Tweety Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 konisia napisał(a):Konisia jest codziennie miziana przez resztę zwierzyńca:cool3: A więc zdaje relację: Niunia ładnie przespała całą noc (mimo, że zaglądałam do niej i pewnie tym samym wybudzałam ją ze snu, ale wolałam sprawdzić jak się miewa). Jest bardzo grzeczniutka. Siedzi przecież sama w tym pokoju (no nie zupełnie sama bo z królikiem, ale co to za towarzysz dla kota;)) a jest tak cichutka, w ogóle nie piszczy. Śpi sobie, a kiedy przychodzę: bach! na boczek i pokazuje brzusio, a potem nagle wstaje przewraca się na drugi i znów to samo:cool3: I już sama nie wie czy woli po brzuszku czy po pyszczku i za uszkiem, bo jak pokazuje brzuszek to ją miziam po brzuszku, ale wtedy podkłada łepek pod rękę i aż tak mocno napiera, żeby ją drapać po główce, a kiedy drapię po główce to jest znów hop! na plecki i brzusio:lol: Rano jak tylko weszłam do pokoju i nachyliłam się na jej kryjówką od razu włączyła traktorek:loveu: chociaż sama jeszcze do mnie nie wychodzi. A! i zapomniałam dodać, że jak ją tak miziam a ona leży na boczku to tak łapkami sobie przebiera i delikatnie pazurkami zaczepia o wykładzinę (nie wiem jak to się fachowo u kociarzy nazywa, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi;)) Siku i koopki jeszcze nie było:( Chciałam ją włożyć do kuwety, ale jak tylko wzięłam na ręce to już jej nie było:evil_lol: Na razie zjadła trochę chrupek, ale tak z ręki, bo od miseczki bardziej interesowały ją głaski. Kurcze, jak człowiek zawsze czeka na takie wieści :loveu: A co do przebierania łapkami i łapania za wykładzinę to najczęściej mówi się, że kot ugniata sobie coś. Moja Puska tak wiecznie walczy z pluszową krową, na której lubi spać. I po tych 5 latach krowa juz do niczego nie jest podobna:cool3: Quote
konisia Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 No i kolejne dobre wieści od Dzwoneczka:cool3: Malutka już wychodzi spod łóżka na powitanie jak wchodzę do pokoju. No i oczywiście chce się przytulać itd. Jak weszłam po nocy cała miseczka była ładnie wyczyszczona, więc apetyt wrócił:) Ale najważniejsze co się wydarzyło to koopa i siuśki:multi: Bardzo się z tych "prezentów" ucieszyłam, bo to oznacza, że kicia zaczyna czuć się bezpiecznie. P.S. Oczywiście wszytsko do kuwetki (mimo, że jej tam nie wkładałam-sama znalazła):loveu: Quote
daga_27 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 rewelacyjne wiesci:loveu: :lol: mizianko dla Dzwoneczka:loveu: :loveu: Quote
daga_27 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 rewelacyjne wiesci:multi: :multi: mizianko dla Dzwoneczka:loveu: :loveu: Quote
Tweety Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Moje słodkości, dzielna dziewczynka:loveu: Czyli idzie ku dobremu. Buziaki dla Was nieustające :loveu: Quote
Tweety Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Jak tam maleńka się ma? Została już przechrzczona? Quote
daga_27 Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 przechrzczona?? chcecie zmienic jej imie?? :-( Quote
Tweety Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 daga_27 napisał(a):przechrzczona?? chcecie zmienic jej imie?? :-( My możemy ją tak nazywać ale do kici trudno sie w ten sposób mówi:evil_lol: Quote
Patsi Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Każde imię będzie dobre, jeśli domek docelowy się znajdzie. Quote
Tweety Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Rozpoczęłam dzierganie skarpetki dla Dzwoneczka, która ma pomóc Konisi w utrzymaniu kici. Proszę o wpłaty, bo ten tymczas może dłuszą chwilę, niestety, potrwać. A przy okazji przypominam, że Dzwoneczek potrzebuje stałego domu! Quote
Patsi Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Kto zrobi Dzwoneczkowi prezent i weźmie ją do siebie na zawsze? Quote
daga_27 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 trzymaj sie cieplutko dziewczyneczko kochana!!! :-) domku, masz sie zaraz znalezc:mad: Quote
Tweety Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Konisiu, bo my tu nogami przebieramy z ciekawości co u Was nowego :evil_lol: Quote
Patsi Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Tweety napisał(a):Konisiu, bo my tu nogami przebieramy z ciekawości co u Was nowego :evil_lol: Prawda , prawda...A niezorientowanym w sprawie przypominamy, że prześliczny Dzwoneczek szuka domku docelowego. Quote
Tweety Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Konisia wystawiła nas na próbę czasu :evil_lol: Ale mam nadzieję, że nie potrwa ona długo. Chyba, że dziewczyny tak się zaprzyjaźniły, że nie mają czasu nawet zaglądnąć na sieć Quote
BORA Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Tweety dostałaś ode mnie pw? Sory, że w tym wątku, ale nie wiem, w którym wątku jest kot, którego mam w piątek zawieźć dla Neris :razz: Quote
Tweety Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Dzwoneczek ma obecnie na imię Oleńka, moim zdaniem bardzo ładnie. Po drugie Konisia juz się zorientowała jakim jest strasznym pieszczochem :loveu: Brzuch wiecznie do góry nadstawiony do drapania albo lizanie po rękach jak Konisia udaje, że nie wie o co chodzi :evil_lol: Ta kocinka wie, że tak jak przedtem Pani Jola, tak teraz Konisia wyratowała ją od śmierci. Ciekawe co będzie jak przyjdzie czas rozstania, która będzie bardziej rozpaczać, bo, dla przypomnienia, Oleńka szuka stałego domu Quote
Patsi Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 No to dobre wiadomości-przypominamy jednak, że DzwoneczekOleńka szuka domku na stałe! Quote
daga_27 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Olenka, tez ladnie ale ten Dzwoneczek jest ponadczasowy :-) szukamy domu!!! Quote
Tweety Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Przypominam, że Oleńka szuka domu, że Konisia dała jej schronienie tylko tymczasowo i że apeluję o wpłaty na pomoc w utrzymaniu Oleńki Quote
Recommended Posts