Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Isadora7 napisał(a):taki ładny psiaczek, mam nadzieję że domek się szybko znajdzie No nie,kogo my widzimy na wątku Dekiego...witaj Isadoro,BARDZO NAM MIŁO!:lol::lol::lol: Deki jesteś w bardzo dobrym towarzystwie... Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A która to jest Fiolka, bo może ją na spacerach widuję? Był wątek z fotkami na dogo? Dziś, gdy wracałem z pracy do domu, spotkałem Panią Basię. Tobiś oczywiscie bardzo radośnie ze mną się przywitał.:loveu: Mamanabank i cała grupa łowicka! Następnym razem, gdy będziecie w pobliżu - zapraszamy!!!:loveu: Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):A która to jest Fiolka, bo może ją na spacerach widuję? Był wątek z fotkami na dogo? Dziś, gdy wracałem z pracy do domu, spotkałem Panią Basię. Tobiś oczywiscie bardzo radośnie ze mną się przywitał.:loveu: Mamanabank i cała grupa łowicka! Następnym razem, gdy będziecie w pobliżu - zapraszamy!!!:loveu: Rozmawiałam wczoraj z panią Tobisia,nie może się go nachwalić...Fiolkę zaraz zobaczysz... Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Isadora7 napisał(a):taki ładny psiaczek, mam nadzieję że domek się szybko znajdzie Witamy, Isadoro!!!:lol::lol::lol: Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 To jest Fiolka...bezpieczna w DT u Gagaty,nasza niedzielna interwencja pod Łowiczem: Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 U Gagaty??? To na pewno prędzej, czy później ją spotkamy! A oczy niesamowite... Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):U Gagaty??? To na pewno prędzej, czy później ją spotkamy! A oczy niesamowite... Tak,tak...niunia jest jedną z trzech sióstr(podobno najbrzydszą),które mieszkały w krzakach przy szkole podstawowej na wsi...ktoś kto ma tam dom,chyba letniskowy...zadzwonił do nas...i pojechałyśmy...z 3 suczek została tylko jedna...jest jeszcze bezdomny pies i suczka,która 2 tygodnie temu miała małe...cały ślepy miot,ta pani,która dzwoniła do nas uspiła...suczkę trzeba wysterylizować...myślimy o tym...pocieszające w tym wszystkim jest to,że na takiej wsi są tacy świadomi ludzi...a suczka najbrzydsza jest chyba największą szczęściarą...;) Quote
UBOCZE Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 To jeśli ją uznano za brzydką, to ja nie wiem, co to jest piękno... Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):U Gagaty??? To na pewno prędzej, czy później ją spotkamy! A oczy niesamowite... Jest bardzo radosna...a oczy to oczy psiaka,który przeżył już nie jedno...jak ją wiozłyśmy z Mamanabank moim samochodem,to próbowała się bawić rolką ręcznika papierowego,delikatnie go skubiąc...je spojrzenie mówiło:"czy mogę się trochę pobawić"...cudna mała...:lol: Quote
Romka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 UBOCZE napisał(a):To jeśli ją uznano za brzydką, to ja nie wiem, co to jest piękno... Jest taka trochę chartowata...długi ogon zawinięty,długie nogi,wydłużony pychol...jest większa od mojej Romki... Quote
mamanabank Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 UBOCZE, Isadora, pięknie witamy! Dziękujemy! Najlepsze zdjęcia Figifigi są na 1 stronie. Deki od niedawna jest w schronisku, wątek się dopiero rozkręca. Z Wami o wiele skuteczniej :-) Quote
Figafiga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A Deki jest taaaaki cudowny i miziasty...ehh i taki kochany, a jego wzrok...rozczula. Quote
lilk_a Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 jestem na zaproszenie UBOCZE , oczy smutne aż strach , jak tylko będzie tekst wystawię allegro UBOCZE :) nie mam bazarku , nie mam celu więc tylko za opłatę allegro ile tam wyjdzie Quote
Romka Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Witamy wszystkich nowych wielbicieli Dekiego...piesku,nie martw się domek znajdziemy ci na pewno... Quote
