Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Ani sie obejrzałem a tu pół roku zleciało! a mówiłem: pisz Mimiś, zapisuj- a ona - ee Rudy, teraz nie mam czasu, teraz nie mam nastroju, i tak dalej.
a tu tyle sie wydarzyło! dobrego i złego. jak to w zyciu.
na czym to ja skończyłem.... aha, juz wiem. -choinka!
była choinka, były prezenty.kazdy cos dostał : Młodszy- kota, ja -operację zebów. dokuczały mi bowiem okrutnie-aż przestałem jeść . wet stwierdził,że takiej zgnilizny w paszczy to juz dawno nie widział, i pozbawił mnie połamanych klawiszy. Za to te 3 co zostały są lśniące i wypolerowane, że hej! Ciotki moga mnie teraz całować bez maski PeGaz! [przeciwgazowej-wyjaśniam tym co nie uwazali na Przysposobieniu Obronnym:eviltong:]
--Dziad dostał pod choinke sterydy, ale wiele mu one nie pomogły i zaraz po Nowym Roku mój kumpel przekroczył Teczowy Most.
wyszedł na podwórko i juz nie wrócił. wyszedłem i ja, patrzę - lezy coś... Dziad nie Dziad... - hej, jestes tam?- pytam
-zaglądam w oko- nic, wieje pustką. -No nie płacz Mimiś, jego już tu nie ma.
Dziadzisko drepce teraz przez Teczowy Most. Ogon powiewa jak chorągiewka, siwy pysk wyciagnięty do przodu - jakbym go widział!
-ale Mimis z Babcią znowu w płacz.
potem Pan zakopał wyleniałe futerko które przez 15 lat nalezało do Dziada i tak straciłem kolegę. Eh , zycie!
cos sie kończy ,cos sie zaczyna...tydzień przed Gwiazdką przyjechał z żyrardowskiego schronu prezent Młodszego,- zasmarkany szczurokot z długasnym ogonem. Prezent wjechał do domu uczepiony szalika Starszego[który odbierał go od Agaty_air], mlaskając jak spragniony wampir, a razem z nim przyjechał koci katar i grzybica :cool3:
Nowy wylądował wiec natychmiast w izolatce, w jaką zamieniono jeden z pokoi. siedział tam przez 3 tygodnie, smarowany, zakrapiany, i poddawany innym okrutnym zabiegom, az wreszcie nadszedł ten dzień i wypuszczono czarnucha z odosobnienia.
Okazało sie, że to dziewuszka, potłusciała i wyładniała przez te tygodnie zamkniecia. Oszołomiona wolnością zaczeła zwiedzać dom od piwnic po strych. okazało sie jeszcze coś: że panna ma charakterek, delikatnie mówiąc. zawsze mówiłem: -koty to tylko kłopoty! -ale czy ktoś mnie słucha? Jednak zachowanie Ciumkały to temat na nastepny liścik.
No i tak, znów jest nas szescioro w Bullerbyn [nie licząc ludzi]. idę sie opalać bo pogoda-marzenie!
pozdrawiam cioteczki jeszcze z tej strony Mostu - wasz Rudi

Posted

A wyobraź sobie Rudi, że ja dzisiaj o Tobie myslałam i postanowiłam, jak tylko usiądę do kompa, zapytać co u Was. A tu proszę, sam się odezwałeś! Faktycznie dużo się działo, no bo i szmat czasu upłynął. Szkoda Dziada, starość jest nieprzyjemna, a kończy się zawsze jednako...:-( A ty to się jeszcze nigdzie nie wybieraj, to że ci zostały tylko 3 zęby nie znaczy, że musisz pisać "jeszcze z tej strony Mostu". Niektórzy chcieliby, żeby im zostały choć 3 własne zęby!
A z Ciumkałą nie mógłbyś się zakumplować? :cool3:Na pewno byście się nie nudzili!;)
Pozdrawiam całą Rodzinkę :loveu:i pisz Rudi, pisz jak najczęściej!

Posted

Po tej stronie mostu mimo różnych takich jest bardzo fajnie, więc nie myśl Rudi o przeprowadzce. Ciesz się z nami wszystkimi, tym co dzień niesie i nie myśl o tym co będzie za kilka miesięcy albo lat.

Posted

nieee.wcale nie myslę o przekraczaniu TM.a na dowód wklejam pare zdjęć- prawda,że hm..hm-dziarsko wyglądam? -[chociaz mimis ostrzygła moją lwią grzywę]

a to Ciumkała-przemiła panienka, czyż nie?:roll:

Posted

Ja Tinie też ostrzygłam lwią grzywę, i nie tylko!
Wyglądasz Rudi świetnie - chłopak w pełni sił!
A Ciumkała to na tej fotce ziewa czy się wydziera?

