Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wiem że klik kończy zachowanie itd ale pies w tym momencie rozpędza się, skacze tak do wysokości mostka i merda ogonem żebym dała SZYBCIEJ! Lubie jak pies reaguje entuzjastycznie ale bez przesady;) A mój nick jest piękny i przyszłościowy bo kiedyś będę miała władze nad światem:).
Natalia NIE CHCESZ bo przez to jeśli jej nie wybiegam mam małego lucyfera w domu który gdyby mógł biegałby po suficie. I wyprzedza mnie na torze- jak ostatnio było kilka hopek pod rząd to pies pruł do przodu i ja za nią żeby zdążyć ją skręcić na hopke i z hopki na kladke:D

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

11 miesięcy :) zadziwia mnie jej szybkość uczenia się ;)

Romas, każde zachowanie ćwiczymy w oddzielnej sesji :) niektóre rzeczy ćwiczyliśmy już wcześniej, a kilkerem tylko 'doszlifowaliśmy' ;) też nie używam komendy do slalomu domowego, ani między nogami :) połowę rzeczy mam głównie na gest optyczny :)

Posted

[quote name='Flaire']Mokka, może na browarka wpadniesz zamiast bluźnić? Bo mnie trening skasowali. :angryy:[/quote]
Lecem! Ale najpierw do domu po Tośkę, potem pokuta, a jeśli jeszcze nie będzie północy, to na browarek zajrzę :lol: . Pasi?

Posted

[quote name='Mokka']Lecem! Ale najpierw do domu po Tośkę, potem pokuta, a jeśli jeszcze nie będzie północy, to na browarek zajrzę :lol: . Pasi?[/quote]Z Tośką do lecznicy znów idziesz??? :crazyeye: A co jej tym razem dolega?

Dryndnij, to może Cię spotkam.

Posted

[quote name='Flaire']Z Tośką do lecznicy znów idziesz??? :crazyeye: A co jej tym razem dolega?

Dryndnij, to może Cię spotkam.[/quote]
Cały czas to samo - ufo. Poza tym muszę wreszcie Moniutę zaszczepić :diabloti: .

Posted

Natalia zazdroszcze-moja jak by przygłuchła od kiedy się zbliża do 10 miesięcy wrrr. ale ćwiczymy i się nie poddajemy. Irytuje mnie tylko że czas kiedy ona jest najbardziej chętna do nauki i zabawy ja spędzam w szkole.
Jaki dajesz gest do slalomu między nogami? Bo z reką to coś wymyśle, a na słowa to wogóle nie mam pomysłu-szkoła zabija kreatywność;)

Posted

Monulec też miał 'kryzys' jak miał 9 miechów ;) (pamiętasz pierwsze treningi? :lol:)

do slalomu w sumie nie mam żadnego gestu-tylko wyciągnięcie nogi do przodu, próbuję wprowadzić ambitną komendę 'łiiiiii' bo nic innego nie mogłąm wymyślić :lol:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Jaki dajesz gest do slalomu między nogami? Bo z reką to coś wymyśle, a na słowa to wogóle nie mam pomysłu-szkoła zabija kreatywność;)[/quote]
Ja mam ambitną komendę "nogi" (moja nie ma komendy "noga" więc się jej nie myli). Możesz znaleźć jakąś zagraniczną albo wymyślić własną, np.taniec.
Ruch mam taki: Negra siedzi przy lewej nodze, a ja prawą ręką pokazuję jej smakołyk po drugiej stronie (między nogami), w drugą stronę odwrotnie. Teraz już jest na takim etapie, że już nie podąża za smakołykiem, tylko za ręką. :multi:

Posted

Za ręką/smakolem/piłką pójdzie ale ja chce uzyskać takie przeplatanie się psa na komende/gest = że ja ide a pies się slalomuje;) Właśnie nie może być taniec bo hm ja to rozpisze:
-wymyślam co chce od psa
-wymyślam do tego komende
-wizualizuje i "dopiesczam" to w myślach i jak już widze TO to zaczynam uczyć (cały czas mając obraz jak to ma wyglądać!)
więc komenda po prsotu MUSI pasować:)

Posted

tak, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo wtedy są już dwie grupy. Jedyna mozliwość, którą mi Elka zaproponowała, to zamienienie sie z zaawansowanymi na 8 rano, ale to odpada, bo Asia (asher) ma rano szkolenie z drugim burkiem.
Trzeba po prostu trzymać kciuki, żeby w niedzielę było chłodno...

Posted

[quote name='stereo'] to zamienienie sie z zaawansowanymi na 8 rano, [/quote]

Protesuję. 8.00 bardzo dobra godzina, w przeciwieństwie do 15.00 w sobotę.

Posted

[quote name='Sajko']Lidka, nie zapomnij akcesoriow o ktorych rozmawialysmy:razz: tylko dla nich przywoze Bariego:razz:[/quote]

Tyczki już w aucie.
Dzięki mojemu mężowi:loveu:, który jechał po nie na działkę o 21.00.

Posted

[quote name='Ludek']Protesuję. 8.00 bardzo dobra godzina, w przeciwieństwie do 15.00 w sobotę.[/quote]
ale i tak nic z tego nie będzie, więc nawet nie warto ciągnąć tematu...

Posted

[quote name='stereo']ale i tak nic z tego nie będzie, więc nawet nie warto ciągnąć tematu...[/quote]

Tylko, że ja ną 8.00 w niedzielę chodzę i nie chce się zamieniać.:evil_lol: