Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beniu od nowa uczy się siadać, kłaść i chodzić tak,
by nie obciążać zoperowanej łapy.

Trzeba pamiętać, że całkowite odjęcie bólu z operowanej łapy u psa spowoduje, że będzie na niej chodził.
Człowiekowi można wytłumaczyć, żeby nie wstawał i oszczędzał siły dla jego dobra. Pies tego nie zrozumie i zrobi sobie krzywdę. :shake:

Ben dostaje antybiotyk, leki wzmacniające i oczywiście przeciwbólowe w przeliczeniu na swoją masę.

Będzie dobrze - Beniu to dzielny gość i wzorowy pacjent :loveu:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Figu napisał(a):
To tego pięknego wczoraj widziałam?

Tak Figu to on ;)
i nie wczoraj tylko dzisiaj :diabloti:

Dzięki za pomoc :loveu::loveu::loveu:

• 4 weeks later...
Posted

[SIZE="1"]Ani@ napisała 08 listopada
Szefem na tym podwórku jestem ja Beniu :evil_lol:

no chyba że przyjdzie szefowa Luna :eviltong:

po ustaleniu kto jest kim można się poopalać :loveu:

Posted

no zdjęcia cudne, ja kocham tego piesia od początku jak go zobaczyłam - przypomina mi moją sunię. NO ale powiedzcie, jak on się czuje, jak jego bioderka i czy jakaś operacja go jeszcze czeka

Posted

Anetta odpowiedź na to pytanie już padła. :loveu:

Beniu czuje się dobrze, ładnie chodzi. :p

Przyplątało się nam zapalenie ucha :mad:
Sytuacja już na szczęście opanowana :p

Szukamy dla Benia domu bez drugiego psa- samca.

Posted

Ja do czasu odkrycia fundacji Pasterze myślałam, że problem bezdomności Bernów nie istnieje :(
Teraz już wiem...

Myślę, że Beniu znajdzie dom szybko po rekonwalescencji ;)

Posted

[quote name='juli88']Ja do czasu odkrycia fundacji Pasterze myślałam, że problem bezdomności Bernów nie istnieje :(
Teraz już wiem...

[/QUOTE]

ja to samo - to niesamowite, że te psy też już dotknęła fala porzuceń

Posted

[quote name='ANETTTA']nie doczytałam
a swoja drogą dziwie sie jak takim pieknym psom w typie rasy szuka sie tak długo domu !!!!nie rozumie ludzi

biorąc pod uwagę to, że Beniu w DT przeszedł dwie operacje ortopedyczne i wciąż jeszcze trwa jego rehablilitacja to czas szukania domu dla niego dopiero się zaczyna :razz:

• 2 weeks later...
Posted

W trakcie pobytu Benia w domu Ani@ :loveu: czyli BDT Fundacji Pasterze, kilku innych tymczasowiczów dzieliło z nim przestrzeń oraz uwagę i troskę opiekunów.
Nie pamiętam wszystkich, ale pozwólcie, że wspomnę:

http://www.dogomania.pl/threads/214351-Bruno-czyli-czteroletni-bern-pełen-uroku-)-Już-w-nowym-domu!?p=17741663#post17741663

http://www.dogomania.pl/threads/217014-Kastor-szwajcarski-dżentelmen-już-w-domu!?p=18003062#post18003062

http://www.dogomania.pl/threads/217603-Salma-czarna-i-wierna?p=18131396#post18131396

http://www.dogomania.pl/threads/217421-Tamin-czarny-brat-niedźwiedź

U Ani@ Beniu wyzdrowiał i wyszlachetniał.
Nauczył się jak łapać kontakt z człowiekiem i momentalnie wypełniać komendy.
Nauczył się jak być psem uległym... a tego nasz Beniu kiedyś nie znał. :cool3:

Tylko Ani@ i Jej Rodzina wiedzą ile pracy włożyli w zmianę podwórkowego kundla w istotę jaką dziś jest Benio.

Dziękuję Aniu! :calus:

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

ja obserwuje działania Wasze (Fundacja Pasterze) i Waszych DT - na odległość i bardzo bardzo dziękuję za taką opiekę i troskę dla tej rasy! Dostajecie psy z poważnymi problemami oddajecie idealne psy rodzinne! Nie można chcieć więcej!
Żeby tylko jak najmniej było psów z takimi problemami! I wiem po sobie, że Berneńczyk potrafi zawładnąć życiem swojego opiekuna ;) oczywiście pozytywnie ;)

Posted

Beniu ma dom! Zamieszkał w domu z młodą bernenką i wspaniałą Rodziną.

ma dwie pary małych rączek, które głaszczą i tulą

U nas adopcje to praca zespołowa - dziewczyny dziękuję za pomoc przy opiece nad Beniołkiem, za wsparcie każdego dnia!!! :loveu: