Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:[SIZE="7"][SIZE="7"][FONT="Impact"][/FONT][SIZE="7"][SIZE="6"]:crazyeye:

[FONT="Century Gothic"][/FONT][FONT="Garamond"][/FONT]zwariowana i szczęsliwa historia mojej rodzinki i nowej coreczki:crazyeye:

Lizunia jak kazda Ciocia wie, została przywiązana do bramy schroniska ok dwa lata temu w zimę.

http://www.dogomania.pl/threads/175786-Bullowate-z-Gliwic/page9

Siedziała biedna tam ok roku i została raz oddana z adopcji. :placz:
Wiem, ze powinnam przetoczyc cała historię Lizy w schronie ale ten wątek bardzo chce poświecic pięknej miłości Lizuni do braciszka Neonka ;)

MAŁY WSTEP JAK LIZA ZYSKAŁA BRATA!!!

Siedziałam w domku, któregos wieczoru i znalazłam na allegro pieski do adopcji ze schroniska z Gliwic. Były to same amstaffy, a poniewaz kocham ta rasę chciałąm pomóc w jakis sposób bo nie mogłam miec drugiego psa w domu. Kocham wszystkie psy ale jakos tej rasie chciałam pomagać. Może dlatego, ze ta rasa ma zła opinie. Wziełam tel i zadzwoniłam do dziewczyny o imieniu Julia. Pamiętam ten głos przez tel do tej pory:loveu: Rozmawiałysmy dosyc często i długo. Spodobała mi sie taka chuda, ruda dziewczynka. Miałam jezdzic do niej, wozic jej jedzenie, chodzic z nia na spacer, ale na tym sie nie skonczyło. :multi:

Zawsze chciałam miec drugiego pieska, ale bałam sie co zrobi moj Neo, 7 letni wtedy amstaff.
Neo ma dosyć ostry temperament i nie akceptował żadnego psa. Taki rozbestwiony jedynak.:angryy:

Jak tak jeździłam do Lizy do zakochałam sie w niej i juz myślałam o adopcji jej ale musiałam to madrze zrobić. Miałam do przekonania dwoch samcow. Neonka i swoja druga połowę Damina, ktory bał sie, że Neo poprostu ja zje.

Ale wierzyłam, ze dam rade je do siebie przekonac i tak to zaczełam jezdzic z braciszkiem juz prawie hehehe do schroniska do Lizy na pierwsze spodkania. Na początku byla mała obustronna agresja ale potem Neonek zaczynał sie cieszyc jak do Lizy przyjezdzał. Było coraz lepiej i obawy Damiana tez mniejsze. :cool3:

Az nadszedł dzien odbioru Lizy . Był to czwartek!!!!!! Radosc ogromna z mojej strony ale jak sie okazało Neo nie był zadowolony:mad:

Lizunia tak bardzo sie cieszyła i skakala . Adhd ogroooooooooooomne hehehehe

Teraz sie smieje jak to pisze ale dwa tyg miałam wyciagnięte z życiorysu. oba psy w kagancu i okropna zazdrosc. ale dałam radę. powoli powoli Liza zaczeła sie podporzadkowywac a Neo wkoncu jakies zaloty zaczał odprawiac.
i narodziła sie wielka miłość :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:

kawaler Neo

kieżniczka Liza

a tak zaczyna się wielka miłość:loveu:. W jednym koszyczku lepiej i bezpieczniej przy takim kawalerze...

40 kilo maskotek-ale jazda:cool3:

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podobam Ci się? hehehehe:loveu:

jakaś smutna minka Neonka, Liza odchodzi:shake:

a tak Lizunia przeprasza i zaczepia Neonka:cool3:

a tu już mały atak na Lize ale to tylko tak grożnie wyglada:mad: bo Liza mu tak wchodzi na głowę, że tragedia a on ją tylko straszy. Na poczatku tak mocno go kanalia gryzła, że biedak miał cała szyje pogryziona do krwi, dlatego ma założoną obroze zeby juz mu takich ran nie robiła. Bez wyczucia panienka była:evil_lol: Ale teraz juz tak mocno nie gryzie:multi:

Posted

[FONT="Century Gothic"][/FONT][SIZE="6"]A TU PARĘ ZDIĘĆ NEONKA!!!! LIZUNI JESZCZE NIE BYŁO WTEDY ALE WATPIE ŻEBY ZGODZIŁA SIĘ NA TAKĄ ZABAWĘ:crazyeye:

