co jest, a wygląda jak wygląda (czyli b. źle), nikt nie będzie chciał wziąć. Quote
Ola164 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Ja jutro wyjeżdżam. Wracam po 15. Dominika albo któraś z dziewczyn - dacie radę zrobić Beci jakieś lepsze zdjęcia? Wtedy wchodzi w grę allegro... Quote
Avaloth Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja teraz nie mam pojęcia kiedy będę w schronisku, jazdy, wyrywanie zęba, wszystko na kupę generalnie. Ale jak pojadę, uda mi się trafić na dzień, w którym nie będzie lało i kogoś do pomocy to postaram się Becię sfotografować. Ale nie mam pojęcia czy to będzie w ten weekend, po weekendzie, czy jeszcze później. Quote
Ank@ Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To ja z Moną będę wcześniej to porobimy jakies foty Quote
Ola164 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Wielkie, wielkie dzięki. Isadoro - dziekujemy za ogłoszenie i newsa. Ile razy na nią patrze to sie rozklejam... Quote
nausicaa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 napisałam do kogoś (chyba do Ciebie, Ola) na maila podanego na fb w sprawie dt, a może nawet ds dla Beci. Quote
Recommended Posts