Melcia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Witam i pozdrawiam wszystkich :) o odpisie pamiętam!!! tak jak obiecałam wcześniej będzie to razem 2% chyba w przyszłym tygodniu juz sie z tymi papierzyskami uporam. Jak ja nie znoszy tych wszystkich dokumentów, załączników :mad: i innej makulatury! U nas, czyli u Meli wszystko ok. Ma wielkie poczucie własności i rości sobie prawa także do działki sąsiada :) a ogólnie... to jest agresywnym złośnikiem. Dzisiaj pogoniła pana z netii, wcześniej nie pozwoliła przejść sąsiadce (no inna sprawa, że wtargnęła na nasz teren). Pokąsała też sunie siostry, na szczęście tylko w ogon. A teraz śpi i pochrapuje sobie, ale zaraz wyciągam moje kobietki na siku :) Quote
Mośka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 A to babsztyl złośliwy!!!!! ALa, badz konsekwentna, bo Ci to to na glowe wejdzie ;) Cieszymy sie, ze u Was wszystko OK. To Melka ma sie gdzie wyszalec, nie powiem, jeszcze działka sąsiada doszła :evil_lol: A może załóżcie osiedlowa agencję stróżująca z MELA jako głownym pracownikiem, sasiedzi jeszcze abonament zaplaca :evil_lol: , albo przynajmniej smakolyka dla pieskow ( Punia sie zalapie dzieki Melce do pracy) ;) Dziekujemy za pamiec o 1% i serdecznie ściskamy UCHOLE i nie tylko:loveu: Quote
Mośka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Cioteczki, dostalysmy Wielkanocne zyczonka od zajaczka kicajacego wsrod krzakow ;) Quote
Mośka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 U Meli w domku zawitał .. kotek ;) Oczywiście też chce być miziana i brana na rączki :lol: A tu cytuje Alę, opiekunke Melki: Mela w poprzednim wcieleniu była chyba... motylkiem! Zdaje się ciągle zapominać, że waży ze 30 słodkich kilogramów. Przynajmniej jest co przytulić, jeśli nie zostanie sie wcześniej zadeptanym albo stratowanym :) :evil_lol: Quote
Ania W Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ja się ciągle na nią napatrzeć nie mogę! Musiała miec bardzo przystojnego tatusia bo mama to raczej taka niepozorna była ;-) A tu proszę - "prawieonek" wyszedł ! Quote
Mośka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Troszke moze mniejsza jest od regularnego Onka, ale tak poza tym :crazyeye: sliczna! Quote
Folen Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Również tak patrzę i się nadziwić nie mogę, to chyba podmieniony pies jest :P Śliczna :loveu: Quote
Mośka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Mamy wieści od Ali :loveu:: Witam, jednak co pies, to pies! Siedzę na zwolnieniu i kuruję grypsko. Przeniosłam się ze spaniem do drugiego pokoju, co by męża nie zarazić, a Mela przeniosła sie razem ze mną!!! Łóżko mamy małe, tapczanik jednoosobowy, ale wcale jej to nie przeszkadza. No i jak tu nie kochać psiny? A oto MELA na tapczaniku :evil_lol: Quote
Mośka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ponownie dostaliśmy wieści od Rodzinki MELI: Witam :) chyba udało mi sie wysłać fotki :) Meli i Kociątka! Mela nie chciała jakoś pozować, ale udało mi sie wczoraj pyknąć, jak kursowała z wędzonym uchem w pysiaku. Foteczka Kociątka jest dzisiejsza, udaje, że "poluje" ;) Jednak każdy pies to inny charakter. Punia cały czas przybiera pozę księżniczki i traktuje resztę rodzeństwa z góry, natomiast Mela i Kotuś są w wielkiej przyjaźni... dzielą nawet łoże (oczywiście moje!!!) i kot może sie wtulić w Melcie :) Dwa razy Mela kota przysiadła :):):) ale udało mu sie wydać rozpaczliwe dźwięki pomocy. Tyle tylko, że na Meli to miauczenie nie zrobiło wrażenia i nie ruszyła pupy. Generalnie kota udało sie ocalić. pozdrawiamy wszyscy baardzo cieplutko + dwa mokre buziaki od Melci Quote
Mośka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Jak ja uwielbiam patrzeć na MELĘ :p Ależ z Niej cudo wyrosło :loveu: I kocha koty w dodatku ;), sami ocencie :lol: Quote
Mośka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 "Nie pamiętam, czy składałyśmy życzenia świąteczne :) życzymy zdrowych i pogodnych świąt, dużo zdrowia i pogody ducha :) U nas był "mały" wypadek, ale już sytuacja jest opanowana. W piątek Mela tak szalała na spacerku (zawsze szaleje), że bardzo nieprzyjemnie rozcięła sobie nóżkę, a dokładnie w prawe przedniej łapce poduszkę (nie wiem czy tak to sie nazywa). Wpadła do domu, obleciała kuchnię, pokój rodziców, zahaczyła o łóżko mamy, potem pognała na górę, wpadła na moje łóżko i z powrotem zbiegła na dół. Słowo honoru, wyglądało jakbyśmy kogoś zamordowali i takiego krwawiącego ciągali po całym domu! Teraz Mela ma opatrunek i nosi go bardzo dumnie :) na szczęście nie ma pokusy aby go zdejmować. Przemywam łapkę rumiankiem, Mela wylizuje i robimy zgrabną bambułę ;) Tylko skończyły sie spacerki i siku musi robić na ogródku. Może za kilka dni wyjdziemy na jakiś normalny spacer, ale jak nóżka będzie już porządnie zagojona. Do świąt się zagoi :) Mela jako biedna i pokrzywdzona, nauczyła sie świetnie wyłudzać od nas różne jedzonka, bo jak to odmówić choremu?! Wczoraj wsunęła pikantne fistaszki, potem jaśki śniadaniowe z nadzieniem kokosowym, a od taty pakę herbatników. Dzisiaj kończy drugie wędzone ucho... Ale z niej słodka dziewczynka ;)" Quote
Ania W Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Dziękujemy za życzenia i FOOOOTY prosimy :-) Quote
Mośka Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 No juz nie przesadzajcie z tymi fotami. Ostatnio wstawione zdjęcia są z przed tygodnia :cool1: Quote
Mośka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Pękam z dumy z naszej Meli! Na okoliczną budowę przybłąkał sie psiak. Spacerował sobie po okolicy .. i zaprzyjaźnił się z Melką. Zaczął przychodzić do koleżanki coraz częściej, a Mela bardzo przyjaźnie go przyjmowała. NIe była nawet zazdrosna o michę i głaski, na które NOWY jest bardzo łasy. Krok po kroku... i wygląda na to, że dzięki wspaniałemu sercu Ali i Jej TZ, a także pełnej akceptacji Meli- TOBI ( bo takie ma już imię) znalazł DOM :multi::multi::multi: Trzymajmy kciuki, aby wszystko się ułożyło. Quote
Olga132 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 :bluepaw::bluepaw::bluepaw:brawo Melcia:bluepaw::bluepaw: Quote
Mośka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A to właśnie Mela i TObi ( ten jasniejszy): Gościnna z Meli panna ;) Quote
Recommended Posts