Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]imię: Chinook[/FONT]
[FONT=Tahoma]numer schroniskowy: 485/11
sterylizacja: nie (kupon na darmowy zabieg przy adopcji)
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Chinook jest średniej wielkości (60 cm w kłębie) miksem labradora. Jest bardzo przyjazny w stosunku do ludzi i psów, chociaż na samca potrafi warknąć. Z suczkami nie ma problemu. Ładnie chodzi na smyczy, zdarza mu się pociągnąć, ale bez problemu daje się korygować. Można zajrzeć mu w zęby, podnieść łapę czy złapać za ogon. Wielki pieszczoch, bardzo lubi smyranie i głaskanie. Nie jest też nazbyt aktywny, raczej zrównoważony. Już raz został adoptowany, przez pana z aspiracjami myśliwskimi, a że psiak nie chciał polować i wchodzić do wody (dla odmiany w schronisku miał ochotę wejść do oczka wodnego) to pan zwrócił go do schroniska.

Chinook znaczy pożeracz śniegu, a że wiosną śniegu nie ma ...

[/FONT]

Posted

Chinook, z przyczyn technicznych (remont w schronie) ostatnio niestety nie wychodzi na spacery. Na chwilę obecną trudno powiedzieć jak długo to potrwa. To tak żeby się wytłumaczyć z braku wpisów.

• 3 weeks later...
Posted

Niestety, dopiero poszedł na długi spacer, przyszły dom zabrał już ze sobą cały ekwipunek dla Amona (tak ma mieć na imię), ale chłopak mieszka jeszcze z rodzicami i mama się zawahała i chciała jeszcze rozmowy i sprawozdania ze spotkania z psem, do czwartku mają dać znać czy pójdzie do domu. Ojciec chłopaka jest stale w domu więc warunki dla psa świetne, ale bardzo choruje i boi się czy pies da radę zostać sam w domu, gdy chłopak idzie na uczelnię.
Żeby nie było niedomówień, chłopak już całkiem dorosły (~dwadzieścia kilka lat), nie jakiś "gołowąs"!

• 2 weeks later...
Posted

tamten domek nie wypalił....

Ale Chinook poszedł w sobotę do domu :D i już Bożenka dostała maila (myślę że moge przekopiować)

"z pieskiem niema problemów zachowuje się wręcz wzorowo nigdy nie miałem tak grzecznego i posłusznego psa :)
a z kotkiem na razie powoli było kilka spotkań kontrolowanych, pies się cieszy a kotek warczy :D myślę że będzie dobrze"

więc i tu historia ma dobre zakończenie:)

Sama dodam że ludzie którzy go zabrali, bardzo sympatyczni:) mają w domu kota wychowanego z psem...ale Chinook widać na razie go przeraża^^ grunt że psina chce się z nim zaprzyjaźnić:)

• 2 years later...
Posted

Chinook z naszą kotką są najlepszymi przyjaciółmi w domku:))
Zachęcamy wszystkich aby nie bali się brać pieska gdy kotek w domku:)
pozdrawiamy razem z Chinookiem!

Istar19 napisał(a):
tamten domek nie wypalił....

Ale Chinook poszedł w sobotę do domu :D i już Bożenka dostała maila (myślę że moge przekopiować)

"z pieskiem niema problemów zachowuje się wręcz wzorowo nigdy nie miałem tak grzecznego i posłusznego psa :)
a z kotkiem na razie powoli było kilka spotkań kontrolowanych, pies się cieszy a kotek warczy :D myślę że będzie dobrze"

więc i tu historia ma dobre zakończenie:)

Sama dodam że ludzie którzy go zabrali, bardzo sympatyczni:) mają w domu kota wychowanego z psem...ale Chinook widać na razie go przeraża^^ grunt że psina chce się z nim zaprzyjaźnić:)