Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

[quote name='jambi']no to jak na zapsuty aparat zdjęcia wychodzą Ci fantastyczne! :lol:

a to: [URL]http://iv.pl/images/00131621310522044085.jpg[/URL] - strasznie mi się podoba :)[/QUOTE]

Aparat i obiektyw nie łapie ostrości, coś tam się zepsuło. Jak obiekt jest w miejscu to nie mam problemu, po prostu ustawiam sobie ostrość sama i tyle. Gorzej z obiektami w ruchu :)

Dziękuję :)

Posted

Zamówiłam obróżki w DS :evil_lol:

I w ogóle to przyszła już jakiś czas temu bluza Adidog dla Tori, ale jeszcze nie mam zdjęć. Będzie okazja to wrzucę, bo dziewczyna w domu pozować nie potrafi :lol:

Majki zwrócił kość. U weta był grzeczny, nie pisnął nawet, a od razu po zastrzyku błagał o smaczki :) Mądry piecho.

A to sunieczka, którą wieźliśmy - [url]http://www.fundacjachow-chow.pl/Ada.php[/url]
Zołza mała, nie pozwalała nawet na siebie spojrzeć :evil_lol:

Posted

Toriczka jest chora.. Chrząkała delikatnie już od dwóch dni, ale poza tym biegała i szalała.. Wczoraj wieczorem ją dopadło nieźle. Nie może oddychać, m powiększone węzły chłonne.. O 11 dopiero klinikę otwierają :<

Posted

[quote name='WATACHA']mam nadzieję, że to nic poważnego i zaraz przejdzie[/QUOTE]

Chyba angina.. Dostała antybiotyk, na wzmocnienie i przeciwbólowe. Jutro powtórka.
Biedne maleństwo :<

Posted

Dziękujemy :)

To jakieś anginowe.. Biedne psiaki moje..

Ale poza tym mam też dobrą wiadomość. [B]Wet ocenił wiek Iwana na siedem lat[/B] :loveu:

Posted

Dziękujemy :) Przyda się.

Tori już dostała dziś tabletke, Iwan dziś na zastrzyk i tabletki też dostanie.
Tori ma straszny katar, ledwo oddycha, Iwan za to katar ma lekki ale strasznie kaszle. Jednak Tori już od trzech dni na lekach i też na początku kaszlała, teraz już nie. Oby Iwanowi też przeszedł ten męczący kaszel.

Jak usłyszałam, że wet powiedział, że w życiu nie dałby Iwanowi 11 lat mimo tego, że doskonale pamięta jak 10-11 lat temu przyprowadziła mu jakaś baba go do uśpienia, to byłam taka zajarana :) Wet mówi, że jego stan fizyczny oceniłby na góra 7 lat i że jeśli nie dopadnie go żadne straszne choróbsko, to jeszcze długo będzie nam towarzyszył :loveu:
W ogóle wszyscy byli nim zachwyceni, że taki grzeczniutki, wszystko dał sobie zrobić (serio! sama trochę w szoku byłam), ale jak tylko odeszłam kawałek to zaraz do mnie dreptał i beze mnie nie chciał nic sobie robić :)

To, że Torice dają dużo mniej, niż te dwanaście, to już się przyzwyczaiłam, ale jeśli chodzi o Iwanka to tego tak nie słyszałam. Może dlatego, że nim nikt nie zachwyca się tak, jak Toriką, oprócz bliskich znajomych, którzy go znają i którzy też myśleli, że jest sporo młodszy :)

Posted

[quote name='Lucky.']ja się zachwycam Iwanem. Jest najbardziej genialnym rotkiem jakiego widziałam i znałam :loveu:[/QUOTE]

Dziękujemy, przekażemy chorowitkowi :loveu:

Posted

Ja się yorkami nie zachwycam :P nie mój typ psa, za to Iwankiem mogłabym się pozachwycać :) bo lubię duże psiaki, a rottki wspominam bardzo dobrze :)) gdy pomagałam w schronisku oczywiście że miałam obawy przed podejsciem do rottka, dobka czy asta, ale to raczej logiczne kiedy nikt nam nie może powiedzieć co to za pies i jak się zachowa :)

Posted

[quote name='WATACHA']I ja Wam wszystkim życzę dużo zdrówka[/QUOTE]

Dziękujemy bardzo :) Zdrówko teraz dla nas najważniejsze.

[quote name='zaba14']Ja się yorkami nie zachwycam :P nie mój typ psa, za to Iwankiem mogłabym się pozachwycać :) bo lubię duże psiaki, a rottki wspominam bardzo dobrze :)) gdy pomagałam w schronisku oczywiście że miałam obawy przed podejsciem do rottka, dobka czy asta, ale to raczej logiczne kiedy nikt nam nie może powiedzieć co to za pies i jak się zachowa :)[/QUOTE]

Ja też się raczej yorkami i psami w tym typie nie zachwycam, chociaż są wyjątki. Wiadomo, każdy ma swoje ulubione rasy, jedne się kocha, za to inne w ogóle do nas nie przemawiają. No ale po to jest ich tyle, by każdy mógł wybrać coś dla siebie :)
Jednak Tori wiadomo - jest moja i dla mnie jest najpiękniejsza. Tak samo Iwanek :)

Posted

No wlasnie za duzo spotyka sie yorkow ktore w ogole nie sa wychowane (znam dwa na osiedlu, oba razem mieszkaja), dra sie, leca do innego psa itd... i stad potem ze sie ich nie lubi

Posted

Ojoj to duzo zdrówka życzymy :)

i taka mała sznupkowa prywata....

[INDENT] [COLOR=#0000ff]Najszybszy bazarek w mojej karierze bazarkowej ;-)

[/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225541-Pelerynka-portfeliki-naszyjniki-zegarki-i-inne-%29na-sznupki-Malawaszki-do-18-04-12"][COLOR=#0000ff]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225541-Pelerynka-portfeliki-naszyjniki-zegarki-i-inne-%29na-sznupki-Malawaszki-do-18-04-12[/COLOR][/URL]

Zapraszamy :smile:
[/INDENT]

Posted

[quote name='deer_1987']No wlasnie za duzo spotyka sie yorkow ktore w ogole nie sa wychowane (znam dwa na osiedlu, oba razem mieszkaja), dra sie, leca do innego psa itd... i stad potem ze sie ich nie lubi[/QUOTE]

To raczej nie o to chodzi, że się nie lubi ;) ja znam dwa fajne "yorki" fakt rozszczekane to one są, ale nadrabiają swoją osobowością jeden ma 2,100kg :D i umie mase sztuczek ;) ładnie wisi na swoich zabawkach, zacięte to to jest :)) a drugi to dość większy york :D ale za to mega przytulak!! :)
Ja mówie raczej o wyglądzie, taki pies nie jest dla mnie, małe to takie ;) ale chociaż bardziej ekonomiczny :P jak znajde fotkę tego malutkiego yoraska to wrzucę bo jego to ja po prostu kocham! :)))

Posted

[quote name='deer_1987']No wlasnie za duzo spotyka sie yorkow ktore w ogole nie sa wychowane (znam dwa na osiedlu, oba razem mieszkaja), dra sie, leca do innego psa itd... i stad potem ze sie ich nie lubi[/QUOTE]

No niestety, pseudo zrobiło spaczone wypłosze z tych psów. A oddawane byle komu z takimi charakterkami właśnie kończą..
I mimo tego, że moja jest po rodowodowych niewystawowych rodzicach, to oddali ją mojej mamie (ja miałam 6 lat, więc siebie nie biorę pod uwagę w ogóle), która nie miała najmniejszego pojęcia o wychowaniu psa, a terriera szczególnie. Dobrze, że jak Tori była młoda to na wiosce latała ze mną wszędzie, to przynajmniej wybiegana była. Z czasem jednak ten brak wychowania, konsekwencji i brak wymagań jakichkolwiek od psa zrobił swoje i z Toriką były problemy.

[quote name='Saththa']Ojoj to duzo zdrówka życzymy :smile:

i taka mała sznupkowa prywata....

[INDENT] [COLOR=#0000ff]Najszybszy bazarek w mojej karierze bazarkowej ;-)

[/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225541-Pelerynka-portfeliki-naszyjniki-zegarki-i-inne-%29na-sznupki-Malawaszki-do-18-04-12"][COLOR=#0000ff]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225541-Pelerynka-portfeliki-naszyjniki-zegarki-i-inne-)na-sznupki-Malawaszki-do-18-04-12[/COLOR][/URL]

Zapraszamy :smile:
[/INDENT]
[/QUOTE]

Dziękujemy :) Jakoś tam powolutku się leczymy.

[quote name='zaba14']To raczej nie o to chodzi, że się nie lubi ;) ja znam dwa fajne "yorki" fakt rozszczekane to one są, ale nadrabiają swoją osobowością jeden ma 2,100kg :D i umie mase sztuczek ;) ładnie wisi na swoich zabawkach, zacięte to to jest :)) a drugi to dość większy york :D ale za to mega przytulak!! :)
Ja mówie raczej o wyglądzie, taki pies nie jest dla mnie, małe to takie ;) ale chociaż bardziej ekonomiczny :P jak znajde fotkę tego malutkiego yoraska to wrzucę bo jego to ja po prostu kocham! :)))[/QUOTE]

Zdarzają się też fajne psiaki, jak każdej rasy. Moda jednak niestety swoje zrobiła.

Staruszki moje męczą się chore dalej. praktycznie nic nie zdrowieją.. Majki za to lepiej o wiele, no ale wiadomo, to młody dzieciak jeszcze, roczek ma tylko i sobie bardzo szybko daje rade z chorobami. W ogóle to przez 15 dni przytył 8,5 kg! Ale był bardzo chudy.. A wizyty u weta skojarzył ze smaczkami. Za pierwszym razem był płacz i lament, ale teraz już wszystko da sobie zrobić bo wie, że na koniec dostanie smaczki :)