NEONEK NA QUADZIE Z TATĄ

Kocha quady i motory. Taki mały wariat z niego. Choć nie powiem, że Lizunia juz tez wie, że jak jedzie skuter to tata jedzie:) hehehe
Widać po mince, że Neo szczęsliwy :)

a tu Neonek mały napinacz, uwielbia się ubierać i pozować do zdięć. Lize dopiero uczymy modelingu:eviltong:

Tatuś im kupił piaskownice i zrobił z tego basen. Neo pływał na balkonie ale piaskownicy juz nie ma bo Liza ja zjadła i nie zdażylismy zrobic zdięć Lizunki w baseniku. Teraz trzeba będzie kupic jakis wiekszy basen bo Liza też juz lubi wodę i bedą razem sie pluskac:multi:
Tylko z myciem w wannie jest jeszcze ciezko z Liza:shake: bo ktos jej nie nauczył sie myc i myszka mała sie boi i leży jak zaba. Ale pracujemy nad tym i bedzie dobrze:lol: bo Neo kocha wanne i nawet z mamusia sie mył ale tego zdiecia wstawiac nie bedziemy:cool3: ale mamy takie heheheheh

a tu bez mamusi na starym mieszkaniu, zabawa w wannie a potem mycie:multi:

Teraz bedziemy na bieżaco nowe zdiecia wstawiać i opisywac co łobuzy robia bo wszystkie zdiecia ciotki juz widzialy. Jak Tatus kupił 40 kilo maskotek, zabawe z balonami i zdiecia sie wykonczyły:shake: Pozdrawiamy wszystkie cioteczki i zapraszamy do nas. :loveu:

Posted

a ja ciesze sie, ze cie poznalam osobiście i ze sa tacy ludzie jak Ty i inne Ciocie. :loveu::loveu::loveu: bardzo sie ciesze i sie smieje teraz do monitora hehehehe. Z radosci :)

A TO ZDIĘCIA DZISIEJSZE Z OGRODKA GDZIE JEST SWIEZO POSIANA TRAWA, CIEKAWE CZY TERAZ WYROSNIE!!!

Fikołki na ziemi!!!

A tu juz odpoczynek:multi:

Posted

[quote name='Julia Wielogorska']Jestem jestem :lol: teraz weszłam dopiero do domku:lol: Bylismy w lesie z dziecmi i dac jedzenie dzikom:) Bo u nas w lesie takie inne psy tez głodne chodzą:):) bazarek juz widzialm i posiedze na dogo na pewno do 1 w nocy:)[/QUOTE]

do pierwszej w nocy :crazyeye:, ja to mam juz wtedy siódmy sen:evil_lol:, nie wstałabym o 5.10 rano!!!!!

jakie dziki Ty karmisz? chodzi o zdziczałe psy, czy cos źle zrozumiałam?, ja to dzisiaj jakas nie kumata jestem wogóle.....:roll: dobze zebazarek DOBRZE zrobiłam.... chyba!

Posted

[quote name='hankasanok']do pierwszej w nocy :crazyeye:, ja to mam juz wtedy siódmy sen:evil_lol:, nie wstałabym o 5.10 rano!!!!!

jakie dziki Ty karmisz? chodzi o zdziczałe psy, czy cos źle zrozumiałam?, ja to dzisiaj jakas nie kumata jestem wogóle.....:roll: dobze zebazarek DOBRZE zrobiłam.... chyba![/QUOTE]

dobrze dobrze. szukaj jescze zdiecia z zegarkiem na bazarek:) bo wysyłałam:)
a ja karmie prawdziwe dziki. Liza i Neo sie bestwia i zostawiaja duzo jedzenia i potem jade do lasu i tam to zostawiam. dziki wszystko jedza. cytryny, kosci i juz nic do smieci nie wyrzucem tylko zbieram resztki do reklamowki i do lasu:)
Ja jestem nocny marek i chodze tak ok 2 spac. a wstaje o 8:) o 5 30 moze siku i do lozka:) Liza i Neo o 6 na spacer rano nie:shake: śpią jak zabite. Pierwsze siku o 8 ida:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Porządne psy :) Moje to jak nie wstaje do pracy i ich nie budzę, to do 9-10 potrafią spać snem sprawiedliwym...

No to kiedy Julio umowiamy się na kolejną kawkę?

