Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaszanka napisał(a):
A ja myślałam, ze Dareczek to jej kawaler :)

NO był, ale w związku z tym, ze niebezpieczeństwo ucieczki istnieje - Marta wylądowała w domu i teraz Filip jest jej adoratorem :)

Posted

kaszanka, coś Ty mi za małą ladacznicę do porządnego hotelu przywiozła?:evil_lol: Normalnie masakra, dobrze, że to jej ostatnia cieczka. Całe nogi mam podrapane, tak mnie menda kryje. Spacer z nią to tragedia, nie dośc, że z duszą na ramieniu, bo strach, ze się np. karabinek urwie, to jeszcze podgryza, szczypie i drapie, większość czasu wisząc na nodze:angryy:

Posted

ja normalnie jej nie poznaję - taka grzeczka panieneczka była u mnie - może ty Kuna innego psa z tych ucieczek przywlokłaś - a grzeczna Martusia na przystanku gdzieś koczuje :D

Posted

Hehe, nawet mam tu jeden blisko, pod domem, ale chyba jej nie pasował, bo jak uciekała, to tylko na chwileczkę się przy nim zatrzymała ;) A teraz już pilnuję jej jak sztabki złota :)

Posted

Jeszcze sie wam nie chwaliłam, ale ten cały weekend Marta spędziła z nami.

Dziewczyny były w siódmym niebie i ona chyba też:), nie wspominając o Mulanku.

Powiem tak. Martucha to fajny pies i jak najbardziej nadaje się do bloku. Tylko pierwszego dnia narobiła i to i to w domu, a potem jak tylko wyjdziemy na podwórko - to od razu siku siadała i w oczy patrzyła czy widzę jaka z nij mądra psinka - za każdym razem pochwałę dostawała i się całą gębą cieszyła. Na spacerku fajnie na smyczy chodzi, ale musi mieć nieco dłuższą (nie linkę)- bo nie to że kroku dotrzymuję, ale z bocvzku raz szybciej raz wolniej ładnie się trzyma. Mnie np. nie podgryza, więc nie wiem czemu jednych kąsa a drugich nie. Moim zdaniem do wypracowania załatwianie się na podwórku ( bo w weekend jest to łatwiejsze do opanowania, a w zwykłe dni wydłużone czekanie na spacer) i Marta psem blokowym może być.
Co jeszcze do wypracowania to oduczenie zaglądania na stół - ona wiecznie głodna jest :D

Jest silną ładną i fajną dziewuchą - NIECH KTOŚ W KOŃCU JĄ POKOCHA OPRÓCZ MNIE .....

Kilka zdjeć z wizyty Marty (niestety z komóreczki):

tutaj jak prawdziwi przyjaciele albo zakochana para :)

Posted

kaszanka napisał(a):
Na spacerku fajnie na smyczy chodzi, ale musi mieć nieco dłuższą (nie linkę)- bo nie to że kroku dotrzymuję, ale z bocvzku raz szybciej raz wolniej ładnie się trzyma. Mnie np. nie podgryza, więc nie wiem czemu jednych kąsa a drugich nie.

Tak jak moja- smycz 270cm wystarcza, na krótszej szarpie, rozciąganą raz dwa psuje, zresztą na rozciąganej nauczyła się ciągnąć.

Jest silną ładną i fajną dziewuchą - NIECH KTOŚ W KOŃCU JĄ POKOCHA OPRÓCZ MNIE .....

Hmmm mi by ładnie "pasowała" do Agrafki :diabloti: ale jeden szarlatan mi wystarczy, wiem jedno-zakochałam się w tym umaszczeniu i w lisowatych psach ;)

Posted

Kaszanka - jak nic musisz Martusię u siebie zostawić ;) Jesteś dla niej idealnym domkiem. Chyba wszyscy się zgodzą :D
Ona na niektórych zdjęciach normalnie taka corgusiowa, że szok :) Fajna dziewczynka.

Posted

Muszę powiedzieć , że Martusia ma przebicie, wyjechała szybko ale za ten czas nauczyła Mulana siadać jak ona (chodzi mi o to proszenie) wiecie jak to komicznie wygląda u foxa :D

Posted

Pewnie, że tak :), Martucha ma się bardzo dobrze, chyba trochę przytyła, polubiła się z Nellie i chodza razem na spacery. Teraz już śpi ;)