Jump to content
Dogomania

Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych w Sopocie - 13-14.08.11

Recommended Posts

Posted

[quote name='FredziaFredzia']No ja też jestem. :)

Acha, zmieniłam plany i będę jechała z Jastrzębiej Góry (koło Rozewia), może mi ktoś teraz powiedzieć jak uniknąć korków? Bo to chyba najgorsza trasa będzie od Władysławowa.[/QUOTE]

Z rana to korków nie będziesz miała a przynajmniej nie w ta stronę :)
Najprościej z Jastrzębiej kieruj się na Redę-Gdynię czyli na rondzie we Władku pierwsza w prawo .Puck po drodze mijasz z lewej strony i dalej kierujesz się na Gdynię.W Rewie na skrzyżowaniu ze światłami skręcasz w lewo dalej na Gdynię (w prawo będzie na Wejherowo).Za Redę mijasz Rumię cały czas jadą główna drogą.Za Rumią masz Gdynię (uważaj,w Rumi i na wlocie do Gdyni mogą stać patrole i "suszyć" ;) ) W Gdyni dalej jedziesz cały czas prosto najpierw ulica Morską,następnie mijasz Dworzec Główny PKP po lewej stronie i dalej prosto ul.Ślaską.Dalej Sląska przechodzi w tzw.drogę różową i mijasz po prawej stronie centrum handlowe Wzgórze a po lewej masz przystanek SKM .Na końcu tej dwupasmówki trzymasz się lewej strony i skręcasz na światłach w lewo,Przejeżdżasz po torami PKP i na drugich(pierwsze masz zaraz za wiaduktem) światłach skręcasz w prawo kierując się na Gdańsk.Jak wjedziesz na Al. Zwycięstwa kierując się na Gdańsk jedziesz już cały czas prosto dwupasmówką i wjeżdżasz do Sopotu (uważaj na wylocie z Gdyni i na wjeździe do Sopotu możliwe są znowu patrole z "suszarką" ;) ).W samym Sopocie dalej jedziesz prosto kierując się na Gdańsk i o ile pamiętam na 8 światłach mając po prawej stronie pętlę trolejbusową a wcześniej pawilony handlowe skręcasz w prawo i jedziesz prosto z lekkim łukiem w prawo i przejeżdżasz nad torami PKP i przystankiem SKM Sopot-Wyścigi,dalej masz lekki zakręt w lewo i zaraz w prawo mając po prawej stronie mały ryneczek na którym handlują warzywami i takimi tam różnymi spożywczymi art. .Zaraz za tym zakrętem w prawo masz skrzyżowanie i na nim skręcasz w prawo,jedziesz do końca i praktycznie jesteś na miejscu mając teren wystawy przed sobą a kasy i wejście po prawej stronie :) .Teraz tylko musisz znaleźć miejsce do zaparkowania :)
Ufffffffffffff chyba o to Tobie chodziło czyli trasę jak tam dojechać :) Wydaje mi się że chyba w jakiś sposób pomogłem Tobie i może nie tylko w dotarciu na wystawę :)

Posted

[quote name='PaniKapsla']Z rana to korków nie będziesz miała a przynajmniej nie w ta stronę :)
Najprościej z Jastrzębiej kieruj się na Redę-Gdynię czyli na rondzie we Władku pierwsza w prawo .Puck po drodze mijasz z lewej strony i dalej kierujesz się na Gdynię.W Rewie na skrzyżowaniu ze światłami skręcasz w lewo dalej na Gdynię (w prawo będzie na Wejherowo).Za Redę mijasz Rumię cały czas jadą główna drogą.Za Rumią masz Gdynię (uważaj,w Rumi i na wlocie do Gdyni mogą stać patrole i "suszyć" ;) ) W Gdyni dalej jedziesz cały czas prosto najpierw ulica Morską,następnie mijasz Dworzec Główny PKP po lewej stronie i dalej prosto ul.Ślaską.Dalej Sląska przechodzi w tzw.drogę różową i mijasz po prawej stronie centrum handlowe Wzgórze a po lewej masz przystanek SKM .Na końcu tej dwupasmówki trzymasz się lewej strony i skręcasz na światłach w lewo,Przejeżdżasz po torami PKP i na drugich(pierwsze masz zaraz za wiaduktem) światłach skręcasz w prawo kierując się na Gdańsk.Jak wjedziesz na Al. Zwycięstwa kierując się na Gdańsk jedziesz już cały czas prosto dwupasmówką i wjeżdżasz do Sopotu (uważaj na wylocie z Gdyni i na wjeździe do Sopotu możliwe są znowu patrole z "suszarką" ;) ).W samym Sopocie dalej jedziesz prosto kierując się na Gdańsk i o ile pamiętam na 8 światłach mając po prawej stronie pętlę trolejbusową a wcześniej pawilony handlowe skręcasz [B]w prawo[/B] i jedziesz prosto z lekkim łukiem w prawo i przejeżdżasz nad torami PKP i przystankiem SKM Sopot-Wyścigi,dalej masz lekki zakręt w lewo i zaraz w prawo mając po prawej stronie mały ryneczek na którym handlują warzywami i takimi tam różnymi spożywczymi art. .Zaraz za tym zakrętem w prawo masz skrzyżowanie i na nim skręcasz w prawo,jedziesz do końca i praktycznie jesteś na miejscu mając teren wystawy przed sobą a kasy i wejście po prawej stronie :) .Teraz tylko musisz znaleźć miejsce do zaparkowania :)
Ufffffffffffff chyba o to Tobie chodziło czyli trasę jak tam dojechać :) Wydaje mi się że chyba w jakiś sposób pomogłem Tobie i może nie tylko w dotarciu na wystawę :)[/QUOTE]
W lewo na światłach ;)

Posted

[quote name='Squ']W lewo na światłach ;)[/QUOTE]

Zgadza się :) Pisalem z głowy i przy poprawkach pewnie przeoczyłem mój błąd ;) .Pewnie to przez te pawilony handlowe i pętlę trajtkową po prawej stronie ;)