-Martyna- Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 a jak na dzien dzisiejszy zachowuje sie w stosunku do ludzi? Quote
Mysia_ Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 nie ucieka na widok człowieka, podchodzi, żeby powąchać, ale boi się gwałtownych ruchów i dotyku :roll: Quote
clockwork Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 DO GÓRY SŁOŃCE...:-( [B][SIZE=3]kuba [*][/SIZE][/B] Quote
clockwork Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 na pierwszą.... przybiegłam w niedzielkę do pracy- żeby podnieść nasze bidulki... Quote
karusiap Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 ja rowniez podnosze...co tu zrobic Speranzo??jak Ci pomoc??:( Quote
wanda szostek Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Speranza jeszcze ogłoszona na [url]www.jestemtu.pl[/url] Quote
Mysia_ Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Pozwólmy Speranzie poznać lepszą stronę życia.... :roll: Quote
Magdina Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 hop niech ktos cie znajdzie wreszcie!! Quote
Mysia_ Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 pozostań na pierwszej stronie.... może ktoś Cię wypatrzy? :roll: Quote
wanda szostek Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja myślę, że cały problem jest w jej zachowaniu (oprócz łapki). Takiego domku trudno szukać, ale doświadczenie mówi, że to jest możliwe. Ja w ogłoszeniach dodałam, że pracuje się nad nią i powoli widać postępy, czy nie przeholowałam? Speranza to moja priorytetowa teraz adopcja . Czy mógłby mnie ktoś wprowadzić w niuanse ogłoszeń na Allegro? Poproszę wszelkie porady na maila [email][email protected][/email] Będę wdzięczna , bo moje możliwości ogłaszania wzrosną. Quote
Sabina02 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 W jakim ona jest stanie zdrowia? W jakich warunkach zyje? Nie moge niestety jej zaadoptowac, ale czy trzeba inaczej jej pomoc np. finansowo czy juz ma wszystko oprocz adopcji zapewnione? Quote
wanda szostek Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Sabina02']W jakim ona jest stanie zdrowia? W jakich warunkach zyje? Nie moge niestety jej zaadoptowac, ale czy trzeba inaczej jej pomoc np. finansowo czy juz ma wszystko oprocz adopcji zapewnione?[/quote] Na ten temat to dziewczęta ze schroniska sie wypowiedzą. Nie wiem jak jest ze srerylką, ale w warunkach schroniskowych, to trudna sprawa. Speranza potrzebuje socjalizacji, bez tego adopcja jest trudna. Tego nie da się robić w schronisku. Wszystko sprowadza się do tego, że trzeba ją ze schroniska zabrać. Czym szybciej to lepiej Quote
Pianka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Mysia jak tam jest teraz z tym strachem Speranzy? Quote
Mysia_ Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Sperazna nadal się boi ludzi :( Nie jest to jednak taki strach jak na początku jej pobytu w schronisku.... Teraz już nie ucieka na widok człowieka, nawet sam podchodzi, ale kiedy wyciągnie się w jej kierunku rękę, albo zrobi się krok to ucieka.... :-( Suczka ma apetyt, ale widać, że jest nieszczęśliwa... W końcu całe życie żyła na wolności.... Nauczenie jej chodzenia na smyczy będzie bardzo trudne.... :shake: Najważniejsze jest, żeby znaleźć jej dom (i to raczej nie tymczasowy, ponieważ boję się , że po swoich przejściach sunia mogła by bardzo przeżyć kolejną zmianę). Jesli chodzi o sterlizację, to w naszym schronisku sterlizuje sie 100% suczek , ale od dłuższego czasu sterlizacje zostały wstrzymane, ponieważ walczymy z nosówką, a niestety zwierzęta po zabiegu miałyby osłabiony organizm i były by narażone na zachorowanie :( Quote
Recommended Posts