Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to już wiemy dlaczego tak kłapała, ale teraz już rzadziej to robi - wcześniej co chwilę :)
To może niech ktoś zaproponuje który fotki, inni - decyzyjne osoby zaakceptują je i już.
Jeszcze nie kąpałam, zamawiam szampon i wtorek, środa wykąpiemy się :) Minimalnie od nich czuć..
Kupiłam w sklepie internetowym piłeczki-piszczałki, szampon, miseczki i kości z zapachem czekoladowym z polecenia Awit :) Wszystko podwójnie, niedługo dojdzie ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja moge napisac tekst ale to juz jutro sie tym zajme, napisze dla Velvet i dla Crazy :)

ona ma takie wielkie te uszy ze trzeba jej czyscic co jakis czas bo brudek sie zbiera :)

Aldonika dziekujemy w imieniu suniek za zabawki :)

Posted

Tusinka rozdzwonić się rozdzwonią ale nie wiem czy je oddamy [B]:evil_lol:
[/B]Tabletki wczoraj dałam, 1,5 dla Velvet i 1 dla Crazy, połówkę wyrzuciłam. Na kilka części z z szynką wsunęły. :)
Przyszłam niedawno ze szkoły, a je zamknęłam w pokoju, przez 15 minut na mnie skakały z radości gdy mnie zobaczyły ;) Teraz śpią na kocu, po długim spacerku. Wczoraj też poszłyśmy na wybory, fajnie nawet na smyczy chodzą, ale skręcają pod nogi :D
A i jeszcze miałam dodać, Velvet ma upodobanie do kabli, przegryzła jeden na korytarzu na wierzchu był, gdy leżała a ja siedziałam w kuchni ;) No ale nic, pochowałam wszystkie kable i już nic nie ma :) Czekam z niecierpliwością na zabawki, one już ciągają skarpetki czy buty :D
PS. Znacie jakieś sposoby na nieświeży oddech u psa? Troszkę nieładnie pachnie.

Posted

tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy...

Posted

[quote name='malvaaa']tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy...[/QUOTE]

gumtree i tablica, np: [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Velvet-piekna-sunia-8-miesiecy-szuka-domu-W0QQAdIdZ320772518[/URL]

Posted

w razie czego to jest tekst velvet, ktorym oglaszalam ją wczesniej:

Velvet to 8 miesięczna sunia, która obecnie przebywa w domu tymczasowym, została wyciągnięta ze schroniska 3 miesiące temu. Od początku była bardzo kontaktowa, taka mała przylepka. Kocha wszystkich i wszystko, bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami. Jak każdy szczeniak ma dużo energii i chęci do zabawy. Velvet jest średnią sunią, sięga do kolana, w przyszłości będzie średnim psiakiem. Jest zaszczepiona, odrobaczona. Jest naprawdę kochaną, słodką sunią, z przepięknymi czarnymi oczami. Czeka na ciebie!

a to dla crazy:

Crazy to 8 miesięczna suczka, ktora obecnie przebywa w domu tymczasowym w Łochowie, pod Warszawą, gdzie uczy sie chodzenia na smyczy, zalatwiania na dworzu i wszystkich dobrych manier. Jest pojętą suczką i szybko się uczy. Crazy jak na imie przystało jest szaloną sunią z charakterkiem, wszędzie jej pełno, ma dużo energii i chęci do zabawy. Po pobycie w schronisku wreszcie zachowuje się jak prawdziwy szczeniak, Crazy waży ok.13 kg i docelowo będzie sięgać trochę nad kolano. Ma sliczną, rudą siersc i charakterystyczny ogonek. Dobrze dogaduje sie z innymi psami, jest gotowa do adopcji, teraz ty zrób drugi krok... Adoptuj!

Posted

tą wagę trzeba poprawic i odjąć im zbędne kilogramy :)

a kontakt taki jak w linku do ogloszenia na gumtree...

tusinka nie dotarła twoja deklaracja jeszcze...

Posted

Dziewczyny Aldonika była w szkole, ma lekcje do odrobienia, ma naukę.
Myślę, że w tygodniu codziennie na dogo jej nie będzie.
Wg mnie to mądra dziewczyna, jakby coś <tfu> to sądzę, da znać.
Niech się uczy, bo jak się opuści w szkole to same wiecie, rodzice obarczą winą psiaki i dogo.
Edit:
A co do oddechu:
kostki lub gryzaki na miły oddech
smarowanie zębów czy dziąseł specjalnym żelem
mycie zębów
Nie wiem jaką karmę jadły, ale jeśli teraz mają lepszej jakości, to i może oddech się zmieni.
Aldonika, jak będziesz chciała pielęgnować jej/im jamę ustną, daj znać, powiem Ci jak pomału i delikatnie przyzwyczaić czyściocha:-)