Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ufff, to dobrze, że z Monią już dobrze :) Ale my na wszelki wypadek jeszcze trochę kciuki potrzymamy :kciuki:

Hmmmm, do tego Łącka raczej się nie wybiorę :shake: Do Pęcic bliżej, łatwiej dojechać... Że też kurna musiałam zplanować na 27 maja swoją imprezę imieninową :wallbash: Ale w sumie imprezę zawsze można odwołać, na grypę mogę zachorować na przykład, albo czymś się struć... Zastanowię się :diabloti:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]asher[/B] Do Pęcic będziemy jechać samochodem. Jakbyś chciała się zabrać, to bardzo proszę.
[B]Romas[/B] Ja się tam na zawodach nie znam, ale wiem, że w IAL mogą startować psy powyżej 18 miesiąca.

Posted

Mokka nie bij ale ja mam pytanie na temat placyku - czy ja bym mogła po za zajęciami tam przychodzić żeby z suczem na dworzu ćwiczyć komendy (mniej rozpraszających sytuacji na widoku)?
Wymiziaj Monię dobrze ze już dobrze ale kciuki trzymam dalej.:)

Posted

[quote name='stereo'][B]Romas[/B] Ja się tam na zawodach nie znam, ale wiem, że w IAL mogą startować psy powyżej 18 miesiąca.[/quote]

Ograniczenie wieku (zakaz startu dla pieskow ponizej 18 miesiecy) dotyczy zawodów oficjalnych (organizowanych przez ZK) - a IALe do takich nie należa

P.S. [B]Mokka [/B]- biedna Ty jestes z tymi pytaniami :cool3: - szkoda ze Ela tu nie moze zagladac, ale chyba w najblizszym czasie jej opowiem jaka Ty tu robote odwalasz ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']jesli zdecydowalabym sie do Pecic jechac, ktos moglby mnie zabrac z Tosca?

[B]Mokka[/B] jak uwazasz czy nadajemy sie na przebieg w Pecicach? czy narazie za malo cwiczen? bo moim zdaniem ostatnio szlo nam fatalnie...[/quote]
Jeśli chodzi o psie umiejętności, to ich się tak nie zapomina z dnia na dzień, o to bym się nie martwiła. Ja problem widzę raczej w Twojej postawie. Odnoszę wrażenie, że brak Ci zapału czy motywacji i Tosca to czuje, dlatego jest taka trochę smętna na torze. Poza tym, czy ona wystarczająco dużo biega na codzień? Wydawało mi się, jakby kodycyjnie była nie za bardzo, szybko się zasapała. Było trochę ciepło, ale upału jeszcze nie było. Ja na Twoim miejscu pojechałabym na te zawody, nie są zbyt kosztowne, a jest możliwość poskakania na obcym terenie i obcych przeszkodach.

Posted

Cytat
Napisał(a) [B]stereo[/B]
[I][B]Romas[/B] Ja się tam na zawodach nie znam, ale wiem, że w IAL mogą startować psy powyżej 18 miesiąca.[/I]

[quote name='Aldra']Ograniczenie wieku (zakaz startu dla pieskow ponizej 18 miesiecy) dotyczy zawodów oficjalnych (organizowanych przez ZK) - a IALe do takich nie należa
[/quote]
Mała poprawka. Choć IAL nie jest organizacją oficjalną, to jednak w samym biegu IAL-owskim obowiązuje zasada 18 miesięcy. Natomiast wszystkie inne konkurencje (zerówki, debiuty, szczeniaki itd) organizator ustawia dowolnie i zazwyczaj tam mogą startowac psy młodsze. Jeśli poczytacie uważnie zasady najbliższych zawodów umieszczone na stronie Alternatywy, to zobaczycie, że zerówki biegają na wysokościach niższych niż by to wynikało z ich wzrostu. To właśnie dlatego, że mogą startować młode psy.
[B]Władczyni[/B] - masz priv.

Posted

[quote name='Aldra']Ograniczenie wieku (zakaz startu dla pieskow ponizej 18 miesiecy) dotyczy zawodów oficjalnych (organizowanych przez ZK) - a IALe do takich nie należa [/quote]Ale IAL (International Agility Link) też ma swój [URL="http://www.dogpatch.org/Agility/IAL/ialrules.htm"]regulamin [/URL]i ten regulamin też zakazuje startować psom poniżej 18 miechów...

Natomiast podczas zawodów IAL organizatorzy często (w Polsce, odkąd ja to śledzę, zawsze) organizują dodatkowe przebiegi, np. te kochane zerówki.:loveu: I te dodatkowe przebiegi nie podlegaja regulaminowi IALu, więc wszelkie ograniczenia (wiekowe i inne) zależą od decyzji organizatora.

Posted

[quote name='Flaire']Mokka, pisałyśmy w tym samym czasie - sorry. :lol:[/quote]
Za co sorry? Ważne, że napisałysmy to samo, znaczy siem dobrze :lol: .

