Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pojechała Marcia :)
Wczoraj wieczorem przetrwała dzielnie kąpiel.

Poradziłam sunię odrobaczyć na wstępie, bo odrobaczana była 3 miesiące temu (jutro planowaliśmy odrobaczać wszystkie psy, ale Mara się nie załapie :) ).

Fotek tylko trzy, bo oczywiście przypomniałam sobie o zdjęciach jak już Mara była za bramą :)
[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/1336/marj.jpg[/IMG]

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/9804/mar1u.jpg[/IMG]

[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/213/mar2m.jpg[/IMG]

Posted

[URL]http://img225.imageshack.us/img225/213/mar2m.jpg[/URL] - Boże złoty, buroczka kochana jaka zawstydzona :loveu:

Coś tam Maruśce zostało jeszcze z rzeczy, które miała? Czy wszystkie rozniosła? :lol:

Posted

Jest kocyk, różowa zabawka gumowa i chyba zabawka sznurkowa (chyba, bo dopiero po wypraniu będę wiedziała czy to ta Marciowa czy inna ;) ). Jak chcecie, żeby to gdzieś wysłać (kocyk właśnie schnie po praniu :) ), to proszę o adres.

Posted

[quote name='Murka']Jest kocyk, różowa zabawka gumowa i chyba zabawka sznurkowa (chyba, bo dopiero po wypraniu będę wiedziała czy to ta Marciowa czy inna ;) ). Jak chcecie, żeby to gdzieś wysłać (kocyk właśnie schnie po praniu :) ), to proszę o adres.[/QUOTE]
Marcia dostanie pewnie nowe rzeczy a te może się jeszcze komuś przydadzą :)
Zapytałam z ciekawości, chociaż z drugiej strony jakaś pierdoła ze "swojskim" zapachem by jej ułatwiła asymilację.

P. Monika na pewno super się nią zajmie i Czarnucha nie będzie miała czasu tęsknić ;)

Swoją drogą...

[CENTER][SIZE=5] [COLOR=green]Bardzo chciałabym podziękować Murce
za super opiekę nad Marą!:loveu:[/COLOR]
[IMG]http://www.bizeo.pl/zdjecia/bukiet-frezji-645.jpg[/IMG]

[SIZE=2]Ps. Na dług już zbieramy ;)[/SIZE]

[/SIZE][/CENTER]

Posted

Witam wszystkich zainteresowanych:-)Mara przespała spokojnie całą noc i z werwą pomagała nam przewozić ostatnie rzeczy. Nauczyła się wskakiwać do samochodu i coraz lepiej wychodzi nam bieganie na smyczy - trzeba przyznać, że jest bardzo pojętna i chętna do nauki. Jeszcze trochę niepewna ale popracujemy nad tym:-)A koty hmm nadal obrażone (chociaż nie wiem czym bardziej - przeprowadzką czy nową koleżanką), nie chcą zejść z szafy a Mara (Moria - tak będzie się nazywać) warczy i próbuje je ustawiać. Trzeba przejść więc przez ten etap aż dojdą do porozumienia kto gdzie rządzi i rodzinka będzie w komplecie. Znajomi i mój tato zachwyceni, z chłopcem ok 10-letnim złapała piękny kontakt więc jest SUUUUPER:)
Pozdrawiam wszystkich :lol:
Monika

Posted

[quote name='mala_moni']Witam wszystkich zainteresowanych:-)Mara przespała spokojnie całą noc i z werwą pomagała nam przewozić ostatnie rzeczy. Nauczyła się wskakiwać do samochodu i coraz lepiej wychodzi nam bieganie na smyczy - trzeba przyznać, że jest bardzo pojętna i chętna do nauki. Jeszcze trochę niepewna ale popracujemy nad tym:-)A koty hmm nadal obrażone (chociaż nie wiem czym bardziej - przeprowadzką czy nową koleżanką), nie chcą zejść z szafy a Mara (Moria - tak będzie się nazywać) warczy i próbuje je ustawiać. Trzeba przejść więc przez ten etap aż dojdą do porozumienia kto gdzie rządzi i rodzinka będzie w komplecie. Znajomi i mój tato zachwyceni, z chłopcem ok 10-letnim złapała piękny kontakt więc jest SUUUUPER:)
Pozdrawiam wszystkich :lol:
Monika[/QUOTE]
No w koooońcu!
Witamy serdecznie :loveu:

Moria - bardzo ładne imię! Może to i lepiej, żeby stare życie porzuciła wraz z imieniem :)

Na koty to ona pewnie mamrocze, bo nawet się z nią nie przywitały gagatki! :mad:

Bardzo się cieszę, że wszystko ok i wszyscy Morię pokochali.

Posted

Hehe no coś w tym jest, że się nie przywitały;-)nie przejmujemy się tym za bardzo, humorki kotkom przejdą jak zobaczą swój nowy drapak, który przyjdzie z Morii łóżkiem:-D

Posted

[quote name='mala_moni']Hehe no coś w tym jest, że się nie przywitały;-)nie przejmujemy się tym za bardzo, humorki kotkom przejdą jak zobaczą swój nowy drapak, który przyjdzie z Morii łóżkiem:-D[/QUOTE]
No to "wprowadzka" pełną gębą :lol:
Teraz możecie zaszaleć hihi

A jak Morcia z czystością?
Stara się przynajmniej?

Posted

Nie pamiętam czy już zapraszałam :oops::oops::oops:

Tak więc....

zapraszam serdecznie na bazarek, który powstał głównie na potrzeby spłacenia długu Marusi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220667-FATA%C5%81ASZKI-na-d%C5%82ug-Mary-sterylk%C4%99-Lilly-M-B-%C5%9A-i-S.R.-09.01-22.01-22-00[/url]

Posted

Wczoraj nie udało jej się z siku w poprzednim mieszkaniu, oczywiście tuż po przyjściu ze spaceru:evil_lol:a dziś rano pięknie dała Michałowi znać, że trzeba ją wypuścić na dwór i przez cały dzień nic, kręci się i popiskuje pod drzwiami kiedy musi wyjść, na spacerach dalej jeszcze jest tak zaaferowana, że przynosi wszystko do ogródka ale biorę to za znak, że czuje się na podwórku swobodnie:lol:Zaliczyłyśmy dziś godzinny spacerek w śniegu, trochę dziewczę zmęczyłam coby spokój był a jutro cały dzień nasz już bez jeżdżenia więc spróbujemy może oswoić park:-D

Posted

a jak można licytować? ja tu nowa;)ten nieodżałowany kombinezon taki fajny, numer 28:)

[quote name='Agucha']Nie pamiętam czy już zapraszałam :oops::oops::oops:

Tak więc....

zapraszam serdecznie na bazarek, który powstał głównie na potrzeby spłacenia długu Marusi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220667-FATA%C5%81ASZKI-na-d%C5%82ug-Mary-sterylk%C4%99-Lilly-M-B-%C5%9A-i-S.R.-09.01-22.01-22-00[/url][/QUOTE]

Posted

[quote name='mala_moni']Wczoraj nie udało jej się z siku w poprzednim mieszkaniu, oczywiście tuż po przyjściu ze spaceru:evil_lol:a dziś rano pięknie dała Michałowi znać, że trzeba ją wypuścić na dwór i przez cały dzień nic, kręci się i popiskuje pod drzwiami kiedy musi wyjść, na spacerach dalej jeszcze jest tak zaaferowana, że przynosi wszystko do ogródka ale biorę to za znak, że czuje się na podwórku swobodnie:lol:Zaliczyłyśmy dziś godzinny spacerek w śniegu, trochę dziewczę zmęczyłam coby spokój był a jutro cały dzień nasz już bez jeżdżenia więc spróbujemy może oswoić park:-D[/QUOTE]
Czyli do przodu i zaczynamy ogarniać SWÓJ WŁASNY ogródek :lol:

