WŁADCZYNI Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Ja wiem że klik kończy zachowanie itd ale pies w tym momencie rozpędza się, skacze tak do wysokości mostka i merda ogonem żebym dała SZYBCIEJ! Lubie jak pies reaguje entuzjastycznie ale bez przesady;) A mój nick jest piękny i przyszłościowy bo kiedyś będę miała władze nad światem:). Natalia NIE CHCESZ bo przez to jeśli jej nie wybiegam mam małego lucyfera w domu który gdyby mógł biegałby po suficie. I wyprzedza mnie na torze- jak ostatnio było kilka hopek pod rząd to pies pruł do przodu i ja za nią żeby zdążyć ją skręcić na hopke i z hopki na kladke:D Quote
talut Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 11 miesięcy :) zadziwia mnie jej szybkość uczenia się ;) Romas, każde zachowanie ćwiczymy w oddzielnej sesji :) niektóre rzeczy ćwiczyliśmy już wcześniej, a kilkerem tylko 'doszlifowaliśmy' ;) też nie używam komendy do slalomu domowego, ani między nogami :) połowę rzeczy mam głównie na gest optyczny :) Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Romas'] Mokka a moj telefon chcesz ? :-)[/quote] kcem Dogomania jest do bani :angryy: Quote
Flaire Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Mokka']Dogomania jest do bani :angryy:[/quote]Mokka, może na browarka wpadniesz zamiast bluźnić? Bo mnie trening skasowali. :angryy: Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Flaire']Mokka, może na browarka wpadniesz zamiast bluźnić? Bo mnie trening skasowali. :angryy:[/quote] Lecem! Ale najpierw do domu po Tośkę, potem pokuta, a jeśli jeszcze nie będzie północy, to na browarek zajrzę :lol: . Pasi? Quote
Flaire Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Mokka']Lecem! Ale najpierw do domu po Tośkę, potem pokuta, a jeśli jeszcze nie będzie północy, to na browarek zajrzę :lol: . Pasi?[/quote]Z Tośką do lecznicy znów idziesz??? :crazyeye: A co jej tym razem dolega? Dryndnij, to może Cię spotkam. Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Flaire']Z Tośką do lecznicy znów idziesz??? :crazyeye: A co jej tym razem dolega? Dryndnij, to może Cię spotkam.[/quote] Cały czas to samo - ufo. Poza tym muszę wreszcie Moniutę zaszczepić :diabloti: . Quote
WŁADCZYNI Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Natalia zazdroszcze-moja jak by przygłuchła od kiedy się zbliża do 10 miesięcy wrrr. ale ćwiczymy i się nie poddajemy. Irytuje mnie tylko że czas kiedy ona jest najbardziej chętna do nauki i zabawy ja spędzam w szkole. Jaki dajesz gest do slalomu między nogami? Bo z reką to coś wymyśle, a na słowa to wogóle nie mam pomysłu-szkoła zabija kreatywność;) Quote
talut Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Monulec też miał 'kryzys' jak miał 9 miechów ;) (pamiętasz pierwsze treningi? :lol:) do slalomu w sumie nie mam żadnego gestu-tylko wyciągnięcie nogi do przodu, próbuję wprowadzić ambitną komendę 'łiiiiii' bo nic innego nie mogłąm wymyślić :lol: Quote
stereo Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='WŁADCZYNI']Jaki dajesz gest do slalomu między nogami? Bo z reką to coś wymyśle, a na słowa to wogóle nie mam pomysłu-szkoła zabija kreatywność;)[/quote] Ja mam ambitną komendę "nogi" (moja nie ma komendy "noga" więc się jej nie myli). Możesz znaleźć jakąś zagraniczną albo wymyślić własną, np.taniec. Ruch mam taki: Negra siedzi przy lewej nodze, a ja prawą ręką pokazuję jej smakołyk po drugiej stronie (między nogami), w drugą stronę odwrotnie. Teraz już jest na takim etapie, że już nie podąża za smakołykiem, tylko za ręką. :multi: Quote
WŁADCZYNI Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Za ręką/smakolem/piłką pójdzie ale ja chce uzyskać takie przeplatanie się psa na komende/gest = że ja ide a pies się slalomuje;) Właśnie nie może być taniec bo hm ja to rozpisze: -wymyślam co chce od psa -wymyślam do tego komende -wizualizuje i "dopiesczam" to w myślach i jak już widze TO to zaczynam uczyć (cały czas mając obraz jak to ma wyglądać!) więc komenda po prsotu MUSI pasować:) Quote
ajcka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 stereo.Pytałas juz odnośnie przeniesienia naszych treningow na sobote??? Quote
stereo Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 tak, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo wtedy są już dwie grupy. Jedyna mozliwość, którą mi Elka zaproponowała, to zamienienie sie z zaawansowanymi na 8 rano, ale to odpada, bo Asia (asher) ma rano szkolenie z drugim burkiem. Trzeba po prostu trzymać kciuki, żeby w niedzielę było chłodno... Quote
talut Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Asia, a może moje ambitne 'łiiiiii' albo 'under'? bo w końcu pies przechodzi pod nogami :p Quote
Ludek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='stereo'] to zamienienie sie z zaawansowanymi na 8 rano, [/quote] Protesuję. 8.00 bardzo dobra godzina, w przeciwieństwie do 15.00 w sobotę. Quote
Ludek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Sajko']Lidka, nie zapomnij akcesoriow o ktorych rozmawialysmy:razz: tylko dla nich przywoze Bariego:razz:[/quote] Tyczki już w aucie. Dzięki mojemu mężowi:loveu:, który jechał po nie na działkę o 21.00. Quote
stereo Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [quote name='Ludek']Protesuję. 8.00 bardzo dobra godzina, w przeciwieństwie do 15.00 w sobotę.[/quote] ale i tak nic z tego nie będzie, więc nawet nie warto ciągnąć tematu... Quote
Ludek Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [quote name='stereo']ale i tak nic z tego nie będzie, więc nawet nie warto ciągnąć tematu...[/quote] Tylko, że ja ną 8.00 w niedzielę chodzę i nie chce się zamieniać.:evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 mam nadzieje ze nie bedzie padac bo jakies chmurki sie szare zbieraja...:shake: Quote
Romas Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 O wlasnie chcialam zapytac jak pada to tez sie spotykamy czy zalezy od intensywnosci deszczu ?? Quote
talut Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 ostatnio jak padało to trening był odwołany, ale o ile pamiętam to nie był deszcz tylko wielka ulewa ;) Quote
asher Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [FONT=Arial Narrow]Ja dobrze zrozumiałam, że duzi początkujący mają trening o 12-tej, tak? [/FONT] Quote
Recommended Posts