Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ramzesik był dziś na spacerku z potencjalnym Pańciem. Spacerowali ponad pół godziny , widać początki wielkiej miłości :) . Psinka coraz lepiej chodzi na smyczy, tylko kręci takie kółka nie wiem dlaczego , prawdopodobnie uraz schroniskowy. Bardzo dziwne jak na dwa dni pobytu w schronie nieprawdaż :angryy::angryy:. Zachowuje się tak jakby od dawna nie widział trawy:shake: i nie chodził prosto przed siebie.

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewatonieja']w imageshack po wrzuceniu dostajesz linki, tu wykorzystujesz direct link
cieszę się z powodu Ramzeska, idzie ku lepszemu :)[/QUOTE]
Dzięki :)
Mam nadzieję że psina dojdzie do siebie i okaże się zdrowy.

Posted

Apetyt ma ogromny , zjadłyby wszystko na swojej drodze. Gdyby tak dorwał się do większej ilości jedzenia byłaby tragedia. Głównym celem na spacerach jest właśnie szukanie jedzenia :-( bieda straszna z niego. :shake:

Posted

Prawdopodobnie weźmie, tylko my jeszcze nie jesteśmy do końca przekonane co do niego. On mieszka sam i często wyjeżdża , więc już się zastanawiał co zrobić z psem czy zabrać ze sobą czy poprosić syna o opiekę ( dopiero miał zapytać czy syn wogóle by chciał) tak ,że nie jest to takie kolorowe. Z resztą to dopiero pierwsza oferta. Dla mojej bywszej tymczasowiczki szukałam domku dłużej , nie oddałam jej pierwszej chętnej osobie i nie załuję bo poźniej trafiłam domek fantastyczny, taki jakiego życzyłabym każdemu psiakowi. :razz:

Posted

Kręciołki się zmiejszają, uspokaja się ogólnie jest coraz lepiej jest cudny taka duża przylepa. Próbuje sie bawić , włazi na kolana co przy jego gabarytach fajnie wygląda . Dzisiaj widział go vet i miał pobraną krew. Jutro będą wyniki. Na szczęście nic poważnego nie stwierdził. Psina ma trochę luźne kupki ale to prawdopodobnie od tego ,że zmiana karmy. Jedynie co mu dolega to stan zapalny w uchu i podejrzenie grzyba, ale to chyba nie będzie trudne do wyleczenia :roll:. A tak wogóle to przytył już i to tak widocznie, kręgosłup juz mu nie sterczy w porównaniu do poniedziałku różnica jest kolosalna. Jutro będzie miał sesję zdjęciową ;) to same zobaczycie. A tak poza tym to vet określił jego wiek na 8-10 miesięcy tak ,że duży szczeniorek się nam trafił.:razz:

Posted

Wychudzenie zabrało mu szczenięcą radość... nie widać na tamtych fotkach, że to beztroskie dziecko. Ale czekam na zdjęcia z dnia jutrzejszego, może to się zmieni :). Śliczny jest <3

Posted

Mamy wyniki krwi, psiak ma anemię z racji niedożywienia ,ale pozostałe wyniki są dobre. Dostał płyn do uszu i wszystko idzie ku dobremu. Ładnie je ,przybiera na wadze i jak najbardziej można go już zacząć ogłaszać. Naprawdę jest świetny i ma super charakter. Mądra psina.

Posted

Ramzes ma koleżankę, która też szuka domku. Zabrałyśmy ją wczoraj razem z podhalanem i starowinką. Jutro będą zdjęcia. Śliczna dziewczyna z niej ale potrzebna sterylka. Dziewczę nie szczepione i nie sterylizowane. Pomózcie zorganizować fundusze na sterylkę. Ona jest z tego samego schronu co Ramzes.

Posted

jak tam nasz słodziaczek :lol: Nie mogę się doczekać zdjęć małego .Ja dobrze ,że wszystko idzie ku dobremu .Teraz tylko wspaniały dom i jeszcze będzie mógł się cieszyć jak prawdziwy szczeniak.

Posted

[quote name='Zefirek2']Ramzes ma koleżankę, która też szuka domku. Zabrałyśmy ją wczoraj razem z podhalanem i starowinką. Jutro będą zdjęcia. Śliczna dziewczyna z niej ale potrzebna sterylka. Dziewczę nie szczepione i nie sterylizowane. Pomózcie zorganizować fundusze na sterylkę. Ona jest z tego samego schronu co Ramzes.[/QUOTE]
Mogę wstawić zdjecia :)

Zefirku, kto finansuje oba psy w dt? Czy to jest bezpłatny dom tymczasowy?