Czorcik Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Bast trzymam za Ciebie kciuki i do zobaczenia następnym razem juz w Mokrym Nosku :) Quote
luka1 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Bast pomaszeruje dziś do weta na kontrolę szwów. Niestety wyskoczył następny kłopot, na grzbiecie zrobił się ropień. Wczoraj zauważyłam gulę a wieczorem Olcia wycisnęła z tego sporo ropy z krwią. Wizyta u weta jest więc konieczna. Quote
Asperges Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='luka1'] Niestety wyskoczył następny kłopot, na grzbiecie zrobił się ropień. Wczoraj zauważyłam gulę a wieczorem Olcia wycisnęła z tego sporo ropy z krwią. Wizyta u weta jest więc konieczna.[/QUOTE] To raczej nie jest choroba, po prostu ropień, psy tak miewają i nie jest to oznaka chorobowa, a może własnie organizm się oczyszcza, po prostu wycisnac wszystko do końca i nie bedzie sie odnawiać. Jesli z krwią tzn. że wycisnęła do końca. Ale zobaczycie co powie wet. Takie gulki z ropa robią sie u psów owczarkowatych zwłaszcza. Wyglądało jak kasza manna? Quote
luka1 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 nie wyglądało. Było tego bardzo dużo. Wetka wygoliła teren i odkryła drugi ropień. Mamy to płukać i wyciskać. Olcja ma praktykę w likwidowaniu takich rzeczy - trenowała na Marleju. Quote
misiadg Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Oj to niedobrze, że Baścikowi coś wyskoczyło :( i czekamy na relację ze ściągnięcia szwów:D Quote
Asperges Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 luka1, a co wetka powiedziała na ten temat? że co to jest? Quote
łolkiee Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='Asperges']luka1, a co wetka powiedziała na ten temat? że co to jest?[/QUOTE] ropień, nie wiadomo od czego, może od kroplówki może jakiś stary uraz czy jakiaś trawa... mam płukać całość, dwa ropnie okazały się być jednym z dwoma dziurami Quote
Asperges Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Uważam że niekoniecznie musi byc z powodu jakiegos wczesniejszego ukłucia, tylko te dwie dziury mnie niepokoją, jak mój pies miał takie coś - wygladało jak kaszak, małe jasne kuleczki - to jednego własnie z dwiema dziurami i wet musiał mu to wyciąc ( wyciął całą tę torbiel i po sprawie) bo nie zdołał wyczyścić - co z tego że wyciskaliśmy, ciagle sie zbierało, po kilku latach zrobiło mu się w innym miejscu ale juz z jedną dziura i weterynarz wycisnął na poczekaniu, bez cięcia. Quote
masza44 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 deklaruję 20 zł na hotelowanie Basta- jest to stała deklaracja- moja podopieczna na która wpłacałam wcześniej już znalazła domek:)) Quote
misiadg Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='masza44']deklaruję 20 zł na hotelowanie Basta- jest to stała deklaracja- moja podopieczna na która wpłacałam wcześniej już znalazła domek:))[/QUOTE] świetna wiadomość :multi: Quote
luka1 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Po wizycie weta, Bast chodzi z kokardką na grzbiecie. To taki rodzaj sączka. Miał Bastuś do Noska jechać ale nie dam rady co dziennie do weta go z Teresina przywozić więc nadal siedzi w piwnicy. Bast bardzo się zmienił od dnia gdy go zabierałyśmy z trawnika. Teraz jest bardziej energiczny, a wczoraj ganiał z Figą Olci. Figa malutka a Bast wielki jak kucyk - śmiesznie to wyglądało. Bast uwielbia jazdę samochodem. Do weta wozi nas Mira - ta od kotów. Zna dźwięk jej samochodu i gdy tylko usłyszy jadące auto - pędzi do niego, bez problemu wskakuje i można jechać. Co prawda łazi po aucie w pogoni za kotami, których zapach jest wszędobylski. Myślałam, że to tylko ten samochód go interesuje ale wystarczy by ktoś otworzył drzwi do samochodu, Bast natychmiast się ładuje, siada i czeka na jazdę. Problem jest by go wyciągnąć. Nie mam pojęcia skąd przyszedł na naszym osiedlu. Nie wyobrażam sobie by można było pozbyć się takiego psa. On jest taki mądry. Pomijam to, że wykonuje polecenia "siad", "daj łapę" to mógł się wyuczyć. On rozumie każde słowo i wykonuje każde polecenie (poza "nie rusz kotka"). Quote
Czorcik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 o rety kochany psiaczek , on juz tyle przeszedł. miałam nadzieję , że już będzie się urlopował w Mokrym Nosku , a tu jeszcze trzeba czekać :( mam nadzieję , że z tego ropnia nic paskudnego się nie zrobi ? Quote
luka1 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 no własnie, Bast ciągle nas zaskakuje. Już miał jechać to sobie ropień wymyślił. On bardzo lubi chodzić do wetki - Pani Kasi. Gdy wysiada z samochodu, sam pędzi do gabinetu i trudno mu wytłumaczyć, że jest kolejka. Pcha się pierwszy, siada przed P. Kasią, podaje łapę. Są z sobą zaprzyjaźnieni choć czasem zabiegi są bolące. Quote
Czorcik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 dzielny psiak :) Luka masz skrzynke zapchaną : Quote
__Lara Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='luka1']no własnie, Bast ciągle nas zaskakuje. Już miał jechać to sobie ropień wymyślił. On bardzo lubi chodzić do wetki - Pani Kasi. Gdy wysiada z samochodu, sam pędzi do gabinetu i trudno mu wytłumaczyć, że jest kolejka. Pcha się pierwszy, siada przed P. Kasią, podaje łapę. Są z sobą zaprzyjaźnieni choć czasem zabiegi są bolące.[/QUOTE] :o :o :o pierwszy raz widzę żeby pies lubił chodzić do weta :o Quote
arabiansaneta Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Moja też lubi, sama ciągnie do gabinetu. Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 mój nieżyjący Akson też leciał do weta jak na wyżerkę. Obok sa drzwi do sexshopu. Czasem sie pomylił... Quote
Czorcik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='inga.mm']mój nieżyjący Akson też leciał do weta jak na wyżerkę. Obok sa drzwi do sexshopu. Czasem sie pomylił...[/QUOTE] hehehhehe ładne zestawienie weterynarz i sexshop :evil_lol: Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 biorąc pod uwagę, że nie był kastrowany, można by było pomyśleć, że tylko udaje, że pomylił drzwi [IMG]http://c1.wrzuta.pl/wm13926/ba7d0073001ed5e24724b9ef/usmiech[/IMG] Quote
łolkiee Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 moja figa (patrz avatar) ciągnie tylko do poczekalni :) dalej jest ciężko :) Quote
BERKANO Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 dziewczyny DZIĘKI ZA POPRAWĘ NASTROJU!!! Bast jest the beściakiem i życzę Mu wszystkiego co tylko może być najlepszego!!! Quote
Recommended Posts