Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie szczeniaczki już na starcie miały małe szanse na przeżycie. Były chore i mocno zarobaczone. Mimi przegrała walkę. Trzymajmy kciuki za Mikusia i pozostałe rodzeństwo.
Mimi...

Posted

choć serce mam pełne smutku dzisiaj - życzę Wam w Nowym 2012 Roku 366 szczęśliwych, dobrych dni, pokoju w sercu, zdrowia na ciele i duszy, a radości w domu, w pracy i na wszystkich wątkach dogomanii!!!! WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

i dziękuję, że jesteście ze mną !!!!!

Posted

Mari,wszystkiego najlepszego w nadchodzacym roku:) żeby te dni smutku były juz ostatnimi :) żebyś miała juz tylko same powody do radości:) i w ogóle żeby wszystkie marzenia Ci się spełniły :)

Posted

[quote name='kaja69']Mari,wszystkiego najlepszego w nadchodzacym roku:) żeby te dni smutku były juz ostatnimi :) żebyś miała juz tylko same powody do radości:) i w ogóle żeby wszystkie marzenia Ci się spełniły :)

Przyłączam sie do życzeń i ściskam mocno !

Posted

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku przesyłam Ci Marysiu gorące życzenia miłości, która jest w zasięgu ręki,
radości, która dostrzega piękno małych rzeczy,
nadziei, która nie gaśnie, kiedy marzenia wydają się zbyt dalekie,
pokoju, który koi, kiedy wszystko wyprowadza z równowagi,
i wiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża.

Posted

[quote name='Nikaragua']witajcie w Nowym Roku :)

ufff..... już po strzelaniu, choć pojedyncze strzały jeszcze się słyszy :(

u mnie był dramat - wystrzałów wszystkie się boją ( oprócz Mistera Ślepka ;)), a śpiąca spokojnie przez cała dobę sunia po sterylce wieczorem znów dostała ataku strachu - znów okna i doniczki poszły w ruch...
otworzyłam więc "jej" pokój i puściłam do reszty - słuchajcie, ona jest cudowna !
wprawdzie ze strachu drżała i biegała za mną, jak wszystkie, ale kota tylko powąchała, jak jej go przyniosłam ( bo on uciekł od nowego psa, to jemu chciałam pokazać, że nie ma się czego/kogo ;) bać)
i wszystko jest dobrze - sunieczka spokojnie ze wszystkimi się dogaduje, zjadły razem..... brakło misek na gotowane, więc..... po raz pierwszy od ponad miesiąca nałożyłam też do Charlisiowej miseczki...

nazwałam ją - zgodnie z sugestią dokarmiających ją ludzi z ulicy Różanej w naszej miejscowości - Róża
baterie mi się skończyły, a ponieważ kolejna - trzecia już ładowarka i piąty komplet akumulatorków zawiódł - zdecydowałam, że wracam do "paluszków AA", jak kupię - zrobię Róży fotki

Bardzo Wam dziękuję za życzenia, za to, że jesteście ze mną na dobre i na złe chwile !!!!
DZIĘKUJĘ !!!!!

Posted

U nas tez jeszcze strzelają i tak pewnie będzie aż im sie amunicja nie skończy...
Charliś pewnie szczęśliwy,że jego miseczka będzie słuzyła kolejnej bidzie,kto wie moze On Róże skierował do Ciebie:cool3:

Posted

Nutusia napisał(a):
O tak, ja też węszę Charlisiową łapkę w pojawieniu się Różyczki u Ciebie ;)

ona taka cichutka i grzeczna, jak Charliś jest :)
byłyśmy dzisiaj u wetki do kontroli pooperacyjnej i na zastrzyku - grzeczna bardzo była Różyczka

ale był i Mikuś, braciszek Mimi

• z Mikusiem jest źle :-( wetka mówi, że będziemy go leczyć do końca i walczyć do końca, ale ona nie widzi wielkich szans :-(
    Mikuś miał silny atak padaczki, ma coraz większy katar, zapalenie płuc, a po ataku bardzo słabiutki
    wetka kazała go trzymać w bardzo ciepłym miejscu, przy termoforze itp. więc postawiłam "farelkę" i Mikuś ma takie ciepełko, że aż gorąco - i jakby jest troszeńkę w lepszej formie, odzyskuje siły, bo miał dreszcze i jęczał.... apetyt raczej słaby, ale je troszkę
    dostał dzisiaj kroplówkę i zastrzyki

