Wola Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 AKTUALIZACJA: 12.10.2008r. Witamy :) Sara urodziła się mniej więcej w połowie grudnia 2003 roku. Tak więc obecnie ma prawie 5 lat. Adoptowaliśmy ją ze schroniska gdy miała około 5 tygodni. Jakiś człowiek przyniósł do schroniska cały miot. Szliśmy wtedy rozejrzeć się za psiakiem, niekoniecznie młodym. Było już dość ciemno i niewiele było widać. Jednak pracownik schroniska wpuścił nas do budynku i pokazał nam szczeniaki. Mała, puchata kulka o olbrzymich łapach wylądowała na rękach mojej mamy i to był już koniec. Ludzie nas straszyli, że takie mieszanki są najgorsze, że to będzie agresywny pies, że co my w ogóle zrobiliśmy. Nie powiem napędzili nam trochę stracha. Jednak gdy Sara trochę podrosła poszliśmy z nią do psiego przedszkola. Tam powiedzieli nam że 99% jej przyszłego charakteru zależy od nas. I tak mamy teraz rozpieszczoną, skorą do zabawy psice. Sara akceptuje koty. Wychowała się z naszym kotem Filemonem. Nie sprawia jej różnicy czy kompanem do zabaw będzie pies czy suczka. Różnicę natomiast robi rozmiar psa. Często boi się większych psiaków, ale za to umie delikatnie obchodzić się z maluchami. Sara uwielbia dzieci. Obce dziecko na dworze podbiega, rzuca jej się na szyje a ta cieszy się i stoi z anielską cierpliwością. Sara jest jednak trochę charakterna, ma swoje typy, coś lubi a czegoś nie. Tak więc uważamy na rowerzystwów i biegaczy. Nigdy nie zrobiła nikomu krzywdy, ale to duży pies i niektórzy się boją. Jeśli chodzi o komendy to Sara umie :oops: siad, leżeć, łapa, do mnie (czasem), goń, przynieś. Jest inteligentna ale wykorzystuje to w zdecydowanie innych celach np. jakby tu wykąbinować żeby przedłużyć spacer. A teraz dość treści czas na zdjęcia :) Zdjęcia z wczesnego dzieciństwa niestety się prześwietliły.... Mała Sara: Sarka dwa lata temu I fotki z teraz: A teraz coś o Filemonie. Filemon ma prawie 10 lat.mamy go od małego. Jest mieszańcem persa z kotem "podwórkowym". Jego hobby to sen, wylegiwanie się i jedzenie :) Jak pies kula się na plecach eksponując brzuch aby przekupić każdego wchodzącego do kuchni. raczej nie jest zwolennikiem zabaw. Czasem tylko zaczepia Sara i urządzają sobie gonitwę po domu. Na ogół jednak woli pieszczoty i branie na ręce. Jest czyściochem jak chyba większość kotów. Nawet kiedy kład się spać przytulony do mojej poprzedniej psiny musiał ją najpierw w danym miejscu umyć. Filemon jest kastratem, ale nie jest grubaskiem. A z resztą to można samemu ocenić po zdjęciach ;) Quote
eria Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 jest piękna, dla mnie napewno podobna z pyska do azjaty - chodzi mi o ten jasny odcień na kufie Quote
Wola Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Dzięki Eria;)Własnie wstąpiłam na dogo na chwile bo tak to przysypiałam z psiną na wyreczku:evil_lol:Teraz sie rozbudziła i terroryzuje domownikow zeby sie piłeczką ktoś z nia pobawił Quote
bellatriks Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Przepiekna sunia :buzi: buiaczki dla niej Quote
Wola Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 No dobra to teraz kolejna seryjka mojego psiuńka:)Czekam na pomysły co do rasy;) I tu radość pełną mordką;) A tu się z koleżanką uparły,że muszą trawkę trochę dziabnąć:evil_lol: Tu psina ma najsmutniejszą minkę jaka piesek moze zrobić (swoją drogą ona zawsze robi przeróżne minki niezadowolona,szczęśliwa...ma taką mimikę jak malo kto:loveu: Quote
:: FiGa :: Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Nie będę się rozpisywać - cudo :loveu: Quote
Ola&Kora Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Bosz, ale piękna sunia :loveu: :loveu: :loveu: A co do rasy... jak dla mnie to rasowy kundelek z rodowodem :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Buziaczki w pycholka :loveu: Quote
Wola Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Dziękuję bardzo;) Tak wygląda szczęśliwy pies: Smutny pies No i oczywiście jak pies sie zasmuci to pychal w nos i od razu: uśmiech:lol: Własnie uciekła mi stąd Sarka, bo domownik wszedł do kuchni, a to jest straszny łasuch.zaraz spacerek nas czeka.Niestety dalabym jakieś takie fajne zdjątka w biegu lub jak sie bawi ale nie mam cyfrówki a tamte zdjęcia to mój kolega porobił.Jak załatwie aparat to pokaze jak mój pies sie czai na inne psiaki:evil_lol: Zawsze przed zabawą prawie sie czołga wkońcu sie kładzie i nagle zaczyna ganiać za psiakami i jak dogoni to zmiana ona wieje, ale ze mój psiak jest wolniejszy od kolezanek i kolegów zawsze przegrywa:evil_lol: Quote
