WŁADCZYNI Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 To ja tak offtopicowo: Czy ktoś włada francuskim w stopniu minimalnym? Konkretniej chodzi mi zaimki dzierżawcze bo nie rozumiem ich i czy ewentualnie mogłabym prosic o wytłumaczenie łopatologiczne? Quote
talut Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Francuski....ja to tylko hiszpański, ale mój wujek mieszka we Francji, może zadzwonię do niego i zapytam ;) będę miała dzisiaj aparata :) Quote
Romas Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 O , zapomnialam Cie zapytac czy masz aparat :-) Chcialabym jakies zdjecie Bianki na torze,ale moze nie koniecznie wtedy kiedy mam spotkanie z gleba :-) :-) Fajnie sie dzis cwiczylo .Odpowiadaja mi takie wieksze ilosci przeszkod ,bo mam wtedy wrazenie ,ze cos robie czegos ucze a nie stoje ciagle i sie przygladam :-) Ale pewno dla procesu nauki Bianki lepiej byloby walkowac jedna przeszkode az pojmie na 100%. Ciekawe jest to ,ze ona na placu szkoleniowym prawie calkiem ignoruje zabawke.A na spacerze nie moze przestac biegac za pileczka. Moze sa jakies specjalne zasady uczenia psa zabawy na placyku. A zapomnialam zapytac jak ma na imie ta urocza charciczka ? Quote
talut Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Whippetka ma na imię Tigra ;) fotki robiła moja siostra, ale z 90 do pokazania nadaje się raptem 1 :roll: nigdy więcej nie dam jej aparatu! w samochodze się nim bawiła i rozwaliła pokrętło :angryy: a mi się dzisiaj średnio podobało, jestem wściekła na mój głupi odruch chowania ręki :angryy: od dzisiaj buduję sobie hopkę z prawdziwego zdarzenia i sama ćwiczę na niej podnoszenie (nie zabieranie ;)) ręki.... a Monulec wolał randkować :lol: ah ta dzisiejsza psia młodzież :evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Samba biegała okropnie, to znaczy że albo ona nie nadaje się na tor albo ja na przewodnika. Eh mam nadzieje że w niedziele będzie lepiej. Nos jej utne nich nie węszy. :) Moja piłką się bawi po za torem na torze tylko żarełko (jak bym ją głodziła). Francuski zaliczyłam:) Jak można rozwalić pokrętło w aparacie?! Quote
PsychoSzczurek Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a ja jestem potwornie dumna z Krejzucza:loveu:pomimo fatalnej drogi, gorąca i jej darcia się, po prostu było fenomenalnie jak na pierwszy raz bez smyczy:loveu:a w autobusie jakiś chłopak na suczę nawarczał:cool3:miała rozrywke:lol: Quote
talut Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 normalnie :eviltong: kręcić, kręcić aż odpadnie :shake: no Crazy się dzisiaj ładnie skupiała, w przeciwieństwie do Monulca... Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 NOOOO Crazy dziś suuuper była, moje robiło co chciało i głownie nie trafiało tam gdzie chciałam :( Na to nie wpadłam chyba ide sie pobawić aparatem ! ;) Quote
asher Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Nam też ćwiczyło się świetnie! Cała nasza grupa składała się z... trzech psów ;) To, co Ela zaplanowała dla nas na godzinę zrobiliśmy... w dwadzieścia minut :lol: Mieliśmy więc jedno ćwiczenie nadprogramowe. Ogólnie super, dynamicznie, bez dłuugich przerw między ćwiczeniami, podczas których pies gaśnie, bez psów plątających sie pod nogami po torze... ;) Bugajski cwiczył dziś nieźle, na hopki się odbraził, skakał bez problemów, za to dla odmiany obraził się na kładkę :roll: Ale i tak jestem z niego baaardzo zadowolona, był nakręcony, skupiony, [U]chciało mu się[/U] :multi: Quote
talut Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Asher, no to chyba Boogie oddał swoje obrażenie na Monulca :p:cool3: Monulec dzisiaj chciał się do przesady słuchać (bo przecież nigdy nie przeszdzało jej, że zabieram rękę :roll:) Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Nie wiem czy będę w niedziel- przed chwilą jakiś **** najechał na mojego psa rowerem:/ się nawet nie zatrzymał mam nadzieje że wpadnie pod samochód:angryy: :angryy: Sucz jest poobijana i wystraszona:angryy: :angryy: miejscami ma zdarte do krwii :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
PsychoSzczurek Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 ojej:-(jak ja nie lubię debili:placz: wygłaszcz ją od nas... przesyłamy energię pozytywną od psiaków... biedna Samba:placz: Quote
asher Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 O kurczę, dobrze, że skończyło się na siniakach i otarciach! :shake: Bo to przeciez takie maleństwo :shake: Quote
betty_labrador Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 biedna Samba :( dlaczego sa tacy debile na swiecie? :mad: wycaluj ja w nosek ode mnie i Tosci :loveu: Dlaczego jutro na [B]16[/B] zaawansowani? a nie na [B]15 [/B]jak poprzednio. To napewno nie pomylka? zebym sie nie wybrala godzine za pozno.....prosze o potwierdzenie. Ktos wezmie aparat? :cool3: Quote
Romas Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Biedna Sambusia :-( Kochana Wladczyni :-) ,Ty na nia tak nie narzekaj ,bo to super piesek ,tylko trzeba nad koncentracja popracowac,jak z kazdym z naszych psow (poczatkujacych). A Crazy faktycznie ,zauwazylam ,ze bylo o niebo lepiej niz poprzednio.Az balam sie za bardzo na nia wgapiac :-) zeby sie nie zbiesila :-) Mi to najgorzej przeszkadzaja te przerwy w bieganiu.Wiem , rozumiem to nieuniknione chyba ,ze sobie wlasny tor kupie. Staram sie zajmowac czyms Bianke miedzy przebiegami ale ile mozna z nia cwiczyc . Pomyslalam moze powinnam cwiczyc cos bardziej skomplikowanego na boku zeby ja bardziej zajac ,bo tak to ona mi flaczeje. Musiałek ,a Wy to juz biegaliscie ,tak ?Teraz tylko przypominacie sobie tor ,bo jakos nie wygladacie na poczatkujacych :-) A kochliwy ten Twoj piesek :-) Asher, to fajnie mieliscie :-) trzy pieski to juz prawie jak wlasny tor :-) :-) Natalia ,zapomnialam powiedziec ,ze trzymam kciuki za Monulca :-) Mokka , a jak Monia sie czuje ?? Quote
talut Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 ojej, biedna Samba :( ja nie wiem, czy ludzie wiedza do czego służą oczy? :razz: Magda, dzięki ;) a ja właśnie robię sobie nową stacjonatkę, żeby ćwiczyć machanie rękami :lol: Quote
betty_labrador Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 mam nadzieje ze nie bedzie padac... bo nie wiem czy jechac, zeby sie nie rozpadalo... ktos wie czy jest w koncu na 15 czy na 16? bo moze jakas pomylka z ta 16? Quote
Aldra Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='betty_labrador']mam nadzieje ze nie bedzie padac... bo nie wiem czy jechac, zeby sie nie rozpadalo... ktos wie czy jest w koncu na 15 czy na 16? bo moze jakas pomylka z ta 16?[/quote] To nie pomylka - dzis mamy trening na 16.00 :lol: Quote
betty_labrador Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='Aldra']To nie pomylka - dzis mamy trening na 16.00 :lol:[/QUOTE] ale powiedzcie ze nie bedzie padac :placz: Quote
PsychoSzczurek Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 jak było na treningu? padało?:diabloti: Quote
WŁADCZYNI Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Będziemy jutro z Sambą - najwyżej jak nie będzie chciała/dawała rady to sobie posiedzi i się będzie przyzwyczajać znowu do wszystkiego bo jest strasznie spłoszona. Maluchy na 10:30? Quote
Ludek Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='PsychoSzczurek']jak było na treningu? padało?:diabloti:[/quote] Pozytywnie, Milo nikogo nie zeżarł:evil_lol: . Paddało tylko przelotnie. Quote
betty_labrador Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 duzo osob bylo w ogole? Lidko? jutro bedzie padac? :mad: Quote
WŁADCZYNI Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Cudnie było dziś i to sloneczko:) i chyba musze 2 dni przed treningiem wepchnąć sucz pod rower od razu lepiej biegała i wchodziła do tunelu i wogóle :) Faaaajnie było i ostatni przebieg ten cały dłuuuuuuuugi ciąg :) Quote
Recommended Posts