Jump to content
Dogomania

Speranza bez łapy - strach, cierpienie i nadzieja.MA WRESZCIE DOM!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę, że cały problem jest w jej zachowaniu (oprócz łapki). Takiego domku trudno szukać, ale doświadczenie mówi, że to jest możliwe. Ja w ogłoszeniach dodałam, że pracuje się nad nią i powoli widać postępy, czy nie przeholowałam?
Speranza to moja priorytetowa teraz adopcja . Czy mógłby mnie ktoś wprowadzić w niuanse ogłoszeń na Allegro?
Poproszę wszelkie porady na maila
[email][email protected][/email]
Będę wdzięczna , bo moje możliwości ogłaszania wzrosną.

Posted

W jakim ona jest stanie zdrowia? W jakich warunkach zyje? Nie moge niestety jej zaadoptowac, ale czy trzeba inaczej jej pomoc np. finansowo czy juz ma wszystko oprocz adopcji zapewnione?

Posted

[quote name='Sabina02']W jakim ona jest stanie zdrowia? W jakich warunkach zyje? Nie moge niestety jej zaadoptowac, ale czy trzeba inaczej jej pomoc np. finansowo czy juz ma wszystko oprocz adopcji zapewnione?[/quote]

Na ten temat to dziewczęta ze schroniska sie wypowiedzą. Nie wiem jak jest ze srerylką, ale w warunkach schroniskowych, to trudna sprawa.
Speranza potrzebuje socjalizacji, bez tego adopcja jest trudna. Tego nie da się robić w schronisku. Wszystko sprowadza się do tego, że trzeba ją ze schroniska zabrać. Czym szybciej to lepiej

Posted

Sperazna nadal się boi ludzi :( Nie jest to jednak taki strach jak na początku jej pobytu w schronisku.... Teraz już nie ucieka na widok człowieka, nawet sam podchodzi, ale kiedy wyciągnie się w jej kierunku rękę, albo zrobi się krok to ucieka.... :-( Suczka ma apetyt, ale widać, że jest nieszczęśliwa... W końcu całe życie żyła na wolności.... Nauczenie jej chodzenia na smyczy będzie bardzo trudne.... :shake: Najważniejsze jest, żeby znaleźć jej dom (i to raczej nie tymczasowy, ponieważ boję się , że po swoich przejściach sunia mogła by bardzo przeżyć kolejną zmianę). Jesli chodzi o sterlizację, to w naszym schronisku sterlizuje sie 100% suczek , ale od dłuższego czasu sterlizacje zostały wstrzymane, ponieważ walczymy z nosówką, a niestety zwierzęta po zabiegu miałyby osłabiony organizm i były by narażone na zachorowanie :(