Ola&Kora Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Wola; napisał(a): Ale śliczniasta mordencja :loveu: Wola; napisał(a): Zawsze przed zabawą prawie sie czołga wkońcu sie kładzie i nagle zaczyna ganiać za psiakami i jak dogoni to zmiana ona wieje, ale ze mój psiak jest wolniejszy od kolezanek i kolegów zawsze przegrywa:evil_lol: Hehe jakbym czytała opis mojej Kory :eviltong: Quote
Wola Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Hehe Ola to Twoja Kora by się dogadała z moją:evil_lol:By się połozyły na wprost siebie i która piersza sie ruszy:evil_lol: Quote
eria Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Zawsze przed zabawą prawie sie czołga wkońcu sie kładzie i nagle zaczyna ganiać za psiakami i jak dogoni to zmiana ona wieje, ale ze mój psiak jest wolniejszy od kolezanek i kolegów zawsze przegrywa:evil_lol: dokładnie jak moja Foxi - też najpierw się czai przypłaszczona do ziemi a potem nagle startuje, z tym że z Foxi jeszcze żaden pies nie wygrał, ona jest najszybsza zawsze:evil_lol: Quote
Ania-Sonia Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Sarcia jest śliczna, a i maleńka koleżanka niczego sobie :cool3: :lol: Miała szczęście dziewczyna :multi: Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Na zdjęciu wyzej niestety widać jaki śmietnik robią ludzie z ostatnich fajnych miejsc na spacery z psiakami...:shake:Widzę, że Sarcia by się tu dogadała z paroma nawet psiakami:evil_lol:Ale by była zabawa.Sarka była taka troche grubsza niz powinna chyba bo wtedy to byla leniwa i nie chciała sie bawić a jak po cieczce dostała ciąze urojoną i musiałam ją mocno męczyć zeby jej dzieci z głowy wybić to schudła i nabrała ładnej figurki i od razu chętniejsza jest do zabaw z psiakami;) Suka pies bez znaczenia.Ona nie patrzy na płeć ma jakies inne kategorie oceniania.Nie przepada za boxerkami bo dwa razy boxery sie na nią rzuciły.Raz kolezanka z ktorą sie bawiła i moja Sarka poleciała się przywitać a tamta haps z kłami a raz taka boxerka co to zawsze sie na wszystkich rzuca.Teraz moja psina ma w sąsiedztwie 3 miesięczną boxerkę z którą się bawi więc mam nadzieje ze przekona sie ze nie kazdy boxer jest taki zły. Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 To teraz jeszcze kilka foteczek:) Ona się prawie zawsze uśmiecha, a jak się sprobuje podnieść głos bo narozrabiała to sie od razu obraza i siada smutna i tak siedzi dopóki jej sie nie przeprosi i nie przytuli:loveu: Quote
:: FiGa :: Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Uśmiecha się bo ma powody do radości :loveu: Kochający domek i super-bombową panią :loveu: Pięęęękna :loveu: Quote
Ola&Kora Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Nie no, przepiękna jest :loveu: :loveu: :loveu: Bardzo podoba mi się jej umaszczenie :loveu: Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Dzięki:loveu: Teraz rozwala mi się na wyreczku leniuch:evil_lol:ale niedługo pora na spacerek:) Quote
Ola&Kora Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Wola; napisał(a):Dzięki:loveu: Teraz rozwala mi się na wyreczku leniuch:evil_lol:ale niedługo pora na spacerek:) No to może jakieś foteczki postrykasz. Bo wszyscy teraz piszą że nie bezie zdjęć bo brzydka pogoda (a paluszek i główka to szkolna wymówka :eviltong: ) Lenie są i tyle :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Brak mi niestety cyfrówki w domku:( a aparacik w telefonie jest lipny...:shake: Quote
Ola&Kora Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Wola; napisał(a):Brak mi niestety cyfrówki w domku:( a aparacik w telefonie jest lipny...:shake: Dobre i takie foteczki ;) Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Ostrzegałam że nienajlepszej jakości ale zawsze coś;)Chciałam jej zrobić fotki jak śpi na łózczeku ale jak wstałam to sie rozbudziła i zaczęła rozrabiać:) Łobuz jesden:evil_lol: Byłyśmy w kuchni i jedzenie wyłudzała:evil_lol: A tu już się zmęczyła i odpuściła sobie:) http://img329.imageshack.us/img329/8680/foto090pg0.jpg Psiak zmordowany zasypiał... A to jedno z wcześniejszych zdjęć ala portrecik;) Quote
Ola&Kora Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ale ma ślicznego pysia :loveu: :loveu: Quote
Wola Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Na tym zdjęciu portretowym to widac ta jej domieszkę kaukaza(bo z tego co nam powiedziano przy adopcji to mieszanka kaukaza z onkiem;)) Quote
eria Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 widać widać - kaukaza i azjatę :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ola&Kora Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Dokładnie tak - kaukaz :loveu: :loveu: :loveu: Zwłaszcza na tym portrecie. Quote
Recommended Posts