Romka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Deki ma 10 lat ,trafił do schroniska przywieziony przez swojego opiekuna,który jak powiedział przywiózł psiaka kierując się jego dobrem.Deki był psem przygarniętym...szczęśliwy,że znalazł swoje miejsce na ziemi,dzielnie pilnował podwórka i opiekował się szczeniakiem owczarka niemieckiego,który mieszkał wraz z nim.Ale szczeniak dorósł i zapomniał,że na podwórku jest jeszcze stary kumpel Deki...teraz królem podwórka chciał być on...Kilka razy Deki został przez niego dotkliwie pogryziony,pies był tak zajadły,ze gryzł go nawet w budzie.Jego opiekun bojąc się o życie łagodnego psiaka,postanowił,że odda psiaka do schroniska.I tak Deki stracił dom po raz drugi.Jeszcze wciąż się boi...ale kiedy przemawia się do niego łagodnie,to jego pyszczydło uśmiecha się...Deki to jego imię domowe,pies ma piękną długa sierść jest łagodny i na razie bardzo przestraszony.Powinien znależć najlepszy dom na świecie.Przed adopcją Deki zostanie odrobaczony,zaszczepiony,odpchlony i wykastrowany.SZUKAMY DOMU DAL PSIAKA! DEKI POJECHAŁ DZIŚ DO DOMU!:multi::multi::multi::multi: Quote
Romka Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Kto ma jeszcze jakieś zdjęcia niech wrzuca,potrzebuję do ogłoszeń całej sylwetki... Quote
Romka Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 mamanabank napisał(a):biedny pies... Tak,ma bardzo smutne oczy...ale w sobotę zabiorę go na spacer...lubię takie bidule...;) Quote
Romka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Coś mi się wydaje,że Deki jest znacznie starszy niż 6 lat...kiedy patrzę na jego oczka wydają się dużo starsze i chyba nie ma już zębów na dole... Quote
Romka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Deki po raz pierwszy poza boksem...jeszcze niepewnie wszystko obwąchuje... ...nie martw się mały i dla Ciebie znajdziemy domek...;) Quote
Romka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Mamanabank zobacz czy tekst na 1 stronie wątku może być do ogłoszeń?Jak tak to tylko zdjęć nam trzeba...Figuś masz coś? Quote
Romka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Jest śliczny...obiecałam psiakowi,że znajdę mu domek...siedzi teraz w boksie studni...bo w schronisku pełno...a w poprzednim boksie były 2 duże psy Falko i Szarik...Deki siedział cały czas w budzie i nie wychodził...nie jadł,miał pogryzioną łapę...teraz jest sam ale bezpieczny...kochany maluch... Quote
Romka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Deki w boksie-studni: Kaju,widziałaś dziś Dekusia,czy był choć trochę poza boksem?Nadal boi się? Quote
kajkoowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Romka napisał(a): Kaju,widziałaś dziś Dekusia,czy był choć trochę poza boksem?Nadal boi się? Tak, siedizał sobie smutny, nie biegał, nie zdążyłyśmy go wypuścić. Quote
edzia.71 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Kaja10014 napisał(a):Tak, siedizał sobie smutny, nie biegał, nie zdążyłyśmy go wypuścić. Jesli dobrze widziałam, to boks Zuli był pusty. Może poprosić p. Marka, żeby Dekiego przeniósł z tej okropnej studni? Quote
Romka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 edzia.71 napisał(a):Jesli dobrze widziałam, to boks Zuli był pusty. Może poprosić p. Marka, żeby Dekiego przeniósł z tej okropnej studni? A gdzie była Zula? Quote
mamanabank Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Romka napisał(a):Jest śliczny...obiecałam psiakowi,że znajdę mu domek...siedzi teraz w boksie studni...bo w schronisku pełno...a w poprzednim boksie były 2 duże psy Falko i Szarik...Deki siedział cały czas w budzie i nie wychodził...nie jadł,miał pogryzioną łapę...teraz jest sam ale bezpieczny...kochany maluch... O rety Deki... Quote
Romka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 edzia.71 napisał(a):Jesli dobrze widziałam, to boks Zuli był pusty. Może poprosić p. Marka, żeby Dekiego przeniósł z tej okropnej studni? Zula już pewnie od jutra będzie w domu...może faktycznie można przenieść Dekiego... Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Deki siedzi z Rupertem i Trampem,w boksie jak na razie spokój...jest z nimi jeszcze Laki...w bajkowym siedzą teraz 4 psiaki... Quote
mamanabank Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Coś mi się zdaje, że Deki jest w typie UBOCZOWYM, a Na Uboczu nic o nim nie wiedzą (swoją drogą Fiolka mieszka kilka domów dalej od Miśki ;-) mijałam UBOCZE ostatnio w nocy wioząc Fiolkę do DT) Romka polecisz zawołać UBOCZE do DEKIEGO? Bo to nie może tak być :-) Edit. a i Nelkowy trochę jest, trzeba też lecieć po Andzike :lol: Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 mamanabank napisał(a):Coś mi się zdaje, że Deki jest w typie UBOCZOWYM, a Na Uboczu nic o nim nie wiedzą (swoją drogą Fiolka mieszka kilka domów dalej od Miśki ;-) mijałam UBOCZE ostatnio w nocy wioząc Fiolkę do DT) Romka polecisz zawołać UBOCZE do DEKIEGO? Bo to nie może tak być :-) Edit. a i Nelkowy trochę jest, trzeba też lecieć po Andzike :lol: Oczywiście,że nie może tak być,że nie ma Ubocza...już lecę...;)...a Andzike to jest?;)No nie,też pewnie nie ma...tak nie może być...już lecę...;) Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Już jestem. Piękna i kochana psina. Ręce opadają.:-(:-(:-( Na razie zaznaczę i powrzucam go na parę grup na FB.;) I będziemy myśleć, co dalej. Masz rację mamanabank, to tak być nie może... Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):Już jestem. Piękna i kochana psina. Ręce opadają.:-(:-(:-( Na razie zaznaczę i powrzucam go na parę grup na FB.;) I będziemy myśleć, co dalej. Masz rację mamanabank, to tak być nie może... Witamy,wujka Ubocze i już dziękujemy za FB...już mi lepiej...Mamanabank,melduję wykonanie polecenia...;) Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Wprowadziłem Dekiego do trzech grup na FB. Może ktoś napisałby tekst do allegro i wybrał fotki. Napiszę prośbę do lilk_i, może zgodzi się mu allegro wystawić, bo ona robi piękne, artystyczne...;) Quote
Isadora7 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 taki ładny psiaczek, mam nadzieję że domek się szybko znajdzie Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):Wprowadziłem Dekiego do trzech grup na FB. Może ktoś napisałby tekst do allegro i wybrał fotki. Napiszę prośbę do lilk_i, może zgodzi się mu allegro wystawić, bo ona robi piękne, artystyczne...;) Spróbuję coś napisać a Wy mnie poprawicie...;) Quote
Recommended Posts