karolciasz28 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Teraz to dopiero będzie ciężko.:shake: Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Ciężko to będzie jak się za ustawę zabiorą, o matko, ale się rok szykuje!!! :( Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!: WAŻNE!!! Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [email protected] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='karolciasz28']Szkoda gadać... wysłałam już.[/QUOTE] I jeszcze wyślij do innych, niech też podpiszą!! Czy my będziemy drugą Ukraina??? ....bez komentarza :( Quote
karolciasz28 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']I jeszcze wyślij do innych, niech też podpiszą!! Czy my będziemy drugą Ukraina??? ....bez komentarza :([/QUOTE] Powysyłałam do ludzi którzy są na gadu, idę na fejsa. Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Porąbało ich do reszty :-/[/QUOTE] Rok nam się pięknie zaczyna, mam nadzieję że to nie przejdzie, że się ludzie zmobilizują, bo inaczej, nie chce nawet myśleć, już teraz jest katastrofa, a co będzie....??? matko...........wszystkim którzy głosowali na PO gratuluję.... Quote
barb Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']Dziś Kajunia znowu miała atak, dwa razy...jej to mi dopiero szkoda :( czy dla niej kiedyś znajdzie się ten kochający domek????[/QUOTE] Dziś miala być badana. Była ? Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Z tego co wiem to nie...może będzie na dniach. Quote
barb Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']Z tego co wiem to nie...może będzie na dniach.[/QUOTE] A czemu to się tak odwleka ? Przeciez to bardzo ważne. Quote
majuska Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='barb']A czemu to się tak odwleka ? Przeciez to bardzo ważne.[/QUOTE] wiem, że Justyna ma bardzo dużo sterylek teraz, bo gmina sponsoruje ciachanie bezdomnych kotów Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Kajuniu, no co to z tobą będzie!! Jest tam gdzieś twój domek?? Quote
barb Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']Kajuniu, no co to z tobą będzie!! Jest tam gdzieś twój domek??[/QUOTE] Agula ona przede wszystkim musi zostać zbadana. Quote
Agula99 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Ciekawa jestem jak tam się dzisiaj czuje Kajunia... Quote
majuska Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Kaja miała pobrana krew, wyniki są w porządku, najprawdopodobniej będzie miała wdrożony Luminal. Koszt badań to 50 zł, przekażę Justynce z bazarkowych przy najbliższej okazji. Quote
majuska Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 No coś jej dolega skoro ma te ataki , ale z krwi nic nie wyszło....najprawdopodobniej to odmiana padaczki właśnie, nie wychodzi wtedy nic nieprawidłowego w badaniu krwi Quote
Becia66 Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 muszę spytać Justynki czy serducho tez badała. Quote
barb Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Zajrzyjcie co napisal przed chwilą Rozio na wątku Przytuliska :-( Quote
Becia66 Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='barb']Zajrzyjcie co napisal przed chwilą Rozio na wątku Przytuliska :-([/QUOTE] widziałam, zaraz tu przekopiuję. Bardzo to smutne, sama wczoraj widziałam Kaję w czasie ataku ale aż tak mocny to nie był. I też mi weszła pod nogi kiedy koło niej przysiadlam. Najgorsze jest to, ża te ataki coraz częstsze...:shake: Quote
Becia66 Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Rozio napisał : Niestety jeśli chodzi o Kaję to mam złe wieści. Na spacerze mi coś jakby przysłabła, ale podszedł ją zaczepić Ozi to się ocknęła i go przestawiła. Myślałem, że suczysko udaje, nie chce wracać może (bo akurat robiłem nawrót do przytułku) ale potem jak wypuściłem Oziiego z Nutką, żeby się wyszaleli to Kajkę na szkolonko wziąłem do baraku. Ładniutko już siada, zaczęła łapkę podawać i w pewnym momencie widzę, że odmówiła smakołyku i zaczyna się chować pode mnie i odwracać tyłem. Za chwilę widzę, że chce wyjść, myślałem, że jej moze niedobrze i chce zwymiotować, ale wyszła, przykucnięta przeszła kawałek koło ogrodzenia i wróciła, wpadła do baraku i nagle jakiegoś przyśpieszenia dostała, potem zatrzepało jej tylnymi łapkami, i napięła mięśnie na pyszczku i zamarła. Myślałem, że może ją ten brzuch boli, zacząłem ją obmacywać i uciskać po tym brzuchu. Najpierw był miękki, i nie wykazywała żadnej reakcji na nacisk, a normalnie to jak jej nawet na tyłek naciskałem lekko jak jąuczyłem siadać to od razu pyszczkiem sprawdzała co jest grane. A potem czułem jak się cały napiął i z brzucha jeden mięsień się zrobił i za chwilkę się podniosła. Atak trwał tak z 10 min. Chciałem jej puls wyuczuć, czy jej serducho równo bije, ale nie dałem rady sprawdzić i nie wiem czy u psa wogóle da rade i gdzie. Potem smakołyków już nie przyjmowała. Wygłaskałem ją i zaprowadziłem do kojca, dałem żarełko, coś tam poburczała przez kratkę na Oziegojnak sięzblizył, michy nie ruszyła i zniknęła w budzie. Quote
barb Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='wtatara']kiedy będzie u weta?[/QUOTE] Dziś byla... Quote
Recommended Posts