Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

O matko! Gosia ja sobie wyobrażam jak Ty się w tej chwili czujesz... A jak musiałaś się czuć w takiej sytuacji... A ta wredna krowa z okna to nie mogła zadzwonić na tę policję kiedy te gnojki zaczynały awanturę? Czekała aż się coś gorszego zdarzy? Pewnie chciała jak nawięcej zobaczyć, idiotka jedna. Co za ludzie. Szczyt bezmyślności ze strony tych chopaków. Ja już nie wiem co się dzieje na tym świecie. No i ucz psa że ludzie są cacy, że mili, że nie wolno warczeć... A potem jeden taki super wyskok i cała praca na marne. I co? Przekonali się gnoje że pies się nie boi? O to chodziło? Ręce mi opadają...:mad::mad::mad:

Posted

[quote name='kacpru']przezycia rzeczywiscie straszne.Ja taki stres mam na kazdym spacerze z Nuria:roll: Ona jest bardzo agresywna na tle lekowym,musze miec oczy dookola glowy bo wystarczy jakis przebiegajacy obok dzieciak a Nuria juz z zebami na niego :shake: Beda nowe fotki? :evil_lol:[/quote]

Furcia jest jeszcze szczeniakiem i nie jest strachliwa ani nadmiernie agresywna, czasami zdazy jej sie warknac jak juz jest ciemno...
szczerze mowiac niespodziewalam sie ze w tym wieku moze byc tak aktywnie nastawiona na obrone wlasciciela... chyba bedzie z nij dobry pies :) tylko zeby odwolac sie jeszcze dala teraz musialam wsadzac jej rece do paszczy zeby puscila delikwenta...

[quote name='Agushka']O matko! Gosia ja sobie wyobrażam jak Ty się w tej chwili czujesz... A jak musiałaś się czuć w takiej sytuacji... A ta wredna krowa z okna to nie mogła zadzwonić na tę policję kiedy te gnojki zaczynały awanturę? Czekała aż się coś gorszego zdarzy? Pewnie chciała jak nawięcej zobaczyć, idiotka jedna. Co za ludzie. Szczyt bezmyślności ze strony tych chopaków. Ja już nie wiem co się dzieje na tym świecie. No i ucz psa że ludzie są cacy, że mili, że nie wolno warczeć... A potem jeden taki super wyskok i cała praca na marne. I co? Przekonali się gnoje że pies się nie boi? O to chodziło? Ręce mi opadają...:mad::mad::mad:[/quote]

wczesniej juz slyszalam o tej bandzie rowerowej ale niemialam do dzisiaj okazji ich poznac osobiscie:angryy: i tak dobrze ze bylam z Furciakiem a nie z Prezesem bo mogloby dojsc do tragedii i potem pies bylby winien:angryy:
a sasiadka to pewnie zadzwonila na policje w celu zgloszenia ze wsiekly pies atakuje biedne dzieci:angryy:

Posted

o matko, aż mnie zamurował... ojej dobrze, że temu chłopakowi nic się nie stało i Twojej Furci tez. Cieszę się, ze nie miałaś większych problemów, wiem co przeżywasz, bo w zeszłym roku miałam podobną sytuację. Wydaje mi sie że młoda rzuciła się na tego chłopaka ponieważ zauważyła Twoją reakcję i myślała, że może musi tak zrobić, a poza tym moze chciała Cię obronić przed tymi szczylami...

Posted

osobiscie wydaje mi sie ze chciala mnie bronic, jak szarpalam sie z tym jednym to siedziala spokojnie... eh mam nadzieje ze nieodbije sie to negatywnie na jej psychice:shake: w koncu to dla niej duze przezycie, do tej pory jest poddenerwowana:angryy:

Furciakowa juz od dawna wykazuje cechy psa obronnego ale niespodziewalam sie ze jest zdolna do takich reakcji... wkoncu to jeszcze szczeniak. nigdy nieslyszalam takiego gluchego warczenia, oczy zaszly jej krwia i zaczela sie strasznie slinic byla wsiekla uspokoic jej niemoglam:shake:
mialam wrazenie ze to nie jest moj pies...

Posted

Ojej oczy wywaliłam jak 5 zł jak to przeczytałam:crazyeye: . Niespodziewałabym sie po furciakowej takiego zachowania, ale broniłą swoja panią... i sie nie dziwie, jak mi sie cos dzieje to Tina choc mała robi awanture na pół osiedla.

