kasiainat Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='3 x']Kasiu a co mówi wet o predyspozycji Maczki do kolejnych ewentualnych kolejnych zabiegów? wet u którego diagnozowała go Biafra nie polecal operacji[/QUOTE] Na razie nie było rozmowy o kolejnych zabiegach. Czekamy na wyniki badań ( 7-10 dni ). JA myślę, że wycięcie tego mniejszego guzka nie byłoby problemem, nie wiem co z tym w okolicy wyciętego węzła. Odniosę się do zacytowanej wypowiedzi: Maczka jest starsza sunią, może nawet bardzo starą. Operacje przeżyła, rekonwalescencja po operacji była ekspresowa a komfort życia po usunięciu guza jest nie do porównania. Teraz też dobrze się trzyma, wychodzi na ogródek - nie męcze jej spacerami. Ma jak zwykle bardzo dobry apetyt. Pozwala się głaskać, oglądać. Potrafi wyskoczyć z zębami na psa, który ładuję się jej do legowiska ;-) Pewne jest przynajmniej dla mnie , że gdyby nie wycięto tego poprzedniego guza Maczki nie byłoby pomiędzy nami. Quote
3 x Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='kasiaprzystał']Na razie nie było rozmowy o kolejnych zabiegach. Czekamy na wyniki badań ( 7-10 dni ). JA myślę, że wycięcie tego mniejszego guzka nie byłoby problemem, nie wiem co z tym w okolicy wyciętego węzła. Odniosę się do zacytowanej wypowiedzi: Maczka jest starsza sunią, może nawet bardzo starą. Operacje przeżyła, rekonwalescencja po operacji była ekspresowa a komfort życia po usunięciu guza jest nie do porównania. Teraz też dobrze się trzyma, wychodzi na ogródek - nie męcze jej spacerami. Ma jak zwykle bardzo dobry apetyt. Pozwala się głaskać, oglądać. Potrafi wyskoczyć z zębami na psa, który ładuję się jej do legowiska ;-) Pewne jest przynajmniej dla mnie , że gdyby nie wycięto tego poprzedniego guza Maczki nie byłoby pomiędzy nami.[/QUOTE] dobrze, że się udało :) chociaż pewnie chociazby ze względu na wiek, ryzyko było osobiście jestem przeciwniczką przedłużania psiakom życia dla spokoju psychicznego właścicieli jeśli weci podchodzą sceptycznie do powodzenia danego zabiegu/operacji itp zobaczymy jakie będa wyniki i co powiedzą weci Quote
martka1982 Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 ci weci na szczeście podeszli właściwie czyli po prostu uratowali jej życie i to nie po to aby właściciel miał spokój psychiczny, tylko dlatego,że to było jedyne słuszne rozwiązanie...miała z tym chodzić aż by jej zaczęło gnić, pękło, rozlało się??? a może trzeba było uśpić od razu waszym zdaniem?? tamten guz by pękł a pies umierałby w męczarniach, sam........ a tak żyje, ma się dobrze, słyszę i czytam,że jest żwawa, ma apetyt, zachowuje się normalnie. każdy ma swoje zdanie, ty uważasz,że nie było warto, a my,że owszem, to była jedyna słuszna decyzja i jak widać udało się! a teraz trzymamy kciuki za jej dalsze życie szkoda,że tak szybko niektóre osoby na dogo skreślają psy......... nic mnie już tu nie zdziwi ale boleć boli..... Quote
3 x Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='martka1982']ci weci na szczeście podeszli właściwie czyli po prostu uratowali jej życie i to nie po to aby właściciel miał spokój psychiczny, tylko dlatego,że to było jedyne słuszne rozwiązanie...miała z tym chodzić aż by jej zaczęło gnić, pękło, rozlało się??? a może trzeba było uśpić od razu waszym zdaniem?? tamten guz by pękł a pies umierałby w męczarniach, sam........ a tak żyje, ma się dobrze, słyszę i czytam,że jest żwawa, ma apetyt, zachowuje się normalnie. każdy ma swoje zdanie, ty uważasz,że nie było warto, a my,że owszem, to była jedyna słuszna decyzja i jak widać udało się! a teraz trzymamy kciuki za jej dalsze życie szkoda,że tak szybko niektóre osoby na dogo skreślają psy......... nic mnie już tu nie zdziwi ale boleć boli.....[/QUOTE] martka czytaj ze zrozumieniem nigdzie nie napisałam, że nie było warto wręcz przeciwnie napisałam, że się cieszę że sie udało nigdzie tez nie napisałam, że skreśliłam Maczkę spytałam się jak się weci zaopatruja na dalsze leczenie (operację) bo wiek nie jest jej sprzymierzeńcem a często się dzieje (tutaj pisze ogólnie a nie w odniesieniu do sytuacji Maczki) że ludzie dla własnego spokoju przedłużają życie psa nie patrząc na komfort jego życia mam tylko nadzieję, że Maczki to nie spotka a nie miałam na myśli że macie ją już teraz uśpić czytamy ze zrozumieniem i nienadinterpretujemy i zycie będzie prostsze :) Quote
martka1982 Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 oczywiście... ważne,że Maczka jest bezpieczna i pod fachową opieką Quote
Secia Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Maczucho pozdrawiam cię z daleka :-) Martko czy wiesz coś na temat tego astka kościotrupka z interwencji? Quote
martka1982 Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 [quote name='Secia']Maczucho pozdrawiam cię z daleka :-) Martko czy wiesz coś na temat tego astka kościotrupka z interwencji?[/QUOTE] a co byś chciała Secia wiedzieć? wiem to co na jest na jego wątku, czyli pewnie tyle co wszyscy Quote
Secia Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='martka1982']a co byś chciała Secia wiedzieć? wiem to co na jest na jego wątku, czyli pewnie tyle co wszyscy[/QUOTE] O on ma wątek na Dogo? Chciałabym wiedzieć jak dochodzi do siebie. Widziałam film film na necie ze sprawozdaniem z interwencji. A dzisiaj fotki opublikowane przez fundację AST. Quote
wollygator Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Wątek Kornela i Seleny... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229524-Kornel-i-Serena-bullowaty-i-pi%C4%99kna-czarnulka-prze%C5%BCyli-horror-POM%C3%93%C5%BB%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229524-Kornel-i-Serena-bullowaty-i-piekna-czarnulka-przezyli-horror-POMOZ[/URL] Quote
Secia Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 wollygator napisał(a):Wątek Kornela i Seleny... http://www.dogomania.pl/forum/threads/229524-Kornel-i-Serena-bullowaty-i-piekna-czarnulka-przezyli-horror-POMOZ dziękuję już tam idę Quote
martka1982 Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 czekam niecierpliwie na wyniki... mam nadzieję,że Maczka lepiej się czuje Quote
kasiainat Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 martka1982 napisał(a):czekam niecierpliwie na wyniki... mam nadzieję,że Maczka lepiej się czuje wyniki na razie są tylko z bakteriologii - tu wszystko jest ok ;-) Maczka ogólnie czuje się bardzo dobrze, wcina bez problemów leki i jedzonko. Wychodzi na ogródek ale większość czasu spędza w koszyczku. Nadal pozwala się dotykać, głaskać ;-) Ten guzek, z którego pobrano materiał do biopsji nie rośnie. Drugi mniejszy też stoi w miejscu. Natomiast łapka czasami troszkę spuchnie ale nawet jak jest normalna to Maczka jej nie używa. Wczoraj odebrałam leki dla Maczki na następny tydzień - za 40 zł. Quote
martka1982 Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 Maczka nie używa tej łapki? czyli jak? chodzi na trzech a tę jedną trzyma w górze? to niedobrze:(( skarbniczka Maczki wraca z zagranicy na początku sierpnia, ja Ci wyślę to 40zł a potem się z nią rozliczę Quote
__Lara Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Dobrze, że już coś wiemy i nie jest źle. Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229696-Filmy-dvd-i-p%C5%82yty-z-muzyk%C4%85-do-29-07 Quote
Secia Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Maczuniu cmoki w nosek i pozdrowienia dla Kasia, która tak troszczy się o ciebie Quote
feliksik Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 mój piesio, po operacji nogi i gipsie, do tej pory często trzyma łapkę w górze z przyzwyczajenia i biega też podskakując, a wszystsko jest ok. Ciekawe czy Maczka podobnie? może miała kiedyś jakiś zabieg? Quote
kasiainat Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='martka1982']Maczka nie używa tej łapki? czyli jak? chodzi na trzech a tę jedną trzyma w górze? to niedobrze:(( skarbniczka Maczki wraca z zagranicy na początku sierpnia, ja Ci wyślę to 40zł a potem się z nią rozliczę zaległy rachunek Dzisiaj będą wyniki badania. U Maczki na razie bez większych zmian. Ma ogromny apetyt - dzięki temu nie ma problemów z podawaniem leków. Łapka też raczej bez zmian - nie używa jej ;-( Quote
kasiainat Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Wczoraj wieczorem nie było jeszcze wyników. Właśnie zbieramy się na kontrole z Maczką - może wyniki bądą. Quote
martka1982 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 kasiaprzystał napisał(a):Wczoraj wieczorem nie było jeszcze wyników. Właśnie zbieramy się na kontrole z Maczką - może wyniki bądą. więc nadal czekamy na wieści Quote
Recommended Posts