Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za nieobecność na wątku, ale miałam kryzys rodzinno-zdrowotny. Faktycznie planuję przeprowadzkę z domu do mieszkanka, wiec psiaki nie będą mogy ze mną jechać, jednak póki co to nic pewnego i Mundzia jest u mnie bezpieczna jeśli chodzi o zakwaterowanie, dlatego nie chcąc wyprzedzać faktów nic nie pisałam ani na jej ani na innych wątkach.
Sterylki nie ma faktycznie, czekamy na cieczkę, sterylkę można zrobić wg mojej wetki 2 m-ce po zakończeniu cieczki, koszt to ok.270 zł.
Jeśli macie na oku jakiś inny hotelik dla psiulki, pewne i fajne m-ce, to oczywiście wg Waszego uznania można Muńdzię przenieść już albo poczekać.
Ze zdjęciami klapa, bo nie mogę ich zgrać z aparatu na kompa, więc zapraszam ewentualnie w odwiedziny z "normalnym" aparatem.
Ze szczepieniami postaram sie coś ruszyć w tym tygodniu, ale nie mogę nic obiecać bo zdrówko jeszcze u mnie kruchutkie i w każdej chwili mogę wylądować w szpitalu ( oczywiście psiaki są wtedy pod opieką mojej przyjaciółki a nie jak zasugerowała córka pewnej pani bez żadnej opieki i nadzoru).

Posted

Fiera dziękujemy.
Czyli wiemy co się dzieje.
Jeśli dasz radę to zrób wirusówki Mundzi, choć ja już nie pamiętam czy ma czy nie ma, na pewno za nie nie płaciłam.
Na pewno lada dzień zrobię Tobie przelew za pobyt Mundzi.

Posted

[quote name='Awit']Fiera dziękujemy.
Czyli wiemy co się dzieje.
Jeśli dasz radę to zrób wirusówki Mundzi, choć ja już nie pamiętam czy ma czy nie ma, na pewno za nie nie płaciłam.
Na pewno lada dzień zrobię Tobie przelew za pobyt Mundzi.[/QUOTE]

Wieczorem postaram sie ogarnąć książeczkę i rozliczenie i napiszę co i jak.

Posted

[quote name='Awit']:-)

Dostałam 50zł stałej od MalgorzatyD. Dziękuję!
[/QUOTE]

Cytuję sama siebie:-)
Ale Malgorzata stałej ma 30zł, czyli dodatkowo wpłaciła 20zł.
Albo to 20zł z 30 z następnego m-ca.
Dziękuję!

Posted

We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony :-( kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował.

Posted

Czorcik, dobrze, zapamiętam, bardzo się cieszę, że Mundzia może na Ciebie liczyć:-)

Właśnie się dowiedziałam, że u Fiery niewidoma suczka Malinka zaszła w ciążę.
Ojcem jest pies, który przyjechał jako "kastrowany"
Ni w ząb nie rozumiem.
Malinka już urodziła.
A co z Mundzią??
Czy ona nie jest w ciąży?

Posted

Moja deklaracja poszła przed chwilą
Czyli stanęło na tym, że Mundzia póki co nie jedzie do innego hotelu...?
Życzyłabym sobie trochę więcej szczegółowych informacji udzielanych na bieżąco ;)

Posted

Pies, który jest ojcem szczeniaków miał być kastrowany, przyjechał ze schronu i podobno miał tylko "woreczki po jajkach". Okazało się inaczej. Po Malinie nie było widać, że jest w ciąży do tygodnia przed porodem, gdy brzuszek się poszerzył i pokazały się cycuszki. Muńdzia nie miała cieczki, wiec nie ma takiej możliwości, żeby była szczenna. Graf wyjeżdża ode mnie w niedzielę. Jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji, a jeszcze bardzie z powodu komentarzy na wątku Maliny. Kocham zwierzaki i pomagam im na różne sposoby od lat, na Dogo od kwietnia i szczerze mówiąc mam już dość, więc kasuję swoje konto na Dogo, kontakt tylko tel. Jeśli uznacie, że w tej sytuacji Muńdzia nie może u mnie zostać, to rozumiem.
Podsumowując - :(

Posted

Tak, już napisałam do Fiery, że będziemy około 13, 14 w sobotę.
Poprosiłam też, by naszykowała książeczkę Mundzi.

Fiera, ja będę jeszcze do Ciebie w piątek dzwoniła by potwierdzić, że będziemy, choć będziemy na pewno.

Posted

Awit chyba musimy się troszkę wcześniej umówić ja myślę że około 10 byśmy po nią podjechali trzeba jeszcze jej wetkę umówić żeby sprawdzić czy napewno cieczki nie miała ;( i jeszcze kursik nam się z V&C szykuje a dzień dość krótki ;)

Posted

bardzo proszę kochani o wsparcie na fb ...już za leczenie jednego zapłaciłam z pożyczonych a tu się drugi szykuje...
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=205275146209455&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall[/url]

Posted

[quote name='Czorcik']tak , wg wstępnych ustaleń zabieramy w sobotę Mundzię od Fiery i jedzie do innego DT.
Do Mokrego Noska[/QUOTE]

Odpisałam Ci wczoraj :)
w Mokrym Nosku w Teresinie

Posted

[quote name='danavas']bardzo proszę kochani o wsparcie na fb ...już za leczenie jednego zapłaciłam z pożyczonych a tu się drugi szykuje...
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=205275146209455&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall[/url][/QUOTE]
A ja nie mam facebooka....

Posted

[quote name='Awit']A ja nie mam facebooka....[/QUOTE]

to załóż cioteczko...biegusiem;)
a ta kicia umarła.:(..u mnie w domu w nocy....choć tyle że w cieple a nie na brudnych betonowych schodach...teraz walczymy o jej braciszka...