Posted

[quote name='J_ulia']Porządne psy :) Moje to jak nie wstaje do pracy i ich nie budzę, to do 9-10 potrafią spać snem sprawiedliwym...

No to kiedy Julio umowiamy się na kolejną kawkę?[/QUOTE]

:multi:umawiamy umawiamy :multi: ja sie czasowo podporzadkuje Tobie. Trawka zaczyna powoli mi rosnac w ogrodku i musisz zobaczyc jak one biegaja i szaleja. masakra:crazyeye: najlepiej zejsc z drogi bo Neo jak walnie w nogi to moze polamac hehehe maly byczek biegnie na oslep. a wogule dzwonie do tej pani weterynarz co nr od Ciebie dostalam a tu sie okazało, że to przychodnia ludzka a ja ups a to szkoda:crazyeye: ale juz mam nr do tej pani na internecie znalazłam i dzis mialam isc do niej ale czasu nam brakło. musi byc przeswietlona ta jego nuszka. a kurze łapki juz mam i gotuje i nawet nie smierdzi. :shake:

Posted

[quote name='Julia Wielogorska']dobrze dobrze. szukaj jescze zdiecia z zegarkiem na bazarek:) bo wysyłałam:)
a ja karmie prawdziwe dziki. Liza i Neo sie bestwia i zostawiaja duzo jedzenia i potem jade do lasu i tam to zostawiam. dziki wszystko jedza. cytryny, kosci i juz nic do smieci nie wyrzucem tylko zbieram resztki do reklamowki i do lasu:)
Ja jestem nocny marek i chodze tak ok 2 spac. a wstaje o 8:) o 5 30 moze siku i do lozka:) Liza i Neo o 6 na spacer rano nie:shake: śpią jak zabite. Pierwsze siku o 8 ida:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

dobra obywatelka i z wielkim sercem! Nic sie nie zmarnuje! Pamietam jak byłam na studiach to tez mielismy pod opieka dzika! nazywała sie Albin i zawsze obgryzał nam sznurowadla w butach! a jak chodziłysmy z nim na spacer na ,,psiowej" smyczy ( jak był jeszcze młodzieniaszkiem) po wsi to ludzie patrzyli na nas jak na kosmitów :crazyeye:, same te miny były tego warte:evil_lol:
[quote name='Julia Wielogorska']

:megagrin::megagrin::megagrin: znalazłam stare zdiecie Neonka:eviltong:

a tak Liza przekupiła Neonka:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::cool3::cool3::evil_lol:

Posted

[quote name='Julia Wielogorska']:multi:umawiamy umawiamy :multi: ja sie czasowo podporzadkuje Tobie. Trawka zaczyna powoli mi rosnac w ogrodku i musisz zobaczyc jak one biegaja i szaleja. masakra:crazyeye: najlepiej zejsc z drogi bo Neo jak walnie w nogi to moze polamac hehehe maly byczek biegnie na oslep. a wogule dzwonie do tej pani weterynarz co nr od Ciebie dostalam a tu sie okazało, że to przychodnia ludzka a ja ups a to szkoda:crazyeye: ale juz mam nr do tej pani na internecie znalazłam i dzis mialam isc do niej ale czasu nam brakło. musi byc przeswietlona ta jego nuszka. a kurze łapki juz mam i gotuje i nawet nie smierdzi. :shake:[/QUOTE]

Wpadnę , wpadnę...

ale numer z tym numerem... przepraszam hehe , ale widzę ,że sobie poradziłaś ;)
Co do nóżek ja raz gotuje większe ilości, oddzielam, łapki od wywaru i wlewam wywar do słoików , zamykam i trzymam w zimnym miejscu. Codziennie biorę jeden i dodaje psom do jedzenia (szczególnie Colinie dużo bo staruszka i Heruni bo rośnie na zdrowe stawy).

Posted

[quote name='Julia Wielogorska']:lol::lol: takie malutkie :cool3: :evil_lol:[/QUOTE]

czy mi sie wydaje, czy Neoś to jakis uchachany jest...no chyba ze mu sie wafel zawiną....podczas snu

Posted

[quote name='hankasanok']czy mi sie wydaje, czy Neoś to jakis uchachany jest...no chyba ze mu sie wafel zawiną....podczas snu[/QUOTE]

:eviltong: Haniu on nie spi, tylko to zadowolona minka, on ma rogal od ucha do ucha :eviltong: :evil_lol: my mamy jaja jak berety w domu
poł dnia lodzik :cool3: :eviltong: