supergoga Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 TO TEN APEL _ Błagam pomóżcie mu poszukac DT choćby. Taki piekny. nie chcę owijać w bawełnę, więc od razu przejdę do rzeczy. Bardzo jest nam potrzebna pomoc dla jednego kotka(kocur ok.1 roku)Od momentu kiedy się pojawił w miejscu gdzie pracuję jest dokarmiany, jednak problem tkwi w czym innym. Oprócz niego były jeszcze 2 kotki-udało sie je wysterylizować i zapewnić domy tymczasowe. Były jeszcze 2 kocurki, jednak tu gdzie koty mieszkają zrobiło się bardzo, bardzo niebezpiecznie...W zeszłym tygodniu szukałam jednego, który do dnia dzisiejszego nie przychodzi, a niedaleko leży jeden przejechany..Boję się,że zginał pod kołami bo jest to blisko trasy budowy. Teraz sytuacja zrobiła się już bardzo dramatyczna. Kot o którym mowa chodzi już coraz dalej, coraz dalej się "wypuszcza",a tu ruch jest za dnia coraz większy. Wielokrotnie pisałyśmy już do przeróżnych fundacji i bez odzewu(trwa to już rok czasu bo kocurek tu gdzie jest przetrwał zimę wraz z innymi).Teraz został tu sam...Nie wiem już jak prosić, pisać żeby ktoś się zainteresował...My z koleżanką też bardzo kochamy zwierzęta, ale ona ma już 2 koty-nie może wziąć do domu-jeden z nich choruje na FIV.A ja mam 2 koty i psa, w styczniu wzięliśmy kota, który zaraził resztę grzybicą. Do dnia dzisiejszego nie mogę wziąć innych zwierząt-takie jest zalecenie weterynarza. Sytuacja była poważna bo na ten grzyb nic nie działało i moje Zw cały czas są jeszcze na lekach.Mam nadzieję i bardzo na to liczę,że uda się chociaż umieścić Śniegulę w jakimś domu tymczasowym,żeby chociaż był bezpieczny...Śniegulek jest kotem o przemiłym usposobieniu i od razu nadaje się do adopcji.Umie się bawić, jest kochany, grzeczny, nie wykazuje żadnej agresji. Podczas zabawy nawet nie wyciąga pazurków. Wysyłam kilka jego zdjęć. Błagam -zlitujcie się, jestem już bezsilna wiecznymi prośbami, odmowami...rozumiem sytuację fundacji, ale proszę zrozumcie tez nas..Sytuacja jest bardzo pilna, nie chcę któregoś dnia idąc do pracy zastać go na środku drogi...P O M Ó Ż C I E !!! To jest apel o życie... Mam jeszcze kilka zdjęć ale od rana problem z komputerem i nie łączy mnie z programem. Pomożemy z dowiezieniem kotka, tylko proszę pomóżcie! Quote
snuszak Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Śniegulek jest faktycznie piękny! ma takie oczy... takie o których się nie zapomina Quote
ani Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nie darowałabym sobie gdyby coś mu się stało..Bo oprócz tych pięknych oczek jest słodki i mam przemiły charakter, lubi sobie po swojemu 'pogadać' i nie raz woli pieszczoty zamiast jedzenia Quote
Ajula Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 ładny kotek, może będzie mial szczęście i ktoś go zechce Quote
SkarpetKa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 kurcze, aż mnie ściska, ale wszyscy wkoło mnie nie, nie i nie :( Quote
supergoga Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 ani napisał(a):Nie darowałabym sobie gdyby coś mu się stało..Bo oprócz tych pięknych oczek jest słodki i mam przemiły charakter, lubi sobie po swojemu 'pogadać' i nie raz woli pieszczoty zamiast jedzenia To Ty do nas o nim napisałaś? A jaki namiar kontaktowy do ogłoszeń podac, bo to najważniejsze a tego nie wiem. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 piękny Kotek i wygląda na mądrego. Mam nadzieję że znajdzie dom. Trzymam kciuki. Quote
supergoga Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Kto da mu chocby tymczas - pokryjemy koszty jedzenia, weta gdyby był potrzebny. Wykastrujemy, zaszczepimy. Tylko kto go przechowa. Nawet go zawieziemy w domku czy tymczasu! Quote
miki27 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Śniegulek jest takim Kochanym Kociaczkiem, Dajcie Mu dobrzy ludzie kochający domek!!! Zasłużył sobie na to. Opiekujemy się Nim z ani od października ubiegłego roku. Dzielny chłopczyk (wtedy jeszcze jako maly kociak) przeżył jakże srogą zimę. Szkoda,żeby teraz gdy jest już oswojony, umie bawic się myszkami , bardziej zalezy Mu na miziankach niż na jedzeniu, po prostu boimy się najgorszego... DAJCIE MU SZANSĘ!!!!!! ODPŁACI WAM DOZGONNĄ MIŁOŚCIĄ!!!! Serce sie kraje gdy trzeba odejść i te smutne oczka proszą " nie odchodź jescze, pomiziaj mnie za uszkiem"..... Quote
supergoga Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Tak jak ja psiara raczej jestem - to on mnie urzekł. Całkiem. Quote
SkarpetKa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Kotek ma założony wątek na miau.pl?! Ja tam nie mam konta, ale na pewno ktoś tu się znajdzie z takowym jakby co. Quote
supergoga Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 SkarpetKa napisał(a):Kotek ma założony wątek na miau.pl?! Ja tam nie mam konta, ale na pewno ktoś tu się znajdzie z takowym jakby co. Pisałam do dziewczyn naszych od kotów ale nikt mi nie odpisał. Nie wiem, czy ma tam wątek. Kto sprawdzi i założy. Że namiarami tel. ani. Quote
ani Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ja też nie mam tam konta,ale jeśli można założyć i jeszcze coś tam'wrzucic' to to zrobię. Byłyśmy z Anią dziś wieczorem,ale znów go nie było...Tak się denerwuję o niego, łazi gdzieś niewiadomo gdzie:( Quote
miki27 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 DAJCIE SZANSĘ TEMU KOCHANEMU ŚNIEGULKOWI!!!!!!!!!! Przetrwał już srogą zimę, szkoda,żeby teraz gdy jest już oswojony, umie bawić się myszkami, przepadł.... Tu, gdzie przebywa jest bardzo niebezpiecznie, próbowano Go nawet otruć trutka na szczury, biega przy drodze... Jego kolega- pingwinek juz od tygodnia się nie pojawia, nie wiemy co sie stało, obawiamy się najgorszego, widziałyśmy takiego bardzo podobnego kotka przejechanego na ulicy, ale trudno Go bylo zidentyfikować , ponieważ mordkę miał zmasakrowaną.. ŚNIEŻEK ZA KOCHAJĄCY DOMEK ODWDZIĘCZY SIĘ DOZGONNĄ MIŁOŚCIĄ! To taki Słodziak, gdy odchodzę po nakarmieniu Go patrzy tymi swoimi oczkami i "mówi" " proszę nie odchodź jeszcze, pomiziaj mnie za uszkiem" Od jedzenia wyżej ceni mizianki pod bródką, uszkiem. Quote
BasiaD Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Podnoszę Kicia na początek..Śliczny jest..Domku zgłoś się pliss.... Quote
ani Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 U Śniegulka wszystko gra, byliśmy u niego przed chwilą z Anią i Markiem. Coś nam gruchał, Boże jak on sie cieszył..Cały czas mruczał i bódł nas jak taka kózka. Mam nadzieję, że nie będzie się za bardzo szlajał po nocy. Quote
miki27 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 ja też mam nadzieję,że pójdzie sobie słodko spać.. Słodkich snów Śniegulku, do jutra. Quote
BasiaD Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ojej, taki miziasty Koco musi miec swój domek..On jest za bardzo ufny...Gdyby nie to ,że mam już swoją parkę, wylądował by u mnie..Nie ma nic fajniejszego niż taki Kocio..Śnieżku wracaj na górę po domeczek, ale już!!! Quote
miki27 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 A może ma Pani znajomych w Poznaniu, którzy tak jak my kochamy koty i chcieliby tak kochanego kociaczka? Biedaczek odkąd został sam to jakis smutny chodzi:( dzisiaj Go wytuliłam, ale to znowu za mało... boję się o Niego bo coraz częściej chodzi koło szosy....Przygarnijcie Śniegulka, to taki Pieszczoszek. Proszę pytajcie swoich znajomych czy nie mają domku dla tej Kochanej Istotki. Quote
BasiaD Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ja nie mam żadnych zanjomych w Poznaniu..Śniegulkowi trzeba bardziej intensywnie szukać domku..I koniecznie ogłosić go na miau..TAki proludzki Kocio to żadkość i nie można go zostawić..Trzeba koniecznie znaleźć mu domek, bo za bardzo ufa ldziom i to może być dla nego niebezpieczne..Trzymam kciuki za niego..SAma chętnie bym wzięła takiego Kocia, ale niestety mam już 2 i na więcej nie mogę sobie pozwolić..A czy Kocio jest ogłaszny na miau?? Może stamtąd cioteczki mogą pomóc w znalezieniu domku..SZkoda żeby taki kotek się zamarnował..On jest słodki... Quote
miki27 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 tak jest, właśnie dałam ogłoszenie. Już wszędzie gdzie się tylko da, rozsyłam informacje, ale wiem jak jest ciężko, tyle kotów czeka w kolejce. Trzeba być optymistą, może wygra los ( wtym przypadku Kochający, Wymarzony Domek) na loterii. Oby, to jest moje największe marzenie. Quote
ani Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Chciałam dodać parę zdjęć Śniegulka z bieżących wizyt ( mam je na kompie), ale nie wiem jak to zrobić Quote
Recommended Posts