Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciężko to będzie jak się za ustawę zabiorą, o matko, ale się rok szykuje!!! :(

Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!:
WAŻNE!!! Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [email protected] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych

Posted

[quote name='karolciasz28']Szkoda gadać... wysłałam już.[/QUOTE]
I jeszcze wyślij do innych, niech też podpiszą!! Czy my będziemy drugą Ukraina??? ....bez komentarza :(

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Porąbało ich do reszty :-/[/QUOTE]
Rok nam się pięknie zaczyna, mam nadzieję że to nie przejdzie, że się ludzie zmobilizują, bo inaczej, nie chce nawet myśleć, już teraz jest katastrofa, a co będzie....??? matko...........wszystkim którzy głosowali na PO gratuluję....

Posted

[quote name='Agula99']Dziś Kajunia znowu miała atak, dwa razy...jej to mi dopiero szkoda :( czy dla niej kiedyś znajdzie się ten kochający domek????[/QUOTE]

Dziś miala być badana. Była ?

Posted

[quote name='Agula99']Z tego co wiem to nie...może będzie na dniach.[/QUOTE]

A czemu to się tak odwleka ? Przeciez to bardzo ważne.

Posted

[quote name='barb']A czemu to się tak odwleka ? Przeciez to bardzo ważne.[/QUOTE]

wiem, że Justyna ma bardzo dużo sterylek teraz, bo gmina sponsoruje ciachanie bezdomnych kotów

Posted

[quote name='Agula99']Kajuniu, no co to z tobą będzie!! Jest tam gdzieś twój domek??[/QUOTE]

Agula ona przede wszystkim musi zostać zbadana.

Posted

Kaja miała pobrana krew, wyniki są w porządku, najprawdopodobniej będzie miała wdrożony Luminal.
Koszt badań to 50 zł, przekażę Justynce z bazarkowych przy najbliższej okazji.

Posted

[quote name='barb']Zajrzyjcie co napisal przed chwilą Rozio na wątku Przytuliska :-([/QUOTE]

widziałam, zaraz tu przekopiuję. Bardzo to smutne, sama wczoraj widziałam Kaję w czasie ataku ale aż tak mocny to nie był. I też mi weszła pod nogi kiedy koło niej przysiadlam.
Najgorsze jest to, ża te ataki coraz częstsze...:shake:

Posted

Rozio napisał :

Niestety jeśli chodzi o Kaję to mam złe wieści. Na spacerze mi coś jakby przysłabła, ale podszedł ją zaczepić Ozi to się ocknęła i go przestawiła. Myślałem, że suczysko udaje, nie chce wracać może (bo akurat robiłem nawrót do przytułku) ale potem jak wypuściłem Oziiego z Nutką, żeby się wyszaleli to Kajkę na szkolonko wziąłem do baraku. Ładniutko już siada, zaczęła łapkę podawać i w pewnym momencie widzę, że odmówiła smakołyku i zaczyna się chować pode mnie i odwracać tyłem. Za chwilę widzę, że chce wyjść, myślałem, że jej moze niedobrze i chce zwymiotować, ale wyszła, przykucnięta przeszła kawałek koło ogrodzenia i wróciła, wpadła do baraku i nagle jakiegoś przyśpieszenia dostała, potem zatrzepało jej tylnymi łapkami, i napięła mięśnie na pyszczku i zamarła. Myślałem, że może ją ten brzuch boli, zacząłem ją obmacywać i uciskać po tym brzuchu. Najpierw był miękki, i nie wykazywała żadnej reakcji na nacisk, a normalnie to jak jej nawet na tyłek naciskałem lekko jak jąuczyłem siadać to od razu pyszczkiem sprawdzała co jest grane. A potem czułem jak się cały napiął i z brzucha jeden mięsień się zrobił i za chwilkę się podniosła. Atak trwał tak z 10 min. Chciałem jej puls wyuczuć, czy jej serducho równo bije, ale nie dałem rady sprawdzić i nie wiem czy u psa wogóle da rade i gdzie. Potem smakołyków już nie przyjmowała. Wygłaskałem ją i zaprowadziłem do kojca, dałem żarełko, coś tam poburczała przez kratkę na Oziegojnak sięzblizył, michy nie ruszyła i zniknęła w budzie.