Romka Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 DEKI-schronisko w podziękowaniu za lata służby. Ten smutny,kudłaty psiak jeszcze kilka dni temu miał dom,swoją miskę i budę. Miał też towarzysza zabaw podwórkowych,młodego owczarka niemieckiego,którego on starszy i doświadczony wiekiem pies uczył i opiekował się.Deki jest psem,który już raz stracił dom i kiedy przybłąkał się na podwórko swojego ostatniego opiekuna myślał,że teraz skończyły się czasy jego niedoli i tułaczki i znajdzie dom do końca swoich dni.Ale młody owczarek dorósł i przestał być przyjacielem...Deki został kilka razy pogryziony i jego opiekun zaczął obawiać się o jego życie.Najłatwiej w takim przypadku pozbyć się psiaka,tym bardziej ,że Deki nie jest już młodym psem,ma około 10 lat.Nazywając to troską o dobro i życie psiaka,jego opiekun po prostu przywiózł go do schroniska i zostawił...nie próbował znależć innego rozwiązania.To wierna psina powiedział,zostawiając go w schronisku.I tak niemłody już psiak stracił po raz kolejny dom.Deki jest zagubiony, nie rozumie co się stało,nie odnajduje się w nowej sytuacji...siedzi cały czas w budzie i boi się.Wyczuwają to inne psy,które już raz pogryzły psiaka i zraniły w łapę. Deki jest przesympatycznym, bardzo kontaktowym,spokojnym pieszczochem. Bardzo przyjazny w stosunku do suczek, dogaduje się też psami. To wspaniały pies, z pewnością wniesie radość do nowego domu. Dajmy mu szansę na godne,spokojne życie. Trochę ściagnęłam a trochę dodałam sama...KORYGUJCIE JAK ZAWSZE! Quote
UBOCZE Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='lilk_a']jestem na zaproszenie UBOCZE , oczy smutne aż strach , jak tylko będzie tekst wystawię allegro UBOCZE :) nie mam bazarku , nie mam celu więc tylko za opłatę allegro ile tam wyjdzie Bardzo dziękuję za przybycie i pomoc, lilk_a !!!:loveu::loveu::loveu: To znaczy, że teraz czekamy tylko na tekst Romki. Chyba, że przybędzie trochę fotek Dekusia, choć już teraz jest niemało.:lol: Quote
Romka Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Mamanabank...dziewczyny i chłopaki korygujcie...polszczyznę moją poprawiajcie...żeby domek znalazł się już...:lol: Quote
UBOCZE Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ja napisałbym, że psiak już niemłody, bo wieku nikt nie zna, a nie jest to chyba jeszcze staruszek. Wieku chyba nikt nie zna. Racej mająćy już swoje lata psiak. Poza tym moim zdaniem treść ogłoszenia bardzo dobra! Quote
Paula03 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Dzisiaj Deki i jego kolega Lucky byli na długim spacerku. Oboje ładnie chodzą na smyczy, są bardzo grzeczni i lubią się tulić. Deki nie chciał wracać do boksu, bo boi się Trampa i Ruperta. Jak dziewczyny zabrały ich na spacer to nakarmiłyśmy Dekiego i Luckiego, oboje bardzo się bali, nawet jak nie było nikogo w boksie, chowali się za budami... Quote
UBOCZE Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Biedak... Na starsze lata cały czas w boksie w stresie, że znów zostanie pogryziony...:-(:-(:-( Quote
Romka Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Paula03 napisał(a):Dzisiaj Deki i jego kolega Lucky byli na długim spacerku. Oboje ładnie chodzą na smyczy, są bardzo grzeczni i lubią się tulić. Deki nie chciał wracać do boksu, bo boi się Trampa i Ruperta. Jak dziewczyny zabrały ich na spacer to nakarmiłyśmy Dekiego i Luckiego, oboje bardzo się bali, nawet jak nie było nikogo w boksie, chowali się za budami... Widziałam Kaju...zabrałyśmy Trampa i Ruperta,żeby nie byli zazdrośni o kontakt Dekiego i Lakiego z Wami...Deki próbuje przymilać się do Trampa...mam nadzieję,ze Tramp będzie taki jak zawsze łagodny i wyrozumiały...Elmo i Rupert dogadywali się z nim... Quote
Romka Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 UBOCZE napisał(a):Ja napisałbym, że psiak już niemłody, bo wieku nikt nie zna, a nie jest to chyba jeszcze staruszek. Wieku chyba nikt nie zna. Racej mająćy już swoje lata psiak. Poza tym moim zdaniem treść ogłoszenia bardzo dobra! Ubocze poprawiłam...MOŻNA ROBIĆ ALLEGRO! Quote
UBOCZE Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Ja dodałbym jeszcze, że psiak jest w ciągłym strachu, zdominowany przez inne psy w boksie.... [FONT=Arial Black].......Jest w szoku i zupełnie nie odnajduje się w twardych realiach schroniskowych. Wyczuwają to inne psy w jego boksie, które go zdominowały. Już raz go pogryzły i poraniły łapę. I tak każdy dzień to dla niego koszmar strachu, dlatego przerażony chowa się w boksie za budę. Ile czasu tak jeszcze wytrzyma?[/FONT] [FONT=Arial]Jaki będzie telefon kontaktowy i mail?[/FONT] Quote
Recommended Posts