barb Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Agula99']A ja dziś wpadłam na pomysł, jak trochę te wredne baby uspokoić. Jak szłam na spacerek z Sonią, to Kajunię włożyłam do baraczku, tam za krateczkę gdzie jest buda i kocyk i poszłam. Sonia ma już w zwyczaju, że kiedy wraca to pierwsze co robi, to leci do Kai, gryzie jej kratkę i tak wrzeszczą na siebie. Dziś też nie było inaczej, jak nie wpadnie, jak nie poleci do boksu Kai, już zwarta i gotowa, a tam.................cisza :) Sonia stanęła jak wryta..............odbiegła, wróciła i dalej jak się wpatruje z nadzieją, że Kajka zaraz wybiegnie i skoczą sobie do gardła, a tam...............cisza :) Haaaaaaa tu cię mam babo, nie będziesz mi Kajuni stresowała!! Tak teraz będę robiła i zalecam tak robić innym, jaki komfort, jaka cisza....... :)[/QUOTE] Agula jaka z Ciebie pomysłowa kobieta. :lol: Rozumiem, ze dzis z Kaja wszystko dobrze ? Bierze ten Luminal ? Quote
majuska Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 No, no Agula, ale zrobiłaś Sonię w "bambuko":evil_lol:..a jak Kajunia zniosła zamknięcie w baraczku?? Quote
figa33 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Agula , grunt to pomysł , załatwiłaś Sonię na cacy...:evil_lol: Quote
rozio Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Wykorzystałem ten patent Aguli i był spokój. Kaja dzisiaj bez objawów chorobowych na spacerku, ale od dzisiaj dostaje luminal. Quote
Agula99 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='majuska']a jak Kajunia zniosła zamknięcie w baraczku??[/QUOTE] Bardzo dobrze, siedziała sobie na kocyku i czekała aż wrócę :) Quote
majuska Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Czyli ona taka domowa, kocyczkowa:cool3::lol: Quote
Becia66 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 (edited) [quote name='majuska']Czyli ona taka domowa, kocyczkowa:cool3::lol:[/QUOTE] tak, Kajunia domowa i kocyczkowa, zaraz po wypuszczeniu z boksu załatwia się na zewnątrz więc czystość w domu też by trzymała. Może też spokojnie zostawać w mieszkaniu sama, ona przyzwyczajona do zamknięcia na długie godziny. Spacerki uwielbia i pokocha do bólu osobę która okaże jej serce, tak jak pokochała Agulę która jest dla niej całym światem. Tylko gdzie taką osobę znależć ? Edited January 19, 2012 by Becia66 Quote
Agula99 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='Becia66'] Tylko gdzie taką osobę znależć ?[/QUOTE] Sklonować Agulę??? ;) :) Quote
Becia66 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 poza tym Kajunia nic nie niszczy, ma porządeczek w swoim boksie, wszystkie kocyczki włożone jej do budy są dalej na miejscu. Tak mi tej psiny szkoda że nawet nie wiecie, życzyłabym sobie żeby ona pierwsza z wszystkich poszła do jakiegoś domku, tylko teraz sytuację skomplikowała jeszcze jej choroba. My wiemy że biorąc regularnie lek / zresztą bardzo tani/ może nawet nie mieć więcej ataku, tylko jak to wytłumaczyć komuś postronnemu ...:shake: Quote
Agula99 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Jakby to była miłość od pierwszego wejrzenia, to nic nie trzeba by tłumaczyć, bo ta osoba by rozumiała, tylko gdzie ją znaleźć?? Kajunia, to już dobrze wie, jak to jest za każdym razem, że gaszę światło i idę, nie stoi już przy kratce, tylko idzie do budki cichutko... Quote
majuska Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Może by tak zredagowac jakiś nowy tekścik dla niej...że grzeczna, domowa, kocyczkowa, kanapkowa, że samotna po stracie przyjaciółki, że chora właśnie, ale lek tani...co wy na to??? Quote
barb Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='majuska']Może by tak zredagowac jakiś nowy tekścik dla niej...że grzeczna, domowa, kocyczkowa, kanapkowa, że samotna po stracie przyjaciółki, że chora właśnie, ale lek tani...co wy na to???[/QUOTE] Można spróbować. Ja w ogłoszeniach teraz piszę tylko zwięźle, że malutka i kudlata. Quote
Agula99 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 No można by, można sklecić, ale ja nie mam siły klecić, jestem dziś dobita. Quote
rozio Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Dzisiaj Kajka wesolutka i bez objawów chorobowych na spacerku. Quote
Agula99 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Kajkuś dziś wytulona i na rączkach wytrzymana przez moją siostrę i mnie!! Jak zwykle posiedziała w kontenerku w czasie spacerku Sonii, wiec spokój, cisza, a Sonia już tak ochoczo nie leci do jej boksu, więc nikt się nie stresuje. Luminal podajemy i jak na razie wszystko jest ok :) Gdzie jest ten domek dla Kai?? Quote
barb Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='Agula99']Kajkuś dziś wytulona i na rączkach wytrzymana przez moją siostrę i mnie!! Jak zwykle posiedziała w kontenerku w czasie spacerku Sonii, wiec spokój, cisza, a Sonia już tak ochoczo nie leci do jej boksu, więc nikt się nie stresuje. Luminal podajemy i jak na razie wszystko jest ok :) Gdzie jest ten domek dla Kai??[/QUOTE] Wyedytowalam jej ogloszenie na Jaroslawiaku. Zostawilam tylko krótki zwięzly opis wygladu zewnętrznego. Agula - jesli masz jeszcze w poczcie link do Przemyslaka to kliknij - odśwież. Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Już odświeżyłam, jak tylko przychodzi mail, zawsze to robię :) Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 A jak się tam dzisiaj czuje moja Kajunia??? :) Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Kajek zmykaj[/QUOTE] Szpilka przyjeżdżaj :) Quote
barb Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Ogłoszenie Kaji [url]http://www.krosniak.pl/item/3_zwierzta/2349_kajunia-malutka-sunia-z-przytuliska-w-boguchwale.html[/url] Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='barb']Ogłoszenie Kaji [url]http://www.krosniak.pl/item/3_zwierzta/2349_kajunia-malutka-sunia-z-przytuliska-w-boguchwale.html[/url][/QUOTE] Dzięki za nowe ogłoszenie dla Kajuni :) Quote
barb Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Agula99']Dzięki za nowe ogłoszenie dla Kajuni :)[/QUOTE] Zrobilam piątce psiaków. Miejmy nadzieję, że będzie jakiś odzew. Quote
Agula99 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='barb']Zrobilam piątce psiaków. Miejmy nadzieję, że będzie jakiś odzew.[/QUOTE] No to trzymam kciuki żeby nowy tydzień przyniósł nam same dobre wieści :) Quote
Recommended Posts