inne maluszki z tego miotu też są chore,za wyjątkiem jednego

• Posted

mari23 napisał(a):
    ona taka cichutka i grzeczna, jak Charliś jest :)
    byłyśmy dzisiaj u wetki do kontroli pooperacyjnej i na zastrzyku - grzeczna bardzo była Różyczka

ale był i Mikuś, braciszek Mimi

• z Mikusiem jest źle :-( wetka mówi, że będziemy go leczyć do końca i walczyć do końca, ale ona nie widzi wielkich szans :-(
    Mikuś miał silny atak padaczki, ma coraz większy katar, zapalenie płuc, a po ataku bardzo słabiutki
    wetka kazała go trzymać w bardzo ciepłym miejscu, przy termoforze itp. więc postawiłam "farelkę" i Mikuś ma takie ciepełko, że aż gorąco - i jakby jest troszeńkę w lepszej formie, odzyskuje siły, bo miał dreszcze i jęczał.... apetyt raczej słaby, ale je troszkę
    dostał dzisiaj kroplówkę i zastrzyki

inne maluszki z tego miotu też są chore,za wyjątkiem jednego

• Mikuś wciąż walczy, nie chce sie poddać, w tym znękanym maleńkim ciałku jest wielka wola życia - w nocy zrobił kupkę - czarną niestety, ale nie plynną już , rano zjadł trochę Intestinala junior i wypił posłodzoną przegotowaną wodę....
    ale to jedyne dobre wiadomości o nim - nękają go kolejne ataki, na dodatek wydaje mi się, ża ataki są wtedy, kiedy on próbuje do mnie wstawać i cieszy się.... zostawiłam go więc w spokoju, zaglądam tylko przez uchylone drzwi, a on leży wycieńczony tymi atakami, ale najbardziej martwi mnie jego oddech - rzęzi mu w płuckach
    na 14.00 jesteśmuy umówieni do wetki, mały ma wenflon, ciężko wczoraj z tym było, ale udało się założyć

na dodatek w nocy zachorował mój najukochańszy psiaczek - Kilerek - ten z padaczką, wygląda to bardzo źle, o 10.00 zawiozę go do Środy Śląskiej, bo nasza wetka dopiero od 14.00 jest
    on już od paru dni był taki "nieswój", ale myślałam, że to z powodu wystrzałów....
    on drży tak, jak wtedy, kiedy bał się hałasu, ale to trwa od nocy i na dodatek próbował chodzić - co 2 kroczki staje i pręży się drżąc - chyba z bólu
    i tak patrzy, że serce pęka !
    on jedyny u nas się urodził, bo przygarnięty był w brzuszku mamusi, od szczeniaczka miał ataki padaczki, ale nie na tyle często, żeby to stanowiło jakieś zagrożenie....

Posted

mari23 napisał(a):
    leki, które dostał Kilusiek nie tylko nie pomogły, ale chyba nawet jest coraz gorzej :(

Marysiu, co powiedziała wetka? na co dostał te leki?
    A co z maluszkiem?

Posted

Havanka napisał(a):
    Marysiu, co powiedziała wetka? na co dostał te leki?
    A co z maluszkiem?

Kiler dostał No-spę i Betamox, jeśli do jutra mu nie przejdzie - będą badania, na razie pierwszą, optymistyczną diagnozą była niestrawność - chyba jednak to coś poważniejszego
    jego bardzo trudno zbadać, bo wrzeszczy i jęczy na sam widok strzykawki i lekki dotyk weta

a Mikuś dostał dzisiaj kroplówkę i zastrzyki, jest jakby troszeńkę lepiej...

Kasia wróciła od tamtej babci i jest zachwycona nowym pieskiem czyli Różą, a Mikusia "pomagała" mi dzisiaj dźwigać w transporterku..... mam już pomoc ;)

Posted

mari23 napisał(a):
    Kiler dostał No-spę i Betamox, jeśli do jutra mu nie przejdzie - będą badania, na razie pierwszą, optymistyczną diagnozą była niestrawność - chyba jednak to coś poważniejszego
    jego bardzo trudno zbadać, bo wrzeszczy i jęczy na sam widok strzykawki i lekki dotyk weta

a Mikuś dostał dzisiaj kroplówkę i zastrzyki, jest jakby troszeńkę lepiej...

