Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

no tos mnie pocieszyla, ja sie tu boje za wiele pisac o tym co moje zwierzaki jedza hihihi
ale w koncu teraz na spokojnie moge mowic ze dostaja wszystko a najczesciej surowe i uwielbiaja to nad zycie!!!!
ale az tak bogatej w roznorodnosci to nie maja !!!![ owoce same se zzeraja prosto z krzewow czy drzewek i to naprawde smiesznie wyglada]
ciekawe co powiedza nowe zwierzaki na taka przemiane?
powiesz kiedy tyn dzien ma nastapic?

Posted

furciaczku, jak sobie radzisz w święta(gdy skjlepy są zamknięte) jesli mieso i kości nie moga byc mrożone? tak się zastanawiam nad ta dietą dla moich łobuzów ale chyba codzienne zakupy mnie odstraszają a także to, że surowe mięso by mi się po domu walało. ciekawa jestem czy droższa jest taka dieta od karmy+dodatki.

Posted

a dlaczego nie może być mrożone ?
ja codziennie rozmrażam mięcho dla Mony

wiem że jeśli chce się podawać wieprzowinę to ona właśnie powinna być najpierw zmrożona bo jakieś tam larwy w ten sposób się zabija

Posted

[quote name='agaga21']agnieszka32 pisała, ze kości nie moga być mrożone ani gotowane.[/QUOTE]

może chodzi o jakieś duże kości wołowe (szpikowe) ale przyznam że o tym nie słyszałam
natomiast czytałam gdzieś o wieprzowinie że nie wolno jej podawać a jak już to podawać po rozmrożeniu

Posted

Fur o ile dobrze kojarze tez kupuje i zamraża mięcho, codziennie po swieze nie lata raczej hihihi

zapraszam serdecznie na wątek smitnej Gejszy- może CC z niej nie jest ale w serducho mi zapadła i każda pomoc chocby obecnosc na watku mile widziana!

[url]http://www.dogomania.pl/threads/195299-Smutna-chuda-czarna-Gejsza-nie-przeżyje-zimy!!!!?p=15619479#post15619479[/url]

Posted

[quote name='fioneczka']

i normalnie podajesz surowa wieprzowinę ? ... qrde a ja gdzieś wyczytałam że surowej wieprzowiny nie wolno podawać ... żebra, schab i to wszystko z kością ???[/QUOTE]

Co do wieprzowiny zdania sa tradycyjnie podzielone, jedni boja sie choroby Aujeszkyego, inni twierdza ze uczula, jeszcze inni sa zdania ze wieprzowinka od czasu do czasu ok bo zawiera latwo przyswajalna wit F i cynk...ja nie daje wieprzowiny bo jest tlusta i psy nie trawia jej zbyt dobrze, biegunki te sprawy ale tak jak pisalam ze 2 razy w roku swinski leb w calosci rzuce i maja zabawy co niemiara;)
Wszystko z koscia :)

[quote name='Tekla64']no tos mnie pocieszyla, ja sie tu boje za wiele pisac o tym co moje zwierzaki jedza hihihi
ale w koncu teraz na spokojnie moge mowic ze dostaja wszystko a najczesciej surowe i uwielbiaja to nad zycie!!!!
ale az tak bogatej w roznorodnosci to nie maja !!!![ owoce same se zzeraja prosto z krzewow czy drzewek i to naprawde smiesznie wyglada]
ciekawe co powiedza nowe zwierzaki na taka przemiane?
powiesz kiedy tyn dzien ma nastapic?[/QUOTE]

Tez jestem ciekawa czy nowe zwierzaki sie przestawia na taka diete...tfu zwierzak bo Promocja do adopcji ;)
A kiedy ma nastapic...nie wiem jeszcze ehh

[quote name='agaga21']furciaczku, jak sobie radzisz w święta(gdy skjlepy są zamknięte) jesli mieso i kości nie moga byc mrożone? tak się zastanawiam nad ta dietą dla moich łobuzów ale chyba codzienne zakupy mnie odstraszają a także to, że surowe mięso by mi się po domu walało. ciekawa jestem czy droższa jest taka dieta od karmy+dodatki.[/QUOTE]

Kosci nie zamrazam, odmrazanie zajeloby wieki chyba wiec w tych okresach rzeczy typu skrzydelka, korpusy, samo miesko.
Szczerze mowiac nie wiem czy wychodzi drozej, nie pamietam jak to z ta sucha bywalo ale podobno porownywalnie :)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']fur kiedys liczylysmy pamietasz? :-P sklerotyku:-P wychodzi porownywalnie pod warunkiem ze porownujemy dobrą suchą karmę z Barfem;-)[/QUOTE]

Nie pamietam:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']pragne podkreslic ze pisząc dobra sucha karma nie mam na mysli chappi ani pedigree....
tak wole to wyjasnic za wczasu żeby nie było nieporozumien
ja akurat porownywałam Brita z jagniecina i ryzem bo wtedy tym karmilam labke[/QUOTE]

Zes sie czepila tego chapi:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21']no ok. problem z zamrażaniem mamy rozwiązany. pozostaje jeszcze wieczna ślizgawka na podłodze i uwalone dywany/kanapy/posłanka/koce surowym mięchem:razz::evil_lol:[/QUOTE]

Jedza w ogrodzie:eviltong:

Posted

[quote name='furciaczek']Jedza w ogrodzie:eviltong:[/QUOTE]
[URL]http://images24.fotosik.pl/272/a2ce08fe9879288c.jpg[/URL]
[url]http://images37.fotosik.pl/21/172a4461a2e61edb.jpg[/url]
aha..............:evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21'][URL]http://images24.fotosik.pl/272/a2ce08fe9879288c.jpg[/URL]
[url]http://images37.fotosik.pl/21/172a4461a2e61edb.jpg[/url]
aha..............:evil_lol:[/QUOTE]

Ojjj czasy w ktorych mieszkalismy w bloku, podloge sie umyje poslanko wypierze:evil_lol:
Teraz co najwyzej w kuchni jedza bo tam kafelki i latwo sprzatnac:p

Posted

no dobra, dobra ;)
choć zimą jak jest -20 to chyba za długo by kości nie miały ochoty obgryzać. trochę mnie korci ten barf.

gosiu, prosiłaś, by ci przed końcem przypomnieć więc przypominam, że za jakieś 4 godzinki koniec:
[url]http://allegro.onet.pl/prawdziwy-klejnot-bursztyn-w-srebrze-cudo-i1271727385.html[/url]

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']pragne podkreslic ze pisząc dobra sucha karma nie mam na mysli chappi ani pedigree....[/QUOTE]

:diabloti:

[quote name='furciaczek']Zes sie czepila tego chapi:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Bo nie wolno napisać na dogo, że "chappi to goowno", ponieważ należy to do słownika słów zakazanych, tak samo jak "popłuczyna" :evil_lol:

Posted

[quote name='evl']:diabloti:

Bo nie wolno napisać na dogo, że "chappi to goowno", ponieważ należy to do słownika słów zakazanych, tak samo jak "popłuczyna" :evil_lol:[/QUOTE]

Niedługo również nasze nicki trafią do słownika słów zakazanych - ze mną już nie chcą siedzieć na wątku, bo moja obecność na moim wątku im ubliża :evil_lol:

Posted

a ja jeszcze do tej surowizny wrócę...znalazłam super wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/111167-BARF-in-%28e%29motion/page4[/url]

zaczynam od jutra przyzwyczajać moje psiska do surowizny, kupię coś indyczego na początek bo mamy fajny sklep "firmowy" i tam zawsze świeże wszystko.
myslicie, że to dobry pomysł, by urozmaicić psom jedzenie barfem a nie całkiem je przestawić?

Posted

[quote name='agaga21']a ja jeszcze do tej surowizny wrócę...znalazłam super wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/111167-BARF-in-%28e%29motion/page4[/url]

zaczynam od jutra przyzwyczajać moje psiska do surowizny, kupię coś indyczego na początek bo mamy fajny sklep "firmowy" i tam zawsze świeże wszystko.
myslicie, że to dobry pomysł, by urozmaicić psom jedzenie barfem a nie całkiem je przestawić?[/QUOTE]

Moja Zu żywi się dobrą (moim zdaniem) suchą karmą, ale dostaje do tego przeróżne BARFowe dodatki - zmielone, przemrożone surowe warzywka i owoce, oliwę z oliwek, tran, miód, ser biały, jogurt, surowe jajka, czasem jakiegoś gnata z indyka i ma się ogólnie bardzo dobrze, żałuję tylko, że nie mogę przejść całkiem na BARF ale sucz a uczulenie na kurę, co dość komplikuje sprawę... Ogólnie BARF to super sprawa, chyba najbardziej naturalny sposób żywienia psów, tyle, że trzeba trochę doświadczenia, żeby to dobrze zbilansować wszystko :)

Posted

[quote name='agaga21']
myslicie, że to dobry pomysł, by urozmaicić psom jedzenie barfem a nie całkiem je przestawić?[/QUOTE]

własnie nad tym samym sie zastanawiam... arina je gotowane z makronem/ryzem plus surowe warzywa i owoce i sie wlasnie zastanawiam czy gotowanego co jakis czas nie zastapic surowym?

Posted

Co do urozmaicania to sie nie wypowiadam, nie stosowalam wiec nie wiem czy to dobrze czy zle ale masa ludzi tak robi i psiaki zyja;)

Czekam na smsa z wyznaczeniem daty na podpisanie umowy...lekko swiruje i nie wiem co mam ze soba zrobic:roll: Niby czlowiek sie cieszy jak nie wiem ale jednoczesnie takie nerwy, stres, watpliwosci...jak nic powinnam po tym wszystkim na dwa tygodnie skoczyc na terpie do zakladu leczenia chorob psychicznych:lol:
Juz wiem ze obecni wlasciciele wyprowadza sie max w 3 dni od podpisania...niema opcji ze w tym czasie sie ogarne i przeprowadze wiec intensywnie mysle co zrobic z nadprogramowym zwierzyncem...nie znam nikogo z okolicy kto moglby codziennie tam jezdzic i nakarmic, zreszta tak caly dzien bez zadnej opeki, nadzoru, obcnosci ludzkiej...od razu mam wizje ze kot sie gdzies zawiesi, pies w cos wlezie i sie zaklinuje i nie wyjdzie itp:shake:
Promocje do hotelu moge wcisnac...ale nie stac mnie na utrzymanie 2 psow i 4 kotow w normalnym hotelu po normalnej cenie..za psa 25zl doba za kota 20zl...w sumie generuje to kosmiczne koszty:placz:
Chyba bedzie trzeba sie do rodzicow usmiechnac...beda napewno zachwyceni:evil_lol: Moj ojciec pogromca kotow i mamuska nie trawiaca psa chodzacego po trawie:lol:

Aaa i wygralam aukcje pierscionkowa:loveu::multi::multi: