Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczynka jest bardzo pojętna i milutka, typowo domowy psiak, załatwia się tylko na podwórku. Dziewczyny może znajdzie się dla niej domowy dt? U Kuny ma dobrze ale szkoda malucha przymilnego.

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gawronka napisał(a):
Oj, nie musicie zachwalać. Wiadomo,że wszystkie Marty to fajne dziewczyny :p

Coś w tym jest bo ja nie znam nie fajnej Marty ;)

Posted

Zaznaczam :) Wstawię małą na corgowe forum (ale to tak jakoś po weekendzie, teraz nie dam rady).
Ile ona może ważyć? Bo wiecie, wbrew pozorom to z corgi kawał psa jest :) mój osobisty waży coś koło 16kg, a są takie co dochodzą i do 18... co prawda w standardzie jest wpisane bodajże 12...

Jeśli chodzi o podgryzanie, może rzeczywiście to corgi :) Rasa wywodzi się od psów pasterskich, zaganiających bydło w Walii. Corgi szczypały krowy w pęciny - a niskie są aby po takim szczypnięciu nie oberwać racicą :) Większość corgi ma w sobie instynkt pasterski.

Czy ona jest teraz na domowym DT? Jak stosunek do innych psiaków?

Posted

Niestety mała jest w kojcu ale za to najlepszym na Podlasiu. Super by było gdyby znalazł się dt. Brałam ją na ręce i mogę śmiało stwierdzić, że to kawał baby jest ok.15kg. Dogaduje się z psami, kotami i dziećmi. Potem wstawię więcej jej zdjęć bo dostałam od Asi.

Posted

[quote name='Ra_dunia']Corgi szczypały krowy w pęciny - a niskie są aby po takim szczypnięciu nie oberwać racicą :) Większość corgi ma w sobie instynkt pasterski.

Czy ona jest teraz na domowym DT? Jak stosunek do innych psiaków?
Asika5, Marta wzięła Cię za ... krowę:evil_lol:.

Deja Vu, zmień może tytuł wątku, że w typie corgi, a nuż więcej osób się zainteresuje;)

Posted

Do mnie ta babka też nie zadzwoniła tak ja się umawiała, że w weekend to zrobi :( Szkoda to taka słodka dziewucha, a te proszenie jej to dosłownie po nocach mi sie śni :)

Posted

No, to prawda, ma to opanowane perfekcyjnie :). Gania juz z wszystkimi psami na wybiegu, a szczypie po tyłku... dzisiaj ja bez spodni zostałam :D

Posted

Martusia dodana na forum miłośników corgi - niestety linka nie wstawię, bo to forum zamknięte, ale czasami ludzie szukają psiaków w typie tej rasy przez hodowców, więc może akurat się uda :) Dodałam też info, że domowy DT by się przydał. Namiary ściągnęłam z allegro.

Posted

[quote name='kaszanka']Mamy nadzieję na domowy dt - przy niektórych psiakach aż szkoda trzymać ich w kojcu.[/QUOTE]

To prawda, Marta bardzo garnie się do ludzi, choć potrafi też od nich uciekać :/
Dzisiaj chcieliśmy wprowadzić w życie plan, cały dzień z naszymi domowymi psiakami, z mozliwością wchodzenia do domu i tylko na nic do kojca. Początek był nawet fajny, Marta biegała z moimi bureczkami, kręciła się koło i w domu, podszczypywała nas i naszych gości, az nagle postanowiła zwiedzić okolicę. Miała w nosie, ze ją wołam, a gdy zaczełam za nią iść, ten mały melon po prostu uciekł! Najpierw za nią podbiegłam, potem spróbowałam uciekać, ale mnie olała, więc wróciłam do domu po samochód i udałam się w pościg. Matrusia jak ją znalazłam była juz ok. 2 km od domu... bardzo sie ucieszyła na mój widok, bez oporów podbiegła i na spacer bez smyczy już nie pójdzie :|