Aldonika22 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 No to już wiemy dlaczego tak kłapała, ale teraz już rzadziej to robi - wcześniej co chwilę :) To może niech ktoś zaproponuje który fotki, inni - decyzyjne osoby zaakceptują je i już. Jeszcze nie kąpałam, zamawiam szampon i wtorek, środa wykąpiemy się :) Minimalnie od nich czuć.. Kupiłam w sklepie internetowym piłeczki-piszczałki, szampon, miseczki i kości z zapachem czekoladowym z polecenia Awit :) Wszystko podwójnie, niedługo dojdzie ;) Quote
malvaaa Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 ja moge napisac tekst ale to juz jutro sie tym zajme, napisze dla Velvet i dla Crazy :) ona ma takie wielkie te uszy ze trzeba jej czyscic co jakis czas bo brudek sie zbiera :) Aldonika dziekujemy w imieniu suniek za zabawki :) Quote
tusinka22 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 zdjęcia bardzo ładne, Aldonika dziękujemy za opiekę nad dziewczynkami:), może teraz z tymi zdjęciami rozdzwonią się telefony....;) Quote
Czorcik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Aldonika dałaś im te tabletki na odrobaczenie ? Quote
Aldonika22 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Tusinka rozdzwonić się rozdzwonią ale nie wiem czy je oddamy [B]:evil_lol: [/B]Tabletki wczoraj dałam, 1,5 dla Velvet i 1 dla Crazy, połówkę wyrzuciłam. Na kilka części z z szynką wsunęły. :) Przyszłam niedawno ze szkoły, a je zamknęłam w pokoju, przez 15 minut na mnie skakały z radości gdy mnie zobaczyły ;) Teraz śpią na kocu, po długim spacerku. Wczoraj też poszłyśmy na wybory, fajnie nawet na smyczy chodzą, ale skręcają pod nogi :D A i jeszcze miałam dodać, Velvet ma upodobanie do kabli, przegryzła jeden na korytarzu na wierzchu był, gdy leżała a ja siedziałam w kuchni ;) No ale nic, pochowałam wszystkie kable i już nic nie ma :) Czekam z niecierpliwością na zabawki, one już ciągają skarpetki czy buty :D PS. Znacie jakieś sposoby na nieświeży oddech u psa? Troszkę nieładnie pachnie. Quote
Czorcik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 tak zauważyłam , ze Crazy troszkę z pyszczka zalatuje. cieszę się że wszystko OK. :) Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy... Quote
tripti Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='malvaaa']tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy...[/QUOTE] gumtree i tablica, np: [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Velvet-piekna-sunia-8-miesiecy-szuka-domu-W0QQAdIdZ320772518[/URL] Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 przelałam 280 dla Aldoniki... zmieniac tekst dla Velvet? Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 w razie czego to jest tekst velvet, ktorym oglaszalam ją wczesniej: Velvet to 8 miesięczna sunia, która obecnie przebywa w domu tymczasowym, została wyciągnięta ze schroniska 3 miesiące temu. Od początku była bardzo kontaktowa, taka mała przylepka. Kocha wszystkich i wszystko, bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami. Jak każdy szczeniak ma dużo energii i chęci do zabawy. Velvet jest średnią sunią, sięga do kolana, w przyszłości będzie średnim psiakiem. Jest zaszczepiona, odrobaczona. Jest naprawdę kochaną, słodką sunią, z przepięknymi czarnymi oczami. Czeka na ciebie! a to dla crazy: Crazy to 8 miesięczna suczka, ktora obecnie przebywa w domu tymczasowym w Łochowie, pod Warszawą, gdzie uczy sie chodzenia na smyczy, zalatwiania na dworzu i wszystkich dobrych manier. Jest pojętą suczką i szybko się uczy. Crazy jak na imie przystało jest szaloną sunią z charakterkiem, wszędzie jej pełno, ma dużo energii i chęci do zabawy. Po pobycie w schronisku wreszcie zachowuje się jak prawdziwy szczeniak, Crazy waży ok.13 kg i docelowo będzie sięgać trochę nad kolano. Ma sliczną, rudą siersc i charakterystyczny ogonek. Dobrze dogaduje sie z innymi psami, jest gotowa do adopcji, teraz ty zrób drugi krok... Adoptuj! Quote
obraczus87 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 JAkie namiary w ogłoszeniach?? Dzisiaj będe chciała podesłac jedną na bazarek z pakietem wykupionym przez Ellig. Quote
tusinka22 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 na moje konto wpłynęło 200zł od Pani Małgosi z FB:), przeleję te pieniążki dzisiaj do malvy. Quote
obraczus87 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='tusinka22']na moje konto wpłynęło 200zł od Pani Małgosi z FB:), przeleję te pieniążki dzisiaj do malvy.[/QUOTE] super, bardzoooooo dziekujemy !!!!! :) Quote
Czorcik Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 z takich informacji jeszcze mi się przypomniało że Crazy waży 10,200 a Velvet ok 12 kilo :):) Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 tą wagę trzeba poprawic i odjąć im zbędne kilogramy :) a kontakt taki jak w linku do ogloszenia na gumtree... tusinka nie dotarła twoja deklaracja jeszcze... Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 podnosze sunie... Aldonika jak tam? wszystko ok? :) Quote
Kinia1984 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Zapraszam na bazarek dla naszego Zena:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/215976-Ubrania-kosmetyki-i-inne-dla-Zena-do-24.10-%29?p=17790790#post17790790[/url] Quote
tripti Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 cichutko.... Aldonika wszystko w porządku? zainwestujemy w wyróżnione gumtree, tablicę i alegratkę? czyj numer oprócz mojego może być w ogłoszeniach? Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 mysle ze warto zainwestowac, to chyba nie jest duzy koszt? ja nie mam doswiadczenia w rozmowach o adopcjach :( Quote
Awit Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Dziewczyny Aldonika była w szkole, ma lekcje do odrobienia, ma naukę. Myślę, że w tygodniu codziennie na dogo jej nie będzie. Wg mnie to mądra dziewczyna, jakby coś <tfu> to sądzę, da znać. Niech się uczy, bo jak się opuści w szkole to same wiecie, rodzice obarczą winą psiaki i dogo. Edit: A co do oddechu: kostki lub gryzaki na miły oddech smarowanie zębów czy dziąseł specjalnym żelem mycie zębów Nie wiem jaką karmę jadły, ale jeśli teraz mają lepszej jakości, to i może oddech się zmieni. Aldonika, jak będziesz chciała pielęgnować jej/im jamę ustną, daj znać, powiem Ci jak pomału i delikatnie przyzwyczaić czyściocha:-) Quote
malvaaa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 jesli to nauka, to niech dziewczyna sie uczy :) obraczus czy pakiet ogloszen jest juz wykorzystany? Quote
Czorcik Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Aldonika odezwie się jeszcze dziś , nie wytrzymałam i zadzwoniłam Velvet załatwiła jej kable , diabeł mały. :) Quote
Recommended Posts