Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za każdym razem, gdy ktoś przechodzi (bo nie możesz przewidzieć na kogo zacznie szczekać) odwracaj jej uwagę. Dawaj jakieś komendy, pokazuj smakołyka - po prostu żeby skupiła się na tobie a nie na tej obcej osobie ;)

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to w umiarkowanym stopniu próbowałam, ale szybko skapitulowałam.
Tym razem się przyłożę i poćwiczę to z nią ;) dzięki za radę, będę zdawać relacje jak nam idzie ;)

Posted

To praco i czasochłonna metoda, ale później jakie efekty są! :) Widzę to po moim Mickim, który po ponad roku pracy nad tym potrafi przejść czasami obojętnie obok psa lub przynajmniej nie wyrywa się do niego :multi:

3mam kciuki, żeby wam się udało ;)

Posted

Sara potrafi przejść obojętnie obok 9 na 10 psów/ ludzi :evil_lol:
No dobra jak idzie obok człowiek to zazwyczaj podnosi trochę nochal żeby złapać zapach, ale nie rusza. Najgorzej jest z pijakami, ludźmi machającymi energicznie rękami itd.

Aha no i zapomniałam się pochwalić naszym największym osiągnięciem z ostatniego czasu. Oduczyłam Sarę rzucania się na rowerzystów :loveu:
Kiedyś wystarczyło Sarze że rowerzysta pojawi się w polu widzenia i już za nim biegła. To był horror. Nigdy nie mogłam przewidzieć kiedy wyjedzie gdzieś z zza rogu. No i postanowiłam że jak rower jest wrogiem to ja jej pokażę że to nie prawda. No i wyszłam z nią na spacer wzięłam ze sobą rower, dałam smycz Michałowi i jeździłam obok, wcześniej dając jej obwąchać rower i pokazać z czym w ogóle będzie miała do czynienia. No i udało się, choć początkowo się złościła, to potem się uspokoiła i teraz reaguje tylko jak rower przejeżdża za blisko nas (ale ja też tego nie lubię) także jestem z niej dumna :lol:

Posted

zgadza się :) patyki to jej hobby, mam takich zdjęć znacznie więcej ale zawsze ma wtedy głupkowaty wyraz pyszczka :evil_lol:

Posted

[quote name='Wola']zgadza się :) patyki to jej hobby, mam takich zdjęć znacznie więcej ale zawsze ma wtedy głupkowaty wyraz pyszczka :evil_lol:
Chyba wszystkie psy lubią obgryzać patole :evil_lol: - ale czy wszystkie je odrazu zeżerają - tak jak mój Dindek i parę innych też ... :evil_lol::crazyeye:

• 1 month later...
Posted

Wola napisał(a):
zgadza się :) patyki to jej hobby, mam takich zdjęć znacznie więcej ale zawsze ma wtedy głupkowaty wyraz pyszczka :evil_lol:

Co ja o tym wiem, Bak po wyjściu na dwór od razu w pysku ma patola, bo inaczej ani rusz ! :evil_lol:

Posted

widzę że tu rozmowa w galerii się rozwija za moimi plecami :mad: :lol:

Mi również koniec lipca pasuje, ale... (wiem jak zwykle marudzę) czy mogłoby być gdzieś w moich okolicach, nie mówię że pod domem ale w Gdańsku?? Dla Was to akurat środek drogi a Wasze psiaki jeżdżą środkami komunikacji, a moja Sara tylko autobusy... A do tego jej kondycja, pamiętasz Martyna nasz ostatni spacer?? :evil_lol: myślałam że wieczorem ze mną nie wyjdzie xD

Posted

Wola napisał(a):
widzę że tu rozmowa w galerii się rozwija za moimi plecami :mad: :lol:

Mi również koniec lipca pasuje, ale... (wiem jak zwykle marudzę) czy mogłoby być gdzieś w moich okolicach, nie mówię że pod domem ale w Gdańsku?? Dla Was to akurat środek drogi a Wasze psiaki jeżdżą środkami komunikacji, a moja Sara tylko autobusy... A do tego jej kondycja, pamiętasz Martyna nasz ostatni spacer?? :evil_lol: myślałam że wieczorem ze mną nie wyjdzie xD

oczywiscie moze byc w twoich okolicach ^^

Posted

ale super :multi:

Dla przybliżenia Karolinie, jak pojechałam z Sarą do Gdyni na spacerek z Martyną (około godzinny ale jakoś nie specjalnie intensywny) to miałam potem ochotę usiąść i płakać, Sara mi się położyła i za Chiny nie chciała wstać. Leniwiec jeden. Spacer spacerem, ale wymęczyła ją podróż tłocznymi autobusami z przesiadkami. gdyby była mniejsza wzięłabym na ręce i do domu, ale niestety nie dam rady nosić sama 50 kg psa :roll: Tak więc w obrębie gdańska dla mnie jest super, Sopot też mógłby być ale tam to specjalnie nie znam miejsc na spacery.

a niebawem porobię zdjęcia, pogoda robi się ładna, Sarze wyzdrowiała już łapka (przecięła sobie poduszkę) i bedziemy kondycję poprawiać

Posted

Wola napisał(a):
ale super :multi:

Dla przybliżenia Karolinie, jak pojechałam z Sarą do Gdyni na spacerek z Martyną (około godzinny ale jakoś nie specjalnie intensywny) to miałam potem ochotę usiąść i płakać, Sara mi się położyła i za Chiny nie chciała wstać. Leniwiec jeden. Spacer spacerem, ale wymęczyła ją podróż tłocznymi autobusami z przesiadkami. gdyby była mniejsza wzięłabym na ręce i do domu, ale niestety nie dam rady nosić sama 50 kg psa :roll: Tak więc w obrębie gdańska dla mnie jest super, Sopot też mógłby być ale tam to specjalnie nie znam miejsc na spacery.

a niebawem porobię zdjęcia, pogoda robi się ładna, Sarze wyzdrowiała już łapka (przecięła sobie poduszkę) i bedziemy kondycję poprawiać

no to racja nie masz ją co męczyć Buck problemów nie ma on prawie cały czas mógłby być na chodzie xd

Posted

Mickey też :eviltong:

A co do Sopotu, to zarąbiste miejsce jest w Sopocie Kamienny Potok :loveu: ze stawkiem do pływania :D

Posted

w sopocie duzo psów widuje a skoro mało tam takich miejsc jak to wspomniane przez Tofiś to za pewne oblegane...

Ja niestety tłocznych miejsc unikam, bo póki Sara jest w małej grupie poznanych psów to jest super, ale jak wpadniemy na jakąś gromadkę to Sara robi się anty towarzyska.

No nie mniej jak fajna miejscówka to możemy się Martyno tam wybrać z Karoliną. Pojechałybyśmy wtedy w tygodniu to i pewnie ludzi byłoby mniej ;)

Posted

a witam witam :)

Mam nadzieję że na wspólny spacer weźmiemy wszystkie aparaty i narobimy mnóstwo zdjęć to będzie co wstawić bo ja sama to weny nie mam :oops:

A swoją drogą wpadłam na pomysł gdzie możemy iść z psami. Świetne miejsce, z Sarą chodziłam tam od małego, teraz trochę rzadziej bo mam dalej, ale miejsce jest super. A nawet można spotkać tam jedną z naszych schroniskowych suni. Także myślę że miejscówka się nada ;)