mari23 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 pani obiecała dzwonić i zdjęcia przysłać, ale na razie nie dzwoniła.... nie chcę jej dokuczać telefonami, więc popłakując trochę się martwię.... ja tak mam zawsze, jak oddaję psiaka... Quote
mari23 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 mari23 napisał(a):pani obiecała dzwonić i zdjęcia przysłać, ale na razie nie dzwoniła.... nie chcę jej dokuczać telefonami, więc popłakując trochę się martwię.... ja tak mam zawsze, jak oddaję psiaka... jest wiadomość od pani Alicji: ( wiedziałam, że ma gości i nie ma czasu, dlatego martwiłam się tylko troszeczkę...) cytuję: Witam! Przepraszam, że nie odpisałam na sms-a. Od wczoraj mam gości a co za tym idzie , mało czasu. Nie mogłam poświęcić pieskowi tyle czasu ile bym chciała, ale wszystko jest w porządku. Pomału sie aklimatyzuje. Dzisiaj już trochę szczekał. Cały czas chodzi za mną jak cień. Spał grzecznie przy moim łóżku. Na dwór wychodzi narazie tylko pod moją kontrolą. Wszystko jest ogrodzone, ale nigdy nie mam pewności, czy ktoś nie zamknął za sobą furtki. Apetyt ma dobry.Z moimi psami się zgadza. Wszystko narazie ok. Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
Ingrid44 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Wspaniale wiesci . Juz mozesz przestac plakac Marysiu :) :) :) Quote
Havanka Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ingrid44 napisał(a):Wspaniale wiesci . Juz mozesz przestac plakac Marysiu :) :) :) Ingrid, a ja właśnie zaczęłam ... ! Ze szczęścia !!! Quote
Ingrid44 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Havanka napisał(a):Ingrid, a ja właśnie zaczęłam ... ! Ze szczęścia !!! Ze szczescia to jest OK :) :) :) Quote
mari23 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 przepraszam za nieobecność - jeśli ktoś wie co to księgowość i data 15 lipca - zrozumie.... innych proszę o wyrozumiałość... mam wieści od Bambusia: cytuję: Witam! Bambo jest cały czas przy mnie. W tej chwili własnie siedzi przy moich nogach. Nadepnęłam mu na ogon i rozległ się pisk. Nie mogę się ruszyć, żeby jego przy mnie nie było.Kilka razy o mało nie spadłam ze schodów przez niego. Od trzech dni chodzimy na spacery razem z Korą, tą dużą suką, owczarkiem niemieckim. W drodze powrotnej już załapuje o co chodzi. Nauczył się, że nie wolno reagować na psy znajdujące się po drugiej stronie siatki. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie mój strach, że ktoś zostawi otwartą furtkę i ucieknie. Raz już mu się udało.Całe szczęście, że byłam akurat w pobliżu. Nie zawsze reaguje jak go wołam. A...... jeszcze jedno. To niezły "artysta". Otwiera sobie sam drzwi i strasznie je drapie jak chce wyjść. Czy u Pani też się tak zachowywał? To na razie byłoby wszystko.Pozdrawiam. Alicja PS. Jutro postaram się zrobić kilka zdjęć. Quote
Havanka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Mam nadzieję, że pani poradzi sobie ze swoim cieniem - Bambusiem. Przyznam,że trochę też sie boję tej otwartej furtki. Jeżeli to kwestia zapominania, można po prostu powiesić kartkę " proszę zamykać bramkę", czy coś w tym stylu. Marysiu, co ze szczeniaczkami i ich mamusią Tosią? Quote
mari23 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 to Mimi..... miała wczoraj operację... Bunię chcą przyjechać zobaczyć w niedzielę państwo z Wrocławia, a Tosia - jak nie znajdzie wcześniej domku - w sierpniu zostanie sąsiadką Bambo Bardzo dziękuje za ogłoszenia - państwo Bunię z ogłoszenia znaleźli :) Quote
Havanka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 to Mimi..... miała wczoraj operację... Bunię chcą przyjechać zobaczyć w niedzielę państwo z Wrocławia, a Tosia - jak nie znajdzie wcześniej domku - w sierpniu zostanie sąsiadką Bambo Bardzo dziękuje za ogłoszenia - państwo Bunię z ogłoszenia znaleźli :)[/QUOTE] Mimi wygląda bardzo biednie. Widzę krew na poduszeczce. Czy rana nie goi się dobrze? Dobrze, że Tosia ma zaklepany domek. Dobrze jest też wiedzieć, że ogłoszenia przynoszą jednak jakiś skutek. Mam nadzieję, że Bunia oczaruje państwa i pojedzie z nimi do nowego domku. Quote
Ingrid44 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Biedna Mimi, miejmy nadzieje ze wszystko szybko sie zagoi. Ciesze sie ze Bambus polubil swoja nowa Pania :) :) :) Quote
mari23 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Havanka napisał(a):Mam nadzieję, że pani poradzi sobie ze swoim cieniem - Bambusiem. Przyznam,że trochę też sie boję tej otwartej furtki. Jeżeli to kwestia zapominania, można po prostu powiesić kartkę " proszę zamykać bramkę", czy coś w tym stylu. Marysiu, co ze szczeniaczkami i ich mamusią Tosią? Mimi ma się naprawdę dobrze, jest wesolutka i już nie popłakuje za mamusią ( niestety musi być odizolowana, żeby jej mama nie usunęła sączka i szwów, które źli ludzie pozakładali córeczce.... a Bambuś - już minął tydzień, więc chyba nawet przy otwartej furtce nie ucieknie.... w końcu jest cieniem swojej pani..... brakuje mi go tutaj....ale jego dobro jest ważniejsze od mojej tęsknoty! Quote
mari23 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 wczorajszy mail od pani Alicji: Witam! Dzisiaj było trochę inaczej.Mam już czasami trochę luzu.Śpi na tyle mocno i spokojnie, że czasem nie kontroluje sytuacji. Zdarzyło się kilka razy, że wstałam i poszłam coś robić a on dalej spał.Do domu już sam wchodzi, nie muszę go zachęcać. Przez chwilę bawił się z Gigą, ale za późno złapałam za aparat i nie nagrałam tego. Zły wpływ ma na niego ma cocker spaniel. Całe szczęście jutro jest ostatni dzień u nas. W niedzielę rano odprowadzimy go do jego domu. Córka wraca po południu. Ogólnie jest coraz lepiej. Pozdrawiamy :) mam jeszcze filmik, jak Bambo bawi się z Gigą, ale nie potrafię wrzucać filmików, mogę komuś przesłać na maila :) Quote
Ingrid44 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Bambus juz chyba zrozumial ze to jego miejsce i nikt go nie wyrzuci na ulice, wreszcie moze spac spokojnie . Dziekujemy Marysiu za relacje. Bardzo sie ciesze ze Bambus ma taki fajny domek. Quote
Havanka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Ależ cieszę sie z tych zdjęć Bambusia !!!! Wygląda na to, że piesek odnalazł swoją przystań na drugim końcu Polski !!! Widzę, że nowa Pani Bambusia dostarcza mu rozrywek na placu zabaw :evil_lol:!!! Marysiu napisz Pani, że bardzo Jej dziękujemy za nowe życie naszego bezdomniaczka!!! Quote
mari23 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Havanka napisał(a):Ależ cieszę sie z tych zdjęć Bambusia !!!! Wygląda na to, że piesek odnalazł swoją przystań na drugim końcu Polski !!! Widzę, że nowa Pani Bambusia dostarcza mu rozrywek na placu zabaw :evil_lol:!!! Marysiu napisz Pani, że bardzo Jej dziękujemy za nowe życie naszego bezdomniaczka!!! ja jej to piszę w każdym mailu ! naprawdę jestem bardzo wdzięczna za to szczęście Bambo - bo jesli on jest szczęśliwy - ja podwójnie! tęsknię wprawdzie jeszcze za nim, ale myśl o jego szczęściu koi smutek, a ilość zmartwień i pracy nie pozwala na długie rozmyślania.... a co do placu zabaw - też tak pomyślalam :) i wogóle ładna posesja, rośliny zwłaszcza - będzie miał co Bambuś "podlewać" ;) na filmiku fajnie bawi się z Gigą, ale nie potrafię tego na wątek wrzucić... Quote
PACZEK Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Bambusiu mamy nadzieję że Tobie się udało i już zawsze będziesz szczęśliwym pieskiem w swoim własnym domu. A Ciocia Marysia będzie nam przekazywać tylko radosne wieści z Twojej rezydencji. Quote
Ingrid44 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja tez nie umiem wrzucac filmikow. KTO UMIE ? Chetnie zobaczymy filmik z Bambusiem :) Quote
mari23 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Ingrid44 napisał(a):Ja tez nie umiem wrzucac filmikow. KTO UMIE ? Chetnie zobaczymy filmik z Bambusiem :) wciąż szukam takiej pomocy..... Quote
Havanka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 mari23 napisał(a):wciąż szukam takiej pomocy..... Niestety ja też nie potrafie. Quote
NikaEla Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ja nie próbowałam, ale w ikonkach jest okienko "dodaj film", wiec myślę, ze tak jak dodawanie zdjęć działa Quote
mari23 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Nikaragua napisał(a):ja nie próbowałam, ale w ikonkach jest okienko "dodaj film", wiec myślę, ze tak jak dodawanie zdjęć działa nie widziałam na fotosiku takiego okienka, a tylko przez fotosik potrafię wrzucać zdjęcia.... macie jakąś lepszą metodę.... bi już mnie czasem denerwuje ten fotosik z reklamami... Quote
Havanka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Zapraszamy na pyszne ciasteczka dla psów, wykonane domowym sposobem !!! http://www.dogomania.pl/threads/211430-Pyszne-ciacha-z-w%C4%85tr%C3%B3bk%C4%85-!!!Do-19.07-godz.22.00?p=17284572#post17284572 Quote
NikaEla Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='mari23']nie widziałam na fotosiku takiego okienka, a tylko przez fotosik potrafię wrzucać zdjęcia.... macie jakąś lepszą metodę.... bi już mnie czasem denerwuje ten fotosik z reklamami... Wklejanie zdjęć 1. wchodzisz na http://www.imageshack.us/ 2. klikasz BROWSE i otwiera ci się to co masz na komputerze swoim, zaznaczasz zdjęcie, które chcesz przesłać (możesz kilka kolejnych) tzn klikasz na nie 2 razy szybko lub 1 raz i klikasz otwórz (gdy 2 razy, to już samo się zrobi) 3.klikasz prześlij teraz (niebieski napis ze strzałka) 4. zdjęcie pojawi się wśród masy napisów po lewej stronie ekrany 5. klikasz na nie 2 razy szybko 6. zdjęcie pojawi się na środku ekranu wśród napisów 7. ponownie klikasz na nie 2 razy szybko 8. klikasz na nie prawym przyciskiem, rozwiną się rożne napisy: ty wybierasz :kopiuj adres URL grafiki 9. wracasz na dogo i nad ramką w której piszesz wybierasz obrazek (kwadracik) z drzewkiem, klikasz lewym przyciskiem 10. w ramkę, która sie pojawi wklejasz zapisany adres obrazka i OK GOTOWE a filmy to nie wiem może najpierw wgrać na YouTube? Quote
mari23 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='Nikaragua']Wklejanie zdjęć 1. wchodzisz na http://www.imageshack.us/ 2. klikasz BROWSE i otwiera ci się to co masz na komputerze swoim, zaznaczasz zdjęcie, które chcesz przesłać (możesz kilka kolejnych) tzn klikasz na nie 2 razy szybko lub 1 raz i klikasz otwórz (gdy 2 razy, to już samo się zrobi) 3.klikasz prześlij teraz (niebieski napis ze strzałka) 4. zdjęcie pojawi się wśród masy napisów po lewej stronie ekrany 5. klikasz na nie 2 razy szybko 6. zdjęcie pojawi się na środku ekranu wśród napisów 7. ponownie klikasz na nie 2 razy szybko 8. klikasz na nie prawym przyciskiem, rozwiną się rożne napisy: ty wybierasz :kopiuj adres URL grafiki 9. wracasz na dogo i nad ramką w której piszesz wybierasz obrazek (kwadracik) z drzewkiem, klikasz lewym przyciskiem 10. w ramkę, która sie pojawi wklejasz zapisany adres obrazka i OK GOTOWE a filmy to nie wiem może najpierw wgrać na YouTube? wielkie dzięki!!!!! spróbuję... cudny ten Twój psiak w awatarku.... ja nie mogę mieć fotki, bo mi się wszystkie nie mieszczą w kadrze ;) a na YouTube próbowałam się już parę razy zalogować..... nie napiszę, co przeszłam... i bezowocnie...:angryy::angryy: Quote
Recommended Posts