justynavege Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Rybaczek jest strasznie smutny ech spojrzec na zywo w te oczy blagajace "weź mnie stad prosze" ewa kiedy nowy nr Mojego Psa? Quote
Radek Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Trzymam kciuki żeby "Mój Pies" przyniósł Rybaczkowi szczęście. Quote
zdrojka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Rybaczku, a może dziś ten domek Cię znajdzie? Quote
justynavege Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 kochani ogromna prośba ja nie jestem w saanie pozostać obojętna wobec tych błągalnie wpatrzonych we mnie oczu proszę pomożcie znaleźć dom dla Rybaka bardzo przeżył rozstanie z Dingiem jest taki samotny w schronisku.......... :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Radek Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Może ktoś mógłby pomóc w napisaniu dobrego tekstu do aukcji Rybaczka? Nie mam talentu w tym kierunku :shake: na Allegro są tylko podstawowe informacje. Quote
justynavege Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Radku ja tez nei potrafie :placz: yewcia kombinuj kto by mogl pomoc?? a powiem Wam ze Rybak kombinuje byle tylko nei wracać do boksu byle wyrwać choć chwilę głaskania......... jak się wtuli to jakby go ktoś klejem przykleił......... Tak mi go żal jak kiedyś Chojraka , pamietacie Chojraczka?? on juz ma domek a Rybaczek......... :placz: :placz: Quote
yewcia1 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 justynavege napisał(a):Radku ja tez nei potrafie :placz: yewcia kombinuj kto by mogl pomoc?? a powiem Wam ze Rybak kombinuje byle tylko nei wracać do boksu byle wyrwać choć chwilę głaskania......... jak się wtuli to jakby go ktoś klejem przykleił......... Tak mi go żal jak kiedyś Chojraka , pamietacie Chojraczka?? on juz ma domek a Rybaczek......... :placz: :placz: Coś pomyślę i wiecie kogo bede napastować co do tekstu dla Rybaczka:evil_lol: Quote
justynavege Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 ewa ja wiem........ dzis ryczec mi sie chcialo Rybak na spacerze na smyczce ( a co hahah nalezy się :evil_lol: ) i Mysza tez na sm,yczce przyjechala pani adoptantka po Mysze Rybak tak patrzyl z nadzieją na te Pania................. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 jutro załatwie tekst dla Rybaka, Allegrp alegratkę, i takie tam... Z reguły jak zabieramy się z Rotkiem, domek szybko nadchodzi. Biedny......:-( :-( :-( Znam go przecież...:-( Quote
justynavege Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 agnieszko dziekuje w imeiniu Rybaka to specjalny pies i jak zwykle tylko w dobre rece :) Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Justyna, nie martw się, będziemy z Rotkiem wytrwale domku szukać... Quote
justynavege Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 agnieszka :loveu: Rybak to psaik z Uciechowa najpilniej potrzebujacy domku blisko depresji Quote
rotek_ Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 agnieszka30 napisał(a):jutro załatwie tekst dla Rybaka, Allegrp alegratkę, i takie tam... Z reguły jak zabieramy się z Rotkiem, domek szybko nadchodzi. Biedny......:-( :-( :-( Znam go przecież...:-( agnieszka, ale ty się skromna zrobiaś:evil_lol: Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Rotek, tak mi wyszło....:oops: :oops: :oops: Nie jest żadna tajemnicą, że ja debil komputerowy jestem... A bez ciebie zginiemy NA ŚMIERĆ!!! Quote
Radek Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Będę wdzięczny za tekst do aukcji :), ale zmienić opis będę mógł dopiero po niedzieli :( jutro sporo pracy, a w weekendy staram się nadrabiać zaległości domowe z tygodnia, więc rzadko siadam do kompa. Quote
rotek_ Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 juz napisałam do akuchy...ona robi prześwietne opisy... ....jutro allegro czeka na rybaka:multi: obys bidoku szybcutko znalazł domek Quote
yewcia1 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Dziękujemy w imieniu Rybaczka :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Radek Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 rotek_ napisał(a):juz napisałam do akuchy...ona robi prześwietne opisy... ....jutro allegro czeka na rybaka:multi: W takim razie czekam na tekst do aukcji :) Quote