• 2 months later...
Posted

[Spaślak!!? jotpeg-nie mów tego głośno! Ciumkała ziewa, oszywiżcie!]
RATUNKU, RATUNKU!! Zycie nie dostarczało mi ostatnio wielu niespodzianek-ot, sniadanie, spacer, sen, obiad, spacer sen....było dosyc przedywidywalnie-co nie znaczy nudno,co to to nie.Aż tu nagle...
grom z jasnego nieba, traba powietrzna, drugi najazd Marsjan!
-czyli FIGA!:cool3:
nie moge darowac mimiś,że z całego Krężela gdzie jak słyszałem 100psów szuka domu,wybrała tę...Figunię. Niby to szczeniak-ale ładny mi szczeniak, większy i cięższy ode mnie. A je za trzech! Wszyscy sie smiali,że JA duzo jem.No i jak teraz wyglądacie, wy oszczercy? Przyjrzyjcie sie temu szczeniaczkowi!
A przyjechało takie marne, wychudzone, -niewiele czasu potrzebowało jednak
zeby rozpanoszyć sie w MOIM DOMU.Juz przy pierwszych posiłkach wyszło jaki to gagatek. Ja mam nature kontemplacyjną-lubie wziąć kęsek i przeżuwająć powoli rozmyslac nad naturą Wszechrzeczy , skąd przybywamy i dokąd zdążamy, -takie tam:oops:
-wreszcie schylam sie po nastepny kąsek -a tam pusto:crazyeye:
nic, czyli null.A ta przerośnieta wielkoucha mysz siedzi obok i niewinnie wywija ogonem. Zatkało mnie z oburzenia! Drepce ja sobie na posłanie, a tam w moim koszyku-ona!! No nie!-zrobiłem awanturę.szczekałem i szczekałem ,aż przyszła mimiś i wyrzuciła uzurpatorkę. W nocy budzi mnie chrobot -miałem rację ,myślę-ta mała ma cos z myszy- a rano mimiś lamentuje: o rety!pogryzła cały koszyk!
a dobrze , moze wreszcie dostanie w skóre ,myslę mściwie, ale gdzie tam.
Jeszcze mimiś poleciała na targ po kostki cielęce dla Figuni, bo ją podobno ząbki swędzą!
zamiast kary nagroda?!!
ale najgorsze dopiero nadeszło:
poszlismy do ogródka. Spaceruję sobie z godnością -[ma się w końcu tę pozycję] aż tu wpada na mnie coś z boku, łup! poturlałem sie po trawie, gramolę sie -a tu znowu: łup! i czuję jakąś łapę na głowie!
-wujku wujku, pobaw sie co?- piszczy przybłęda
zjeżyłem sie cały:-won! uciekaj ale już !-krzycze, a ona znowu:-no poobaw sie -i znów mnie przewraca!
co będę mówił-z mojej godnej postawy nie zostało nic
-Mimiś , ratuj!-zaskowyczałem rozpaczliwie.Przybiegła mimis i uwolniła mnie od tego potwora. po tym incydencie mimiś nareszcie nakrzyczała na Figę. Musze przyznać,że mała bestia szybko sie uczy.teraz tylko zrobi krok w moja stronę-a mimis krzyczy: Figa,nie wolno, NIE!! -i to działa. Ale ja juz nie czuje sie tu bezpieczny.
-Cioteczki -szukajcie domu dla tego slicznego [tfu] pieska, dla przemiłej[tfu] Figuni. Bo albo ja albo ona.
Moze znacie jakiegos oryginała, który pragnie dać dom złodziejowatemu
hienolcowi z nienormalnie wielkimi uszami? Owego poszukiwacza osobliwosci skierujcie na wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119994&highlight=przepad%C5%82am+figa

wasz Rudi

Posted

No, to masz trochę urozmaicenia Rudi, ale nic innego Ci nie pozostało, jak uzbroić się w cierpliwość, a kontemplując przy jedzeniu, pomyśl jaki to dobry uczynek spełniasz przyjmując biedną sierotkę pod swój dach;)

• 8 months later...
Posted

tak smutno - kolejny ulubieniec odchodzi... :-(:-(:-(
Mimiś, bardzo mi przykro.
dziękuję za Dudusia, tyle dobrego, co go w życiu spotkało - to u Was i od Was.
śpij spokojnie kochany Rudzielcu.

Posted

Mimiś, co się stało???
Niecały miesiąc temu odeszła moja Tinka:placz:, teraz Rudi:placz:, jakie to wszystko smutne:-( :-( :-(
Rudi kochany, bądź tam, za TM, tak szczęśliwy, jak szczęśliwy byłeś u Mimiś

[*]
[*]
[*]

Posted

stan Rudiego pogarszał się przez ostatnią zimę, często miał problemy z chodzeniem, do tego serce, ostatniego dnia wet powiedział ,że właściwie wysiadło wszystko.nie mogłam pozwolić zeby sie męczył-miał początki obrzeku płuc, niewydolność krążeniową... stary biedny pies...
Isabel, tak mi przykro z powodu TINY...-wiem jak sie czujesz ...moja mama mówi-nie bierz już żadnego psa-po co to znów przezywać-ale jak napisała Hania- robimy to dla nich, nie dla siebie.i jednego jestem pewna - za jakiś czas trafi sie jakis "w potrzebie" koło którego nie będziemy mogły przejść spokojnie.
jotpeg,Isabel, Haniu dzięki za wsparcie.