Posted

[B][COLOR=red]o jaaaaaa...ale akcja jak w jakims filmie:crazyeye: tez jestem w szoku dobry Furciaczek <wkoncu imie tez cos swiadczy nie:razz: > no to wpadla w ta furje i mash jakie pzrygody......[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]dobrze ze sie dobzre skoonczylo.....[/COLOR][/B]

Posted

Oj biedna Gosiu, to miałaś dzisiaj przeżycia... :calus: :calus: :calus:
Ala dobrze że była przy tobie Furcia, bo niewiadomo jakby się to skończyło gdyby cię nie obroniła... Nie powinnam tak pisać, ale żałuję że ten chłopak dostał tak mało od Furci... wiem że gdyby to było coś gorszego to miałabyś poważne kłopoty ale mimo wszystko... :angryy: Furcia to kochany psiak, a obronę właściciela ma w genach :p I teraz już wiesz, że możesz spacerować z nią po ulicy wiedząc że ona w razie czego ci pomoże :)
A policjant też był naprawdę wporzo :p
Jak o tym pomyśle to aż mnie trzęsie!!! Co za ludzie... Gosia przeprowadź się szybko, bo ty się tam wykończysz...
Trzymaj się, kochana :*:*:*

Posted

Wow, to nieźle się Furcia popisała.:crazyeye: Furciaczek, zapisz ją na szkolenie.:p Skoro już teraz tak się popisuje, to skłonności do bronienia w niej nie wytępisz (z resztą po co ;) ), za to z czasem może stać się to niebezpieczne jeśli Furcia nie będzie tak wyszkolona, by na Twoją komendę potrafiła się opanować i odpuścić atakowanemu. Poza tym...ja osobiście uważam, że to wielka przyjemność posiadać odważnego, dobrze wyszkolonego psa, który w odpowiednim momencie zareaguje tak jak należy.
A rowerowi debile po takiej nauczce pewnie już na twoją ulicę nie przyjadą!:multi:

Posted

a o to pies ktory zagryza niewinne dzieci:diabloti:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/256/0ba8ea84e7d3984d.jpg[/IMG][/URL]

strasznie podoba mi sie to zdiecie:loveu: moje malenstwo:loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']a o to pies ktory zagryza niewinne dzieci:diabloti:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images3.fotosik.pl/256/0ba8ea84e7d3984d.jpg[/IMG][/URL]

strasznie podoba mi sie to zdiecie:loveu: moje malenstwo:loveu:[/quote]

ale piękna foteczka, porterecikowa... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Furcia ma na tym zdjeciu spojrzenie troszkę ostrzegawcze... Co nie znaczy że nie jest najkofańszą, najśliczniejszą, najmiziańszą, nasłodszą CC na swiecie :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images3.fotosik.pl/256/0ba8ea84e7d3984d.jpg[/IMG][/URL]
[/quote]
Dzięki tej galerii i Twojej Furii strasznie zaczęły mi się podobać psy rasy cane corso :loveu: A właśnie planuje nabycie drugiego psa :cool3:

Posted

[quote=furciaczek;]a o to pies ktory zagryza niewinne dzieci:diabloti:

strasznie podoba mi sie to zdiecie:loveu: moje malenstwo:loveu:[/quote]

Gosia, no przecież widać że ten bydlak ma mord w oczach :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Aż jej się świecą na widok bezbronnych małych dzieci na rowerkach, którzy tylko przejeżdżali obok i ani im do głowy nie przyszło żeby trochę podokuczać... :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='furciaczek']nio pieknie:shake: Furciakowej chyba cieczka sie zaczyna... ale bede miala jazdy w domu[/quote]

mojej sie jeszcze nie zaczyna... ale jak sie zacznie bede miała pielgrzymki pod drzwi.... :shake:
Pieknie wygląda na tym zdjęciu z poprzedniej str :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

jakos niejestem przekonana do tych psich gatek... takie mi sie malo higieniczne wydaje:roll: suka podczas cieczki czesto sie wylizuje a w gatkach niema takiej mozliwosci...
nio trudno psy beda mieszkac oddzielnie przez jakis czas

Posted

[quote name='furciaczek']nio pieknie:shake: Furciakowej chyba cieczka sie zaczyna... ale bede miala jazdy w domu[/quote]

Ojojoj :shake: Bedziesz miala przerabane :roll: Nie zazdroszcze ,ale jakos dasz sobie rade :cool3:

Posted

i kurcze sama juz nie wiem czy ma ta cieczke czy nie:shake:
nic jej nie leci i wogole, prezes przestal sie nia interesowac...
czy posadacze suczek mogliby mnie oswiecic jaki jest pierwszy objaw cieczki, do tej pory zawsze mialam psy furcia to moja pierwsza suka i pojecia nie mam:oops: od kilku dni zaczela sie jakby intensywniej wylizywac a jakies dwa tygodnie temu pocieklo jej cos zoltawego (napewno nie ropa)...

i jeszcze z nocnego spacerku nici bo deszcz pada i tylko na chwile wyszlismy, jakos nielubie spac z mokrymi psami:roll: teraz czekam az wyschna i do wyrka :)

dobranoc wszystkim

Posted

jak leci jej przezroczysta wydzielina to pierwsza oznaka ze cieczka sie zbliza,tak bylo przynajmniej u Nurii.
Ja tez mialam ten problem z psem i suka w jednym domu,na poczatku jeszcze jakos dalo sie wytrzymac,psy byly zamykane w roznych pokojach ale potem.... juz byl obłęd totalny,wycie,drapanie drzwi,piszczenie.Musialam wtedy na czas cieczki oddac psa babci:lol:
To byla jedna jedyna niezapomniana cieczka Nurii:shake: Teraz na szczescie jest juz wysterylizowana :)