Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Michu został wymiziany od Cioteczek :)
piękny z niego chłopak na prawdę, spojrzenie ma oszałamiające choć smutne i czasami takie nieobecne, zapatrzony gdzieś w dal... jakby o czymś myślał, coś wspominał
merda ogonem jak się do niego mówi, ale jest raczej wstrzemięźliwy w kontaktach z człowiekiem jak na razie. ten pies na prawdę urzeka i myślę, że byłby wspaniałym przyjacielem gdyby ktoś dał mu szansę.

Posted

Cioteczki, a co sadzicie o hoteliku u Kikou?
U niej sa same starsze psie istotki, gdyby sie tak udalo Micha zabrac... :)

Mamy tam 2 psy, bez kompletu deklaracji -wspieramy sie bazarkami i dobrymi duszami. Czasem warto zaryzykowac, choc wiem, że i dlugi sie rodza :(
Rozmawialam w niedziele z Ulv, kojarzy chlopaka i coż, jest nim zachwycona :)

Posted

Byloby wspaniale....Tylko skad wziac kasiore.Ja moglabym od sierpnia dac marne 10 zl stalej.Bo tak cudnemu pycholkowi nie sposob odmowic i nie pomoc.
Oj juz sie pograzam w marzeniach-Saszenka z Michem sobie spaceruja.....

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Cioteczki, a co sadzicie o hoteliku u Kikou?
U niej sa same starsze psie istotki, gdyby sie tak udalo Micha zabrac... :)

Mamy tam 2 psy, bez kompletu deklaracji -wspieramy sie bazarkami i dobrymi duszami. Czasem warto zaryzykowac, choc wiem, że i dlugi sie rodza :(
Rozmawialam w niedziele z Ulv, kojarzy chlopaka i coż, jest nim zachwycona :)[/QUOTE]

bo Michu na prawde zachwyca, całym sobą, swoją posturą, swoim spojrzeniem... jest bardzo spokojny, troszkę nieśmiały, nie garnie się do ludzi, nie zabiega o pieszczoty, o zainteresowanie, nieśmiało pomachuje ogonkiem, kiedy się go głaszcze czy do niego mówi, nie wychodzi z boksu nawet gdy boks jest otwarty, czasami troszkę się z niego wysunie, wykukuje, ale gdy tylko się ktoś zaczyna zbliżać to zaraz wycofuje się z powrotem.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Boże...co on musi przeżywac :(
Jakie miał życie sprzed pobytu, czy kiedys byl kochany? A dzis zamkniety i porzucony...

A on dlugo jest w schronie? Wiecie dlaczego został bezdomnym psem?[/QUOTE]

Michu nigdy nie miał swojego człowieka, pilnował placu budowy czy czegoś takiego, całe życie w boksie, podawali mu pewnie tylko jakieś zlewki i tyle, jak nie był potrzebny to trafił do schroniska....Takie to życie Micha było, może chociaż na ostatnie lata ktoś go przygarnie...

Posted

Dziewczyny, podobny los spotkal Liska, ktory tez jest u Kikou. Cale zycie pilnował na łancuchu pseudo altany na pseudo dzialce. Facet przyniosil mu raz na tydz lub - zima: raz na 2 tyg zlewki i czasem wode do picia. W najwieksze upaly pies pozostawal bez dostepu do wody a w wiadrze ze zlewkami kielkowalo nowe życie. Przez pare lat jezdzily do niego wolontariuszki i dokarmialy, odrobaczaly i chociaz chwile spedzaly patrzac na bude... Na bude, bo Lisio byl tak wystarszony, że jak tylko zauwazyl obcego czlowieka zmykal do budki...
Szczescie sie usmiechnelo jak wlasciciel poszedl do kicia i jego siostra pozbyla sie psa oddaja do schroniska.
Bylysmy pewne, że Lisek nie przezyje w Azylu.
Dzieki szybkiej akcji dogomaniaczek i pomocy finansowej Lisio pojechal do Kikou...a u Niej okazal sie niesamowicie inteligentnym i radosnym psem! To nie byl Lisio z dzialki!!! Pcha sie do buziaków, tulenia a podczas burzy pakuje sie na kolana. Dodam, że Lisio jest mixem ONka, badz akity - cos w typie ;)

Dziewczyny, rozsylamy watek z prosba o pomoc finansowa, jednorazowa badz stala.
Moze bazarki? Ja poki co nie dam rady zrobic, bo szykuje suczke na hotelik i musze sie nad finansami skupic, tez jest krucho...
Ale wspolnymi silami, wiem ze sie uda.