Beatkaa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 To w sumie nie jest źle z Maciusiowymi wynikami ;) Tylko co z tą karmą..bo faktycznie trochę drogo :roll: Quote
Martika&Aischa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Emiś']Maciuś pozdrawia prawie Sylwestrowo wszystkie Cioteczki :) Po konsultacji z Myszą zrobiłam ogólne badania Maćkowi, łącznie z trzustką ze względu na te brzydkie kupy. Wyniki są całkiem niezłe. Trochę podwyższone parametry wątrobowe i czerwone krwinki minimalnie poniżej poziomu, ale ze wzgl. na ilość utraconej krwi w czasie choroby i tak jest bardzo dobrze. Na wątrobę dostał tabletki. Waga to prawie 22kg i wg Wetki więcej przybierać nie powinien ze wzgl. na nogi. Kupa niestety wciąż nie zachwycająca. Była bardzo ładna gdy był na diecie intestinal low fat i dobrze by było, gdyby do niej wrócił. Czy któraś z Cioteczek ma możliwość załatwienia tej karmy taniej, albo może ma w domu i nie jest jej potrzebna? Karma jest niestety droga, duży worek kosztuje ok. 250zł[/QUOTE] Cieszę się że Maciuś w dobrej formie i wyniki coraz lepsze :) Dzielny z Ciebie psiak Maciejko :) Karma 250 zł ? strasznie droga :( A jaką karmę Maciusiowi przesyła fundacja ??? Quote
Mysza2 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 tu jest trochę taniej ale to i tak dużo [URL]http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu/royal-canin-gastro-intestinal-low-fat.1422.html[/URL] Może spróbuję poszukać coś podobnego ale nie z Royala. I tu na formu Bokserów jako alternatywę dla Royala radzą Josera sensi plus [URL]http://forum.boksery.pl/jakie-smakolyki-dajecie-boksiom-vt6573.htm?view=previous[/URL] [url]http://www.krakvet.pl/advanced_search_result.php?keywords=josera+sensi+plus&x=2&y=5[/url] 15 kg 158 zł 30 kg 299 zł Quote
piescofajnyjest Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 slodkich snow Maciolinko... te wyniki watrobowe nie sa zbyt dobre...moze dlatego kupsko jest zle, ze powinien chlopak caly czas byc na beztluszczowej karmie.... czy o co chodzi? Quote
DONnka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Maciejko, walnij ciociom ładną koopkę ;););) Dobrze, że wyniki nie są takie złe :multi: Quote
hlidka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkim cioteczkom w Nowym Roku zycze wielu powodow do radosci. Wszystkim zwierzetom wiecej dobroci a mniej krzywd ze strony czlowieka. Kochanemu Maciusiowi, aby znalazl wspanialy dom juz niedlugo! Pozdrawiam. Quote
Mysza2 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Wszystkim cioteczkom odwiedzającym Maciusia życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, a Maciusiowi wspaniałego domku [IMG]http://www.picturesanimations.com/n/newyear/dieren5Fgelukwens38.gif[/IMG] Quote
Wiedźma Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Odwzajemniamy życzenia. Ściskamy serdecznie. Wszystkim bezdomniakom - wspaniałych domów! Quote
feliksik Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 jak tam sobie poradził Maciuś z wystrzałami? Quote
Mysza2 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Maciejka z dala od miasta i blokowisk to może miał cicho:) Quote
Martika&Aischa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Wczoraj jak dzwoniłam do Emiś w sprawie kotki to Maciejka wydawał z siebie porządny szczek ;) aż byłam zdziwiona że chłopak ma taki baryton ;) Quote
Beatkaa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Martika@Aischa']Wczoraj jak dzwoniłam do Emiś w sprawie kotki to Maciejka wydawał z siebie porządny szczek ;) aż byłam zdziwiona że chłopak ma taki baryton ;)[/QUOTE] no popatrz,Maciek daje o sobie znać cioteczkom :):):) Quote