Posted

[quote name='Mokka']Mała poprawka. Choć IAL nie jest organizacją oficjalną, to jednak w samym biegu IAL-owskim obowiązuje zasada 18 miesięcy. Natomiast wszystkie inne konkurencje (zerówki, debiuty, szczeniaki itd) organizator ustawia dowolnie i zazwyczaj tam mogą startowac psy młodsze. Jeśli poczytacie uważnie zasady najbliższych zawodów umieszczone na stronie Alternatywy, to zobaczycie, że zerówki biegają na wysokościach niższych niż by to wynikało z ich wzrostu. To właśnie dlatego, że mogą startować młode psy.
[/quote]

Rzeczywiscie podlaczylam pod IAL biegi dodatkowe ;) - generalnie mysla przewodnia mojej wypowiedzi bylo to, ze chociaz w samym IALu startuja tylko psy dorosłe, to mimo to w zerowkach rozgrywanych podczas IALu zazwyczaj moga biegac psy mlodsze niz 18 m-cy, ktore podobnej mozliwosci w zawodach oficjalnych - np najblizszy Lack - w przebiegach zerowek nie maja :lol:

Posted

Z Łąckiem to jest ciekawa sprawa, bo ja nie pamiętam (zbyt dużego doświadczenia jednak nie mam), aby organizowano zerówki przy zawodach oficjalnych. W mojej "karierze' jest to pierwszy taki wypadek. Zerówki choc nie są oficjalne, muszą widocznie również być podporządkowane przepisom związkowym.
Brawa dla organizatorów za to posunięcie, będzie ciekawiej i weselej :lol: .

Posted

Sluchajcie - dzis drugi dzien egzaminow na ktorych lamia sobie piora nasze GIMNAZJALISTKI :lol: - wiem ze czytaja to forum chociaz nie wszystkie sie udzialaja :mad: - Dziewczyny powodzenia - trzymamy kciuki :kciuki:

Posted

Troche prywaty do [B]ZAKLI, [/B]ale niestety PW nie chce do niej przejść.

W przyszły czwartek tj. 04.05.06 r. planuję się wybrać do Ary, z tym, że będzie to raczej w godz. pracy czyli do 16.00. Zastanów sie co chcesz, żeby Ci kupić.

Posted

[quote name='zakla']Romas, konkurencja Junior Handling jest dla PRZEWODNIKÓW poniżej 15go roku życia... Nie łapiemy się usz:placz::eviltong:
Mokka masz pv.[/quote]

No ja to sie raczej nie lapie strasznie "juz" :lol:
Ja poprostu nie orientowalam sie w tych konkurencjach ale zostalam doksztalcona :p
Wczytalam sie jeszcze raz w strone Alternatywy i konsultowalam i widze ,ze dla takiego psiaka jak Bianka to Debiuty.
Tam sa dwa przebiegi i byc moze dalybysmy sobie rade,a moze sie myle i bysmy sie zblaznily .
Wiecie co jest najgorsze ,ze czlowiek z tym psem ma tylko jedna sznse ,wchodzi na parkur i biegnie albo nie biegnie i koniec zawodow :evil_lol: To skad ja mam wiedziec czy moj pies bedzie chcial ten obcy tor pokonywac a nie wachac np trawke.
No a z drugiej strony kiedys trzeba zaczac i co tu sie stresowac ,przeca nie o zlote kalesony sie walczy.
No to jeszcze sobie pomysle i przemysle to co napisalyscie.
Szczegolnie sprawa wieku mnie martwi/interesuje ,bo nie chcialabym Biance krzywdy zrobic ,moze faktycznie nie ma co ja na sile pchac.
Jade w czasie majowki na obcy tor i zobacze co Bianka na to .

Posted

[quote name='Mokka']Zakla, jaki Ty jesteś oddział ZK? (dziwny numerek masz ;) ). Bo cała reszta to Warszawa, prawda?[/quote]

Pewnie Legionowo :).

Posted

[quote name='Mokka']Zakla, jaki Ty jesteś oddział ZK? (dziwny numerek masz ;) ). Bo cała reszta to Warszawa, prawda?[/quote]

prawda - chociaz mowie tylko za najbardziej kudlata czesc 'reszty' ;)

Posted

Tak, tak, my w Legionowie zabukowani ;)
Ludek, ja to brita oczywiscie. 3x 15kg large breeda. No i jak beda gratisy to my very chetnie :lol: A no i te nieduze biale kosteczki caly worek bym wziela. Ze trzy jakies duze kosci(moga byc takie zwijane ze skory, moga byc ze skory prasowane, a moga byc zwykle wedzone. Kolor niewazny, oby byly duze i dla takiego mamuta na kilka godzin zucia w klatce(z mysla o dwudniowych zawodach agility itp.)). O ile to nie problem oczywiscie:razz: I numer konta Twój oraz wycene prosze na priva :)

Posted

[B]Mokka :modla: :modla: :modla: [/B]
Gimnazjaliści mają już spokój, teraz za Maturzystów trymamy kciuki- zaczyną 4 maja. (Ja się już stresuje moją maturą za 2 lata:shake: i studiami tam jest tylu chętnych:placz: )

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']
Gimnazjaliści mają już spokój, teraz za Maturzystów trymamy kciuki- zaczyną 4 maja. (Ja się już stresuje moją maturą za 2 lata:shake: i studiami tam jest tylu chętnych:placz: )[/quote] ajajajaj, przyda się każde wsparcie... jeju to już za tydzień:crazyeye::shake:kto jest chętny napisać matiurę za mnie?:razz: