holmina Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 umawialysmy sie na ten tydzien rozmawialysmy tel z Ania tez...byl problem ze znalezieniem kogos na PA i zamieszanie wokol ktore przyjedzie ,zastanawialam sie na dwoma ale na to maz sie nie zgodzil/tylko na jednego/ zreszta nie ma o czym mowic chyba,sytuacja zrobila sie ogolnie nieprzyjemna gdybym nie byla zainteresowa nie pisalabym juz na watku,w pewnym momencie zrobila sie kompletna dezinformacja ,nie wiedzialam czy jestem brana pod uwage czy juz nie dlatego dopytywalam sie , Quote
SkarpetKa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 A ja mam przyjemne informacje z DT Toski: Witam ! Już jesteśmy po strzyżeniu! wygląda super! trochę się niecierpliwiła i denerwowała ale dała rade!!!!Co do ceny to Pani policzyła nam troszkę mniej - jak dowiedziała się że to piesek ze schroniska - 35 zł zamiast 45zł - jak wcześniej rozmawiałyśmy. Dziś jeśli trochę przestanie padać to Aska pstryknie jej jakieś fajne fotki. Mała jest coraz bardziej psotna, zaczyna poszczekiwać, biegać i bawić się z Tobim. Jest wesoła, żywa, energiczna, aczkolwiek jak trzeba to potrafi leżeć grzecznie na swoim legowisku. W nocy potrafi sie przebudzić, pochodzi trochę po mieszkaniu ale nie brudzi. Od paru dni nie załatwiła mi się w domu. Myśle że systematyka i regularność w wyprowadzaniu (ostatnie jak najpoźniej) nauczy ją dbania w 100 % o czystość. Ma ku temu zadatki bo szybko się uczy. Nie za bardzo chce jeść suchą karmę- nadal jej gotuje podroby z kaszą co najbardziej lubi ale myślę, że można znaleźć taką która jej zasmakuje i będzie ją chętnie zjadała. Największym problemem jest chodzenie na smyczy - nad tym trzeba trochę popracować. Mała jest ogólnie grzeczna, nie jest agresywna, towarzyska i lgnie do ludzi (cały czas podstawia się do głaskania). Inne psy i koty bardzo dobrze toleruje. Piesek do kochania , nie stwarzający większych problemów. Nie wiem czy coś jeszcze miałabym tu dodać , resztę to Pani dopisze ;-) jak najszybciej podeśle fotki, pozdrawiam Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 super wieści!!!!! teraz za chłopaka trzeba się brać i raz dwa do domku wysyłać Quote
SkarpetKa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 malawaszka napisał(a):super wieści!!!!! teraz za chłopaka trzeba się brać i raz dwa do domku wysyłać Taki mamy właśnie plan! ;) PS Dzięki za POMOC :):):) Quote
ania z poznania Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Nareszcie mam internet i mogę napisać!!!! Mamy DS dla Toski!!!! Pani Gabriela ze Świdnicy, wczoraj do mnie zadzwoniła, z ogłoszeń Malawaszki, podobał jej się jeszcze Vigo (?) ale jednak zdecydowała, że Tośka. Jak już zaczęłam intensywnie myśleć kogo mamy w tych okolicach do p/a to pani Gabriela powiedziała, że sunię, mix shi-tzu, mają adoptowaną z Opola, z fundacji Fioletowy Pies. No i że na wizycie była u nich jakaś pani, ale nie kojarzy już kto to był. To stwierdziłam, że zadzwonię do fundacji i potwierdzę swoje przypuszczenia, że wszystko musiało być ok, skoro sunię dostali. Zadzwoniłam, wszystko rzeczywiście fajnie, dom świetny, panie z Fioletowego Psa znają panią Gabrysię osobiście, po wiozły do niej Candy. Czyli szukamy transportu :) Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Viguś to staruszek sznaucerek, ale Tosi też domek potrzebny i cudnie, że się udało :loveu: Quote
ania z poznania Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Vigo przegrał bo shi-tzu nie przepada za samcami........ A pani się bardzo podobał. Quote
zerduszko Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 To w zasadzie dobre info, grunt to rozsądek ;) Quote
ania z poznania Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Tak, shi-tzu też jest po przejściach, pani Gabriela ją doprowadziła do formy psychicznej, Candy baaardzo lubi się bawić, mają nadzieję, że zaprzyjaźnią się bardzo z Tośką. Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 zapomniałam czy chłopaczek ma imię w końcu? póki co nazwałam roboczo Marco na www Quote
Luna_wro Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 zerduszko napisał(a):Niby radość... ale szkoda, że nie Vigo :( no cóż... szkoda, szkoda... ale przyjdzie kolej i na Vigo:) Fajnie, że Toska ma szansę na domek. Trzymam:kciuki::kciuki::kciuki: A jak się miewa Mario vel Marco?;) Quote
SkarpetKa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Będziemy wkrótce u niego, więc na pewno go przegonimy na spacerku. Quote
malawaszka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 nooo Mario :splat: poprawię coby bałaganu nie było Quote
SkarpetKa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Tosia jedzie jutro do swojego domku stałego :) Państwo ruszają w trasę i przyjeżdżają do Poznania po naszą kochaną małą psinkę. Quote
malawaszka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 SkarpetKa napisał(a):Tosia jedzie jutro do swojego domku stałego :) Państwo ruszają w trasę i przyjeżdżają do Poznania po naszą kochaną małą psinkę. cudownie :loveu: powodzenia maleńka!!!!! kiedy jest szansa na kastrację chłopaczka? Quote
SkarpetKa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Muszę się spotkać z Anią, wszystko obgadać i zorganizować. Dwa tygodnie jej nie było,ale już do nas wraca :) więc teraz powinno nam pójść wszystko troszkę sprawniej. Quote
malawaszka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 zajrzyjcie na allegro bo z kosmosu zrobiłam opis Maria :oops: nie wiem co o nim napisać - heeelp http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1701763297 Quote
SkarpetKa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Ta śliczna panna pojechała dziś do domku: Tęsknię za nią. Powinnam się cieszyć, a żałuję, że to ja nie mogłam jej dać domku. Przekochany piesek. Tyle wrażeń, a już taka wesolutka była, jak ją rano odbierałam z tymczasu, ale to już ostatni raz! Quote
malawaszka Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 ale cudowna :loveu: powodzenia maleńka!!!!! Quote
SkarpetKa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 malawaszka napisał(a):zajrzyjcie na allegro bo z kosmosu zrobiłam opis Maria :oops: nie wiem co o nim napisać - heeelp http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1701763297 Mario jest bardziej śmiały i otwarty niż Toska. Niestety widać, że trochę boi się człowieka, bo jak się wystraszy to się kuli i popiskuje. U mnie też ma allegro. Quote
SkarpetKa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 malawaszka napisał(a):ale cudowna :loveu: powodzenia maleńka!!!!! Tu jej można więcej pooglądać w nowej odsłonie: https://picasaweb.google.com/105512974264115343563/SuczkaToskaDoAdpocji?authuser=0&feat=directlink :) Mam jeszcze na pamiątkę wspólne zdjęcia. Spała mi malutka z dwie godzinki na kolankach, achhh jak mi smutno. Quote
malawaszka Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 cudna jest! nie dziwię się, że Ci było żal oddać :loveu: a ona ma taki brzuszek spory? czy to cycochy taki wyciągnięte? Quote
Recommended Posts