Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja tez popatrzę, czy coś się nie nada..

myślę, że ta opłata trochę niższa też ma znaczenie - teraz będzie 14/doba, było 15/doba, niby nieduża różnica, ale jednak nie wiadomo, jak długo Ivor będzie czekał na adopcję. Szczególnie, że to niepokorny psiak, aczkolwiek uroczy. Co go widzę, znów się na nowo 'zakochuję' :D

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Złotówka niby niewiele, ale w ciągu miesiąca to całe 30 zł ;)

Dziewczyny szukajcie tych fantów i ruszamy !!!

Ivor ma piękne fotki, tylko jakiś tekścik i ogłoszenia można robić ...

Posted

taki tekst jest na stronie HA, można by jakoś zaktualizować, coś zmienić, ale kto pomoże?

"Zalety :
- młody
- wesoły
- bardzo kontaktowy
- chętny do nauki, pojętny
- uwielbia się bawić
- nie zwraca większej uwagi na inne psy
- bardzo energiczny
- silny
- typ sportowy

Wady :
- wymaga ułożenia
- raczej nie nadaje się do domu z małymi dziećmi (ze względu na duży temperament)
- pozbawiony zajęcia może hałasować - prosząc o uwagę
- dominujący

Opis :
Ivor to młody i sympatyczny psiak, który w mig potrafi zjednać sobie wiele ludzkich serc.
Uwielbia zabawę i wspólne spacery, bo jest to najlepszy sposób na spożytkowanie jego młodzieńczej energii.
Ivor nie jest psem agresywnym - wymaga jednak opiekuna, który nie pozwoli sobie wejść na głowę i poświęci mu odpowiednio dużo czasu, najchętniej osoby bardzo aktywnej.
Psiak przebywa obecnie w hoteliku i czeka na tego jedynego, wyśnionego właściciela.
Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety oraz spotkanie przed i poadopcyjne .
"

Posted

Tekst jest całkiem w porządku - ludzie nie lubią elaboratów - krótki aczkolwiek treściwy :)

na kogo kontakt - tel. i adres mailowy ?

jak znajdę chwilkę wieczorem to postaram się skrobnąć parę ;)

Posted

- do zaprzęgu się nadaje, ale na tył (cokolwiek by to znaczyło)
- lubi bardzo samochody - drzwi otwarte i od razu wskakuje. w samochodzie nie ma choroby lokomocyjnej, ładnie się zachowuje, głownie wygląda przez okna, ale zdarzają mu się napady czułości ;) on w ogóle bardzo jest taki czuły i się przywiązuje do człowieka.
- wodę lubi, ale nie miał okazji pływać.. jeszcze, bo, znając życie, Jamor go nad rzekę zabierze :)

Posted

koty - odpada, ma silny instynkt łowiecki
dzieci - ze względu na temperament, ruchliwość, raczej tylko starsze, ale też zapewne pod kontrolą; zdecydowanie to nie jest pies dla dziecka, a dla osoby rozsądnej, która go poprowadzi

Posted

jeszcze ad dzieci, info z hoteliku Alaska:

" Byłoby idealnie gdyby Ivor trafił do domu gdzie mieszka nastoletni chłopiec. Bardzo zaprzyjaźnił się z moim siostrzeńcem. Kłądł się przed nim i wystawiał brzuch do głaskania. Nikomu innemu nie dał się tak pieścić..."

:D :D :D

Posted

Troszkę dopisałam - dodać coś jeszcze ?

[FONT=Tahoma]"Ivor to młody i sympatyczny, bardzo kontaktowy psiak, który w mig potrafi zjednać sobie wiele ludzkich serc.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Uwielbia zabawę i wspólne spacery, bo jest to najlepszy sposób na spożytkowanie jego młodzieńczej energii. Jest idealnym psem w typie sportowca, nadającym się do psich zaprzęgów. Chętny do nauki i bardzo pojętny.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ivor nie jest psem agresywnym - wymaga jednak opiekuna, który nie pozwoli sobie wejść na głowę i poświęci mu odpowiednio dużo czasu, najchętniej osoby bardzo aktywnej. Tylko ze względu na nieokiełznany jeszcze temperament nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, starsze, nastoletnie -uwielbia. Może to być dom z innymi psiakami - jednak Ivor jest psem dominującym, natomiast w żadnym wypadku nie może to być dom z kotkiem, ma bardzo mocno rozwinięty instynkt łowiecki.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Rewelacyjnie znosi jazdę samochodem, cudownie czuje się również w wodzie. (?) [/FONT]
[FONT=Tahoma]Psiak przebywa obecnie w hoteliku i z utęsknieniem czeka na ten jedyny, wyśniony, najlepszy dom pod słońcem.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety oraz spotkanie przed i poadopcyjne ."[/FONT]

Posted

nie wiem, jak z innymi psiakami, tzn.:
wiem, że jest dominujący, więc na pewno by próbował zdominować
wiem, że zależy od właściciela, czy ogarnie wtedy towarzystwo psie
wiem, ze zależy od psiaków :D