rotek_ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 :razz: no to zageszczamy akcję:razz: dostałam tekst od akuchy.....nie no dziewczyna jest boska...też bym chciała mieć taki telent:roll: Tekst o Rybaku - fajnym psiaku: „Psia miłość” Jesteśmy dla siebie wytchnieniem i wspólne znosimy deszcze On moim, ja jego cieniem. To samo nas pieści powietrze A kiedy pies choruje, gdy ma cierpienie w oku Wtedy najlepiej mu robi cisza i święty spokój Wiec go nie niepokoję - niech swe wyliże rany Na drugi dzień przybiegnie zdrowy, uradowany Będziemy razem do końca w smutkach, radościach, spojrzeniach On wszystko we mnie kocha a ja go nie oceniam Taka to jest psia miłość - niech nic się z nią nie równa Właśnie przy nogach mych miło swe sny śni psina ufna To jest najlepsza chwila i taką będę pamiętać Mój pies, ja i cisza i nasza przestrzeń święta... Świtezianka Jeśli tu zajrzałeś, to znaczy, że szukasz przyjaciela, że brakuje Ci towarzystwa psa i jego wpatrzonych w Ciebie wiernych oczu, dotyku jego delikatnego pyszczka na dłoni, merdającego z radości na Twój widok ogona i gorącego wiernego serca psiego przyjaciela. Pewnie znasz już te doznania, wiesz, jaka to niezwykła więź i chcesz przeżywać to raz jeszcze... Po drugiej stronie Twoich pragnień czeka on – Rybak. Pies, którego historia jest niezwykła. Wraz z grupą innych psów, żył sobie w lesie, na poligonie. Psiaki radziły sobie jak mogły, żywiły się resztkami, które gdzieś znalazły, pomimo głodu i chłodu były bardzo dzielne, zżyte i na swój sposób szczęśliwe. Aż przyszedł dzień, gdy pewien urzędnik stwierdził, iż małe, bezdomne psy mogą stanowić zagrożenie dla saren i doprowadzić do spustoszenia w lesie. Wydal na nie okrutny wyrok - odstrzelić. Z pomocą przyszedł im pracownik schroniska w Uciechowie, zwabił je parówkami ze środkiem usypiający i zebrał śpiące psiaki, jak grzyby w lesie. I tak trafiły do Ośrodka dla zwierząt porzuconych i niechcianych w Uciechowie. Miały dużo szczęścia, spotkały na swojej drodze dobrych ludzi. Rybak ma około roku. Jest bardzo pogodny lecz troszkę lękliwy, szybko zaufał ludziom. Okazał się psem bardzo przyjaznym, lubi towarzystwo dzieci. Potrzebuje dużo łagodności, czułości, bo on bardzo uwierzył w to, że strony człowieka nie spotka go nic złego. Smutny jest fakt, że temu delikatnemu i wrażliwemu zwierzęciu los przypisał schroniskowy, chłodny boks. Rybak tak mocno pragnie kontaktu z człowiekiem, że zaczął zamykać się w sobie. Samotność i brak ciepłego dotyku ręki kochającego właściciel sprawił, że nie radzi sobie. Mimo wysiłków opiekunów, którzy starają się poświęcić mu tyle czasu, ile mogą, Rybak traci apetyt, chudnie, jego oczy tracą radosny, młodzieńczy blask. A przecież to dopiero psi podrostek, przed nim całe życie!!! . Ożywia się nieco, gdy do krat podejdzie człowiek i okaże mu zainteresowanie – spogląda wtedy na niego swoimi oczami, w których ukryty jest ocean tęsknoty i nadziei. Może to dziś, może to ten człowiek... zabierz mnie stąd proszę...będę Cię kochać i nie porzucę, zrobię wszystko... nie odchodź jeszcze, tyle chcę Ci powiedzieć... I tak dzień za dniem. Jak długo jeszcze? Chwila rozstania, pozostawienia go samego, kończy się rozpaczliwym nawoływaniem opiekuna, które poruszy najbardziej zatwardziałe serce. Szukamy dla Rybaka dobrego, kochającego domu. On w schronisku nie przeżyje, zabije go tęsknota i samotność, jest za delikatny na schroniskowe życie. Świadomość tego jest dla nas bardzo bolesna, tak trudno pogodzić się z bezdomnością naszych podopiecznych, a szczególnie tych, którzy żyją po to, aby żyć u boku człowieka. a takim właśnie psem jest nasz Rybak. Pomyśl o Rybaku serdecznie i zastanów się, czy to właśnie nie on jest psem, którego szukasz. Nie pozwól, aby jego oczy straciły blask, gdy spoglądają na człowieka szukając w nim swojego Pana. Każdego dnia wyczekuje pod kratami i czeka na swoja szansę. Jak długo jeszcze???? Jak długo starczy mu sił i wiary, ze jego los się zmieni, że kiedyś będzie szczęśliwy??? Quote
Recommended Posts