vege* Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Angi']Apropo królików. Emilka nie pozwala mi w nocy spać :( Kica po tej całej klatce jak by ją szatan opętał, wchodzi na paśnik, jeździ miską po całej klatce.. Ja rozumiem w dzień, ale w nocy?? :o xd[/QUOTE] Mój Stefan w dzień sobie spał na swoim posłanku koło mojej szafy albo pod biurkiem potem się budził, żeby się napić i coś zjeść i dalej szedł spać albo się dopominał o głaskanie :) A w nocy sobie np sam otwierał klatkę i rzucał miską, potem wyskakiwał z klatki i biegł do mnie na łóżko na poduszkę i tak sobie spał :loveu: Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='asiak_kasia']120cm i dadzą radę we dwójkę :diabloti: U nas jak są małe świniaki, to czasami w 5 sztuk na 120cm dają radę, także prosięta stosunkowo ekonomiczne są pod względem lokalowym :cool3: No, na dwór-dokładnie, przeraża mnie wychodzenie "na pole" :evil_lol:[/QUOTE] niby tak, jednak co jeżeli świnka - królik się nie dogadają? Pamiętać trzeba jeszcze o tym, że oboje jedzą inną karmę.. ;) [quote name='vege*']Mój Stefan w dzień sobie spał na swoim posłanku koło mojej szafy albo pod biurkiem potem się budził, żeby się napić i coś zjeść i dalej szedł spać albo się dopominał o głaskanie :) A w nocy sobie np sam otwierał klatkę i rzucał miską, potem wyskakiwał z klatki i biegł do mnie na łóżko na poduszkę i tak sobie spał :loveu:[/QUOTE] Emi będzie dopiero wypuszczana w pokoju ( chodzi mi o wybieg 24 ) wtedy gdy zrobię przemeblowanie i pochowam wszelakie kable. Czyli dopiero w połowie lutego, da radę :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ja powiem szczerze, jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby się nie dogadały. Kilka moich "dzieciaczków" mieszka z królikami i nieźle im się układa. A poza tym nie wiem jak z królikami, ale świnie dość mało wymagające są, jeżeli o żarełko chodzi. Ino wit. C trzeba im dostarczać bo same nie produkują ;) Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 ale, że one mieszkają razem w jednej klatce? :lol: Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 foty już mam, ale to wieczorkiem ;) Quote
vege* Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='asiak_kasia']Ja powiem szczerze, jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby się nie dogadały. Kilka moich "dzieciaczków" mieszka z królikami i nieźle im się układa. A poza tym nie wiem jak z królikami, ale świnie dość mało wymagające są, jeżeli o żarełko chodzi. Ino wit. C trzeba im dostarczać bo same nie produkują ;)[/QUOTE] Króliki według mnie są bardzo wymagające jeśli chodzi o jedzenie, albo po prostu trafił mi się taki przypadek. Absolutnie nie mogą dostawać ziaren, ale chyba Angi ma jakieś pojęcie o królikach to nie muszę pisać, chyba, że chce to napiszę ;) Quote
asiak_kasia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Angi, ano mieszkają w jednej klatce, tyle tylko, że obydwa stwory są wychodzące. Żrą to samo, i obydwu się dobrze żyje. U nas świnie głównie na świeżych warzywkach/ owocach sianie z własnej łąki i od czasu do czasu jakiegoś ziarna dostaną. podobnie karmione są w nowych domkach i póki co wszystkie mają się świetnie ;) Quote
Naklejka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Świnie mają podobną dietę do królików, tylko muszę dostawać dużo wit. C. A tak ogólnie to siano, zioła, warzywa, owoce i granulaty- najlepiej bezzbożowe ;) Ale trzymać tych zwierząt razem się nie powinno, bo się nie rozumieją, mają zupełnie inne języki, królik nie zrozumie ostrzeżenia świnki... A ja miałam króliki, teraz mam prosięta, królika chętnie, ale prosiąt nigdy więcej ;) Quote
Sonka95 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 No moje świnkiaki też jedzą warzywa,owoce, ziarno codziennie i kiedyś kupowałam kolby ;) I uwielbiają trawę , a sianko mamy ze wsi :loveu: Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='asiak_kasia']Angi, ano mieszkają w jednej klatce, tyle tylko, że obydwa stwory są wychodzące. Żrą to samo, i obydwu się dobrze żyje. U nas świnie głównie na świeżych warzywkach/ owocach sianie z własnej łąki i od czasu do czasu jakiegoś ziarna dostaną. podobnie karmione są w nowych domkach i póki co wszystkie mają się świetnie ;)[/QUOTE] to fajnie, ja na razie nie mogę sobie pozwolić na to aby kicał gdy ja nie patrzę :lol: [quote name='Naklejka']Świnie mają podobną dietę do królików, tylko muszę dostawać dużo wit. C. A tak ogólnie to siano, zioła, warzywa, owoce i granulaty- najlepiej bezzbożowe ;) Ale trzymać tych zwierząt razem się nie powinno, bo się nie rozumieją, mają zupełnie inne języki, królik nie zrozumie ostrzeżenia świnki... A ja miałam króliki, teraz mam prosięta, królika chętnie, ale prosiąt nigdy więcej ;)[/QUOTE] To co, zamieniamy się? :evil_lol: [quote name='Sonka95']No moje świnkiaki też jedzą warzywa,owoce, ziarno codziennie i kiedyś kupowałam kolby ;) I uwielbiają trawę , a sianko mamy ze wsi :loveu:[/QUOTE] a ja nie mam od kogo brać sianka.. :D Quote
Naklejka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Angi'] To co, zamieniamy się? :evil_lol: [/QUOTE] Dobra! :D ale klatkę 160 też bierzesz :P Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 gdybym dała łóżko pod okno to się zmieści, więc okeej! :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Angi']h:loveu: dostałam dziś uwage w szkole, pierwszą w tym roku :evil_lol: [/QUOTE]Schodzisz na złą drogę :diabloti: Spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :loveu: Quote
*Magda* Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Naklejka'] A ja miałam króliki, teraz mam prosięta, królika chętnie, ale prosiąt nigdy więcej ;)[/QUOTE] A ja wręcz odwrotnie: prosiaki bardzo chętnie, a królika już nigdy :diabloti: Quote
Ty$ka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='magdabroy']A ja wręcz odwrotnie: prosiaki bardzo chętnie, a królika już nigdy :diabloti:[/QUOTE] A ja ani to ani to :diabloti: Co prawda, królikiem mogłabym się jeszcze zaopiekować tymczasowo, ale świniakiem już nie :P Ej, i gdzie te foty?! Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 A widzisz je gdzieś? Nie, no właśnie :lol: ja tam każdym zwierzem tymczasowo mogę się zaopiekować. Tzn. na co mama się zgodzi :evil_lol: Quote
Artemida Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Mnie to tutaj chyba jeszcze nie było:mad: Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 no nie było bo cię nie było :lol: Quote
Artemida Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 no ładnie to mam teraz nadrabiania :( mogłaś mi kiedyś dać linka do galeri tej ślicznej Panny:p Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 ale tu się nic takiego nie dzieje :evil_lol: zdjęcia raz na ruski rok dodaję :lol: Quote
*Magda* Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Angi']ale tu się nic takiego nie dzieje :evil_lol: zdjęcia raz na ruski rok dodaję :lol:[/QUOTE] To "ruski rok" jest bardzo krótki :evil_lol: Quote
angineuuka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 nie marudź bo chęci dodania fotek zaraz mi znikną, a tak to rano będziesz miała niespodziankę ;> Quote
Recommended Posts