[quote name='mala_moni']a jak można licytować? ja tu nowa;)ten nieodżałowany kombinezon taki fajny, numer 28:)[/QUOTE]
W kombinezon w sumie od lopczątku nie do końca się mieścilam haha ale tak mi się podobal... że czekal na lepsze czasy.
Jednak nie ma się co oszukiwać! ;)

jak licytować?
Wystaczy napisać na wątku bazarku co i za ile chcemy licytować.
Później trzeba pilnować czy nikt nie zechce podebrać upatrzonego fantu, a jak ktoś przebije to wystarczy zaoferować wyższą kwotę :)

Po zakończeniu bazaru - wysyłam Kupującym wiadomości z info co zakupili, łączny koszt zakupów + wysyłka.
czekam na wpłatę i rozsyłam paczki :)

Tak to wygląda po krótce ;)

• Downvote 1
Posted

Nasza mała Marusia ma wreszcie domek najlepszy na świecie...Agnieszka, Kasia - jesteście najlepsze! A nowej rodzinie Marusi przesyłam dużo, dużo pozdrowień!

Posted

[quote name='kejt_s']Nasza mała Marusia ma wreszcie domek najlepszy na świecie...Agnieszka, Kasia - jesteście najlepsze! A nowej rodzinie Marusi przesyłam dużo, dużo pozdrowień![/QUOTE]
[B]Kasiu[/B], bez Twojej pomocy nie byłoby tak kolorowo!
Z tego miejsca chciałabym Ci bardzo podziękować! :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Portret małej Marusi wisi na ścianie w Warszawie, ale mam nadzieję, że kiedyś naszą bohaterkę poznam na żywo w Lublinie. Agnieszko, to Ty maleństwo zgarnęłaś z ulicy, więc to wszystko dzięki Tobie - dziękuję za podziękowania i Tobie również dziękuję! Najważniejsze, że wszystko się tak dobrze skończyło...

Posted

[quote name='kejt_s']Portret małej Marusi wisi na ścianie w Warszawie, ale mam nadzieję, że kiedyś naszą bohaterkę poznam na żywo w Lublinie. Agnieszko, to Ty maleństwo zgarnęłaś z ulicy, więc to wszystko dzięki Tobie - dziękuję za podziękowania i Tobie również dziękuję! Najważniejsze, że wszystko się tak dobrze skończyło...[/QUOTE]
Obiecałaś kiedyś, że ją odwiedzisz tak więc teraz się nie wymigasz ;)

Posted

Wiecie, rzadko tu zaglądam.... Ech :( Ciężko

Ale bardzo bardzo się cieszę że Marusia - Moria (pięknie!) ma taki cudowny dom... To moja największa ostatnia miłość*z całej dogomanii. Chcieliśmy ją mieć u siebie - życie pokazało że "chcieć" to nie znaczy "móc"... Strasznie dziękuję Murce, Agusi i wszystkim zaangażowanym w pomoc tej pięknej suni!

Posted

[quote name='holly101']Wiecie, rzadko tu zaglądam.... Ech :( Ciężko

Ale bardzo bardzo się cieszę że Marusia - Moria (pięknie!) ma taki cudowny dom... To moja największa ostatnia miłość*z całej dogomanii. Chcieliśmy ją mieć u siebie - życie pokazało że "chcieć" to nie znaczy "móc"... Strasznie dziękuję Murce, Agusi i wszystkim zaangażowanym w pomoc tej pięknej suni![/QUOTE]
[B]Karolinko[/B], to właśnie Tobie chciałam bardzo, bardzo podziękować za wielką pomoc dla Marusi :Rose:
Masz swój wielki wkład w szczęście tej suni!

DZIĘKUJĘ :loveu:
[img]http://www.wiolcia-nawojowa.pl/110-157-thickbox/bukiet-slubny-margaretki.jpg[/img]