Mysza2 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Martika@Aischa']Wczoraj jak dzwoniłam do Emiś w sprawie kotki to Maciejka wydawał z siebie porządny szczek ;) aż byłam zdziwiona że chłopak ma taki baryton ;)[/QUOTE] A na tego "wroga" jak byłyśmy z tą wizytą PA to ujadał ale tak zawzięcie ale marnie:):) Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [COLOR=magenta][B]pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian...[/B][/COLOR] [B][COLOR=deepskyblue]Rozsyłajcie gdzie się da[/COLOR][/B]:( [url]http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839[/url] Quote
DONnka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Odwiedzamy Maciejkę i wierne cioteczki Maciejkowe :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 PILNE!!!!Potrącony pies!!!! Nie wiadomo czy żyje!!!!! Trasa Katowice-niedaleko Kamionki, okolice szkoły wojskowej... POMÓŻCIE ROZSYŁAĆ!!!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/220393-Osoby-z-Kamionki-i-okolic-pilne-potrącony-pies!?p=18312756#post18312756[/URL] Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Jasza']PILNE!!!!Potrącony pies!!!! Nie wiadomo czy żyje!!!!! Trasa Katowice-niedaleko Kamionki, okolice szkoły wojskowej... POMÓŻCIE ROZSYŁAĆ!!!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/220393-Osoby-z-Kamionki-i-okolic-pilne-potrącony-pies!?p=18312756#post18312756[/URL][/QUOTE] Rozesłane ...oby udało się biedakowi pomóc :( Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Wieczorem na spokojnie zrobię rozliczenie wpłat bo teraz mam młyn w pracy i boję się pomylić ....ale już teraz ślicznie dziękujemy w imieniu naszego Maciejki :loveu::loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Emiś']Maciuś pozdrawia prawie Sylwestrowo wszystkie Cioteczki :) Po konsultacji z Myszą zrobiłam ogólne badania Maćkowi, łącznie z trzustką ze względu na te brzydkie kupy. Wyniki są całkiem niezłe. Trochę podwyższone parametry wątrobowe i czerwone krwinki minimalnie poniżej poziomu, ale ze wzgl. na ilość utraconej krwi w czasie choroby i tak jest bardzo dobrze. Na wątrobę dostał tabletki. Waga to prawie 22kg i wg Wetki więcej przybierać nie powinien ze wzgl. na nogi. Kupa niestety wciąż nie zachwycająca. Była bardzo ładna gdy był na diecie[B] intestinal low fat [/B]i dobrze by było, gdyby do niej wrócił. Czy któraś z Cioteczek ma możliwość załatwienia tej karmy taniej, albo może ma w domu i nie jest jej potrzebna? Karma jest niestety droga, [B]duży worek kosztuje ok. 250zł[/B][/QUOTE] To jest karma Royal Canine, tak? A duzy worek, tzn. ilu kilogramowy? 12 kg? 15 kg? Jak będe w hurtowni to się rozglądnę. tylko nie wiem, jak Wam tę karmę dostarczyc, gdyby się okazało, że u mnie w hurtowni cena jest niższa... A czy Maciejka próbował te karmę Josery, co jest wyzej wymieniona? tzn. Josera sensi plus...? Bo tez mogę sprawdzic. Pzdr. Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Z tego co rozmiawiałam z Emiś to karmę zakupi i prześle naszemu Maciejce fundacja :) Quote
Emiś Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Tak jak napisała Martika - Przystań zakupiła worek, jutro albo pojutrze będzie u mnie. Myślę, że warto było by spróbować z tą joserą, cena jest bardzo atrakcyjna. Dobrze byłoby najpierw spróbować z 2-3kg mu dać, żebym mogła zobaczyć jaka będzie po niej kupa. Bo po purinie senior brzydka :( Z załatwianiem się różnie. Bardzo pilnuję wypuszczania go, wychodzi czasem nawet co 2h - gdy tylko się zaczyna kręcić. Noc zwykle przesypia, ale i tak zdarzają mu się wpadki. Czasem przez kilka dni nic, czasem sprzątam 2-3x dziennie :/ Oczywiście, że ćwiczy szczekanie. Najchętniej wtedy, gdy w telewizorni jakiś psiak się odezwie :P Bardzo wtedy broni domu przed intruzem :D No i oczywiście gdy telefon dzwoni. Nawet jeśli sfora spała, to po usłyszeniu dzwonka dostają głupawki i robią wszystko, żebym nie dowiedziała się z kim i o czym rozmawiam :) Mam nowe zdjęcia i nawet komórką zrobiłam krótki filmik, jak mi się uda, to wrzucę jutro :) Wrzucę też zdjęcie wyników. Rozliczenie grudniowe: Hotel - 31x10zł = 310zł Badania w idexie (proflil podstawowy i trzustkowy + kurier) 172zł =482zł Quote
Recommended Posts