barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Becia66 napisał(a):i po cóż ja tu potrzebna jak sobie barb świetnie poradziłaś. :lol: Ja tylko wyrzucilam z tekstu Nikaragui info o lubieniu kotow, dzieci, bieganiu i skakaniu. Ale może macie pomysl co mozna dodać? Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 barb napisał(a):Ja tylko wyrzucilam z tekstu Nikaragui info o lubieniu kotow, dzieci, bieganiu i skakaniu. Ale może macie pomysl co mozna dodać? może właśnie o nielubieniu kotów, dzieci i innych zwierząt :diabloti:. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Becia66 napisał(a):może właśnie o nielubieniu kotów, dzieci i innych zwierząt :diabloti:. Czy ona nie lubi kotów to tego nie wiemy, co do dzieci też bym się zastanawiała, przez to wszystko jest dyskwalifikowana! Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Becia66 napisał(a):może właśnie o nielubieniu kotów, dzieci i innych zwierząt :diabloti:. Tego lepiej nie piszmy. :shake: Przecież mamy zachęcać a nie zniechęcać. Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 barb napisał(a):Tego lepiej nie piszmy. :shake: Przecież mamy zachęcać a nie zniechęcać. ja żartuję, przeciez może się okazać że Kaja lubi male dzieci, nie goni kotów, a i przyjaciela psiego może znależć. Kto to wie i tak trzeba mówić w razie czego. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Ale ja się z tym nie zgadzam!!! Ona wcale nie nie lubi dzieci!!! Co do kotów nie wiem, aaaa, obrażacie mi Kajunię! Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Agula99']Ale ja się z tym nie zgadzam!!! Ona wcale nie nie lubi dzieci!!! Co do kotów nie wiem, aaaa, obrażacie mi Kajunię! Agula zostało ustalone, że teraz tworzymy pozytywny wizerunke Kaji i tego sie trzymajmy. Zamiast Kajuni zołzuni będzie teraz Kajusia malusia i biedniusia. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 To dobrze, bo ona taka właśnie jest, malutka i biedniutka!! Quote
Dzika_Figa Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Czyżbym się spóźniła? O trzeciej w nocy mnie naszła wena i w pośpiechu zapisywałąm na papierze, a teraz szybko przybiegłam wklepać w komputer... W każdym przytulisku jest taki pies, który gorzej od pozostałych radzi sobie z schronisku i pilniej potrzebuje domu. U nas takim psem jest Kaja. To mała, kudłata suczka o wielkim sercu. Kaja jest psem jednego pana - potrzebuje swojego człowieka, którego będzie mogła pokochać całą sobą. Człowieka, który stanie się dla niej sensem życia, bo teraz w jej życiu żadnego sensu nie ma. Kaja, razem z inną suczką, została wyrzucona z samochodu pod bramą przytuliska. Możemy tylko próbować sobie wyobrazić, jak wielkim psim dramatem jest takie wydarzenie. Dopóki w przytulisku była jej towarzyszka, Kaja jeszcze się jakoś trzymała, ale kiedy jej zabrakło, nasza kudłaczka zupełnie się załamała. Kaja jest psem nastawionym wyłącznie na człowieka, nie potrai nawiązywać kontaktu z innymi psami i budzi ich agresję. Dlatego, dla własnego bezpieczeństwa, jest izolowana. Kiedy wolontariusze bawią się z psami na wybiegu, Kaja siedzi zamknięta w boksie, kiedy idą z psami na spacer, Kaja siedzi zamknięta w boksie. Oczywiście, staramy się zawsze zapewnić jej porcje pieszczot i ludzkiego towarzystwa, ale to nie wystarcza. Wzięta na ręce, kaja całym ciałkiem wtula się w człowieka, najmocniej jak może i chłonie ludzką bliskość całą sobą. To wspaniała, przylepna suczka, idealny pies na kanapę. W jej małym ciałku upchana jest ogromna psia dusza. Gdy Kaja kocha - to całą sobą. Gdy człowiek znajdzie się w niebezpieczeństwie, to maleństwo zapomina, co to strach i gotowe jest bronić go jak lew. Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Fajny tekst Figo...:) Bardzo fajny tylko czy nie troszke za dlugi jak na ogloszenie ? I czy wizerunek Kaji jest dostatecznie poztytywny ? Agula akceptujesz ? Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Barb, ja ogłoszeń nie robię, nie wiem czy jest za długi! Ciekawa jestem co Florentynka napisze....:) poczekajmy, zobaczymy ten łzawy tekścik Florentynki :) Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Barb, ja ogłoszeń nie robię, nie wiem czy jest za długi! Ciekawa jestem co Florentynka napisze....:) poczekajmy, zobaczymy ten łzawy tekścik Florentynki :) Ja Cię, kobieto, pytam czy akceptujesz treść a dlugość to juz moje ewentualne zmartwienie. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Barb...daj na luz, czekamy na tekst Florentynki, a co ja mam tu akceptować, albo nie??? Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) [quote name='Agula99']Barb...daj na luz, czekamy na tekst Florentynki, a co ja mam tu akceptować, albo nie??? Przecież masz decydujący glos w sprawie Kaji - to zostało ustalone. A ogloszenia mozna robić z rożnymi tekstami żeby tylko wizerunek Kaji był w nich spójny i ogolnie pozytywny. Wyedytowalam na tablicy. http://tablica.pl/oferta/kajunia-mala-sunia-z-przytuliska-w-boguchwale-IDxdgd.html Edited January 29, 2012 by barb Quote
majuska Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 No, no , no...jak tu dzisiaj "płodnie", będziemy miec tekstów dla Kaji, że ho, ho:cool3: Quote
rozio Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Wy przez takie teksty chyba nie chcecie, żeby Kaja znalazła dom. Przecież ona nie budzi agresji u innych psów - z Oziim, Lucasem, Terym Strzepańcem, Budrysem i moim psem była nieraz na spacerze i nikt jej nic nie robił. Ignoruje inne psy bo jest takąmałą rządzicielką, a jak któryś ją zaczepia to burknie i postraszy. Kota na mojej klatce całkowicie zignorowała, aż się zdziwiłem i jej go nawet pokazywałem, a ona olewka. Do dzieci też spoko - na moją Ulę ani razu nie burknęła. Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 rozio napisał(a):Wy przez takie teksty chyba nie chcecie, żeby Kaja znalazła dom. Przecież ona nie budzi agresji u innych psów - z Oziim, Lucasem, Terym Strzepańcem, Budrysem i moim psem była nieraz na spacerze i nikt jej nic nie robił. Ignoruje inne psy bo jest takąmałą rządzicielką, a jak któryś ją zaczepia to burknie i postraszy. Kota na mojej klatce całkowicie zignorowała, aż się zdziwiłem i jej go nawet pokazywałem, a ona olewka. Do dzieci też spoko - na moją Ulę ani razu nie burknęła. Rozio to zaproponuj coś Ty. Moze to najlepsze rozwiązanie. Krótko zwięźle i na temat. ;) Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) A może być tak ? http://www.ogloszenia.przemysl.pl/index.php?nr=96307&src=aktywacja Edited January 29, 2012 by barb Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Agula99']Barb...daj na luz... Mrozy idą coraz wieksze - nie można luzować.:shake: Zmienilam tekst i fotki na Allegratka i wyróżnilam. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19544793_kaja_mala_sunieczka_z_przytuliska_w.html Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Barb może być, ale nie mamy się co śpieszyć, Florentynka obiecywała tekst, to czekamy! I ja cały czas mówię, żeby nie pisać o niej że jest zła i niedobra, bo to nie prawda!! Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Barb może być, ale nie mamy się co śpieszyć, Florentynka obiecywała tekst, to czekamy! I ja cały czas mówię, żeby nie pisać o niej że jest zła i niedobra, bo to nie prawda!! Przecież w tym ogłoszeniu jest dobra a nawet bardzo dobra !:loveu: Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='barb']Mrozy idą coraz wieksze - nie można luzować.:shake: l Barb, czasami nie można nic zrobić, możesz pisać i 1000 tekstów i nic, takie życie, na każdego przyjdzie pora, a jak nic nie idzie do przodu, to choćbyś na rzęsach stawała to i tak nic z tego nie będzie. :shake: Ale ja wierzę, że gdzieś tam jest ten ktoś dla Kajuni. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 barb napisał(a):Przecież w tym ogłoszeniu jest dobra a nawet bardzo dobra !:loveu: Ja ogólnie mówię, a nie o tym tekście. Quote
Dzika_Figa Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) Dobra, przerobiony według wskazówek: W każdym przytulisku jest taki pies, który gorzej od pozostałych radzi sobie z schronisku i pilniej potrzebuje domu. U nas takim psem jest Kaja. To mała, kudłata suczka o wielkim sercu. Kaja jest psem jednego pana - potrzebuje swojego człowieka, którego będzie mogła pokochać całą sobą. Człowieka, który stanie się dla niej sensem życia, bo teraz w jej życiu żadnego sensu nie ma. Kaja, razem z inną suczką, została wyrzucona z samochodu pod bramą przytuliska. Możemy tylko próbować sobie wyobrazić, jak wielkim psim dramatem jest takie wydarzenie. Dopóki w przytulisku była jej towarzyszka, Kaja jeszcze się jakoś trzymała, ale kiedy jej zabrakło, nasza kudłaczka zupełnie się załamała. Kaja jest psem nastawionym głównie na człowieka, kontakty z innymi psami są dla niej mniej ważne. A przecież w przytulisku najwięcej czasu psy spędzają właśnie ze sobą nawzajem, więc sunia czuje się bardzo samotna. Oczywiście, staramy się zawsze zapewnić jej porcje pieszczot i ludzkiego towarzystwa, ale to nie wystarcza. Wzięta na ręce, Kaja całym ciałkiem wtula się w człowieka, najmocniej jak może i chłonie ludzką bliskość całą sobą, jak by chciała do przyrosnąć do tulącego ją człowieka. To wspaniała, przylepna suczka, idealny pies na kanapę. W jej małym ciałku upchana jest ogromna psia dusza. Gdy Kaja kocha - to całą sobą. Gdy człowiek znajdzie się w niebezpieczeństwie, to maleństwo zapomina, co to strach i gotowe jest bronić go jak lew. EDIT: Doszły mnie słuchy, że Florentynka własnie pisze swój tekst... EDIT 2: MAM! Pomysł! Na bazarek! Bitwa na teksty! Jest pies, kto chce za odpowiednią opłata może mu napisac tekst, kto chce może głosować na najlepszy tekst, autorowi wygranego tekstu przypada zaszczyt nadania psu imienia. Edited January 29, 2012 by Dzika_Figa Quote
Recommended Posts