Kasia wróciła od tamtej babci i jest zachwycona nowym pieskiem czyli Różą, a Mikusia "pomagała" mi dzisiaj dźwigać w transporterku..... mam już pomoc ;)

Trzymamy kciuki za Kilerka i Mikusia !!!
    Będzie z Kasi wspaniała Dogomaniaczka!!!

Marysiu, gdybyś miała jakieś ładne zdjęcia Róży, to zrobiłabym jej trochę ogłoszeń.

Posted

Havanka napisał(a):
    Trzymamy kciuki za Kilerka i Mikusia !!!
    Będzie z Kasi wspaniała Dogomaniaczka!!!

Marysiu, gdybyś miała jakieś ładne zdjęcia Róży, to zrobiłabym jej trochę ogłoszeń.

tak, tak, wspaniała:mad:..... ciągle chciała głaskać Kilerka, bo chory i co chwilkę pytała czy może tak "pomalutku" go pogłaskać, bo Kilusiek chory....:shake:
    Kasia już poszła do domku, więc Kilusiek ma wreszcie spokój, dałam mu No-spę w tabletce chwilkę temu, bo widać, że bardzo cierpi....:-(

a Róża dzisiaj już 2 razy była sama na podwórku - wyszła przypadkiem, przerażona wybiegłam, ale ona przyszła do mnie, jak ją zawołałam
    jest bardzo kochana i posłuszna
    zdjęcia zrobię w czwartek, jak zdejmiemy ubranko pooperacyjne, bo teraz to tylko głowa jej wystaje ( ogonka nie ma wcale :))

Posted

mari23 napisał(a):
    tak, tak, wspaniała:mad:..... ciągle chciała głaskać Kilerka, bo chory i co chwilkę pytała czy może tak "pomalutku" go pogłaskać, bo Kilusiek chory....:shake:
    Kasia już poszła do domku, więc Kilusiek ma wreszcie spokój, dałam mu No-spę w tabletce chwilkę temu, bo widać, że bardzo cierpi....:-(

a Róża dzisiaj już 2 razy była sama na podwórku - wyszła przypadkiem, przerażona wybiegłam, ale ona przyszła do mnie, jak ją zawołałam
    jest bardzo kochana i posłuszna
    zdjęcia zrobię w czwartek, jak zdejmiemy ubranko pooperacyjne, bo teraz to tylko głowa jej wystaje ( ogonka nie ma wcale :))

Kasia ma wrażliwe serduszko i chyba wiem po kim;).
    Czekam w takim razie na zdjęcia Różyczki.

Posted

Kiluś miał dzisiaj USG i badania, oprócz leukopemii i bardzo wysokiej bilirubiny NIC wiecej nie wyszło w badaniach....
    dostał leki, jest osłabiony bardzo :(

bardzo xle jest z Mikusiem - właśnie wróciłam z gabinetu - wezwałam tam wetkę, bo Mikus miał ciągłe ataki padaczki, dostał lek, potem podwójną dawkę, bo nie skutkowało...
    źle z nim, ale temperatura normalna, walczy organizm jeszcze, więc jest nadzieja

Posted

mari,ja cały czas wchodze i czytam i ciagle z nadzieja ,ze psiakom sie polepszyło...mam nadzieję,ze w końcu sie doczekam...a swoja droga jakie one maja szczęście ,ze maja Ciebie...

Posted

Nutusia napisał(a):
    O tak, bez Marysi już dawno by było po nich...

i przy mnie Mimi umarła :(
    a Mikuś jest w ciężkim stanie - dostał antybiotyk nowej generacji - może zdarzy się cud....

Kilus wciąż chory, ma gorączkę ( 40stopni), ale już nie tak ostre bóle, nawet je ( Gastro Intestinala oczywiście)

za to Róża po sterylce coraz lepiej, jutro zdejmujemy ubranko pooperacyjne