Jaaga Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='malawaszka']a macie jakieś dojście w Czechach?[/QUOTE] Często bywam w Cieszynie, moge wstąpić do weterynarza. Zapodziałam gdzieś wizytówkę, wiec trzeba wyszukać przychodnię przez internet, zeby wczesniej zamówić. Nawet kosmetyki dla psów tam kupuję. ostatecznie mozna poprosić kogos na dogo z Cieszyna, żeby podszedł na czeską stronę i kupił lek, a tu przysle Ci poleconym. Quote
lika1771 Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='magenka1']poproszę o nr konta mam wszystkie wpłaty na Sonię[/QUOTE] Magdenka bardzo dziekuje za bazarek i pomoc dla Soni:loveu: Quote
Akrum Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 kolejny lek, który wycofują... szkoda słów, dobrze że choć jest możliwość sprowadzania leków z Czech, choć nie zawsze niestety jest taka możliwość i co wtedy? mamy bezczynnie patrzeć, jak psy umierają?? bez sens totalny... Quote
malawaszka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Akrum']kolejny lek, który wycofują... szkoda słów, dobrze że choć jest możliwość sprowadzania leków z Czech, choć nie zawsze niestety jest taka możliwość i co wtedy? mamy bezczynnie patrzeć, jak psy umierają?? bez sens totalny...[/QUOTE] bezsens i okrucieństwo... bo o ile my sobie pewnie jakoś poradzimy, to jest mnóstwo ludzi, którym do głowy nie przyjdzie kombinowanie i sprowadzanie leku i psy będą w męczarniach odchodzić... nie wyobrażam sobie patrzeć znowu na Pepę w stanie sprzed leczenia Quote
Jaaga Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Dzwoniłam tutaj, ale nie mają lecznice Vetorylu. We wiekszości i tak sprowadzali tylko na zamówienie klienta. Quote
lika1771 Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='Jaaga']Dzwoniłam tutaj, ale nie mają lecznice Vetorylu. We wiekszości i tak sprowadzali tylko na zamówienie klienta.[/QUOTE] Niestety nie ma vetorylu masakra jakas:shake: Byłam na spacerze obeszłam lecznice nie maja....... tak jak pisze Jaaga był zamawiany na zyczenie klienta..... Quote
malawaszka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 był zamawiany z hurtowni a hurtownie teraz też nie mają Quote
Jasza Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Obłęd. Jaaga - dzwonił ktoś w sprawie Soni? Podesłałam. Quote
Selenga Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='lika1771']Niestety nie ma vetorylu masakra jakas:shake: Byłam na spacerze obeszłam lecznice nie maja....... tak jak pisze Jaaga był zamawiany na zyczenie klienta.....[/QUOTE] Dziewczyny, to jest na prawdę normalna praktyka - nikt nie będzie trzymał leku, który jest potrzebny sporadycznie, zwłaszcza jeśli lek jest drogi. Ja mam tak samo z interferonem dla swojej kotki, zamawiany jest wtedy, kiedy jest potrzebny. Dlatego nie pytajcie czy mają, tylko czy zgodzą się zamówić nie widząc psa albo chociaż czy mogliby pogadać z hurtownią żeby ściągnęli - każda lecznica współpracuje z jakąś hurtownią i pewnie im łatwiej uzyskać coś "po znajomości" (o ile oczywiście lek jest wogóle dostępny). Quote
Jaaga Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Córcia niechcący zdmuchnęła mi podzieloną kapsułkę, wiec Soni zostało na 8 dni leku. Koniecznie jest potrzebna kontynuacja, bo pojwiły się włoski na najwiekszym łysym (hormonalnie) placku skóry. Jaszo, nikt nie dzwonił. Czy mogłabyś wstawic tu rachunki, które mi przesłałaś? Otwierają mi się do połowy, a kwoty zazwyczaj sa podane na dole paragonów ;). Quote
Jasza Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ja już wykasowałam wszystkie zdjęcia....muszę jeszcze raz zrobić i wyślę, ale to w domu, ok? Quote
Jasza Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Mam!! Znalazłam w wysłanych!! [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/84d6661d8d24aea8.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/962/84d6661d8d24aea8gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/06b720b4f115e71d.html"][IMG]http://images39.fotosik.pl/943/06b720b4f115e71dgen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3fbc05395fa0f8c7.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/971/3fbc05395fa0f8c7gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0fce4a3b597052ab.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/962/0fce4a3b597052abgen.jpg[/IMG][/URL] Quote
malawaszka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Selenga']Dziewczyny, to jest na prawdę normalna praktyka - nikt nie będzie trzymał leku, który jest potrzebny sporadycznie, zwłaszcza jeśli lek jest drogi. Ja mam tak samo z interferonem dla swojej kotki, zamawiany jest wtedy, kiedy jest potrzebny. Dlatego nie pytajcie czy mają, tylko czy zgodzą się zamówić nie widząc psa albo chociaż czy mogliby pogadać z hurtownią żeby ściągnęli - każda lecznica współpracuje z jakąś hurtownią i pewnie im łatwiej uzyskać coś "po znajomości" (o ile oczywiście lek jest wogóle dostępny).[/QUOTE] Selenga ale weci po hurtowniach dzwonią i w hurtowniach nie ma i nie będzie - pisałam Dla Soni mam odłożone 5 kapsułek - będę na początku przyszłego tygodnia jechała koło Ciebie Jaaga i podrzucę Quote
lika1771 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Jasza']A jakiś zamiennik Vetorylu????[/QUOTE] Chyba Jasza chodzi o to ze vetoryl dobrze sie przyjmuje przez organizm psiaka nie ma srodkow uboczych tak mysle.......... Quote
malawaszka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Jasza']A jakiś zamiennik Vetorylu????[/QUOTE] jest ketokonazol, ale on rozwala wątrobę i nerki, jest mitotan/lysodren (chociaż tez trudno dostępny) ale jego działanie polega na nieodwracalnym niszczeniu kory nadnerczy - jak chemioterapia, bardzo silny lek i nie jest dobrze go stosować u takich małych piesków zwłaszcza - to lek starszej generacji niż vetoryl Quote
__Lara Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='malawaszka']jest ketokonazol, ale on rozwala wątrobę i nerki, jest mitotan/lysodren (chociaż tez trudno dostępny) ale jego działanie polega na nieodwracalnym niszczeniu kory nadnerczy - jak chemioterapia, bardzo silny lek i nie jest dobrze go stosować u takich małych piesków zwłaszcza - to lek starszej generacji niż vetoryl[/QUOTE] No to co nam zostaje? :( Quote
malawaszka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='__Lara']No to co nam zostaje? :([/QUOTE] sprowadzanie z normalnych krajów Quote
Agucha Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [INDENT] [B]Pieniążki z Mikro-Banku - [COLOR=red]100zł[/COLOR] - przelane[/B] na konto [B]Liki1771[/B]. Proszę o potwierdzenie tutaj i na wątku Mikro-Banku o zaksięgowaniu przelewu :smile: [/INDENT] Quote
lika1771 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Agucha'][INDENT] [B]Pieniążki z Mikro-Banku - [COLOR=red]100zł[/COLOR] - przelane[/B] na konto [B]Liki1771[/B]. Proszę o potwierdzenie tutaj i na wątku Mikro-Banku o zaksięgowaniu przelewu :smile: [/INDENT][/QUOTE] Dziekuje bardzo oczywiscie wszystko bedzie potwierdzone:lol: Quote
Jaaga Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Jaszo, dziękuję za rachunki. Ten za karme skopiuję na wątek Oskarowy, bo mają worek kupiony po połowie. Dzis jeszcze spróbuję popytac o Vetoryl. szkoda, że wczesniej nie wiedziałam, że leku brakuje, bo dopiero kilka dni temu byłam w Czechach. Quote
Bgra Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Witam.Ja w odróznieniu od Soni choruję od dobrych paru lat na niewydolność kory nadnerczy ,bez Hydrokortisonu nie ma dla mnie życia,tez miałam taki okres kiedy nie mogłam go zdobyć ale ja brałam go wtedy dożylnie.Pobiegałam po necie w pogoni za Vetorylem,dotarłam do firmy Medivet,do ich działu sprzedaży i dalej z przedstawicielemfirym Jensen i dowiedziałam się, że niestety nie będzie leku przez dobrych parę miesięcy,bo wstrzymali produkcję:(W kraju po hurtowniach jest podobno około 500 opakowań,ale nie wskazał gdzie. W Czechach podobno te nie ma.Jest dostepny we Włoszech. Tel do przedstawiciela Jensen:660734890 Medivit-biuro obsługi -Częstochowa 34/3619082 Podrawiam,mizanko dla Soni:) Quote
Bgra Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 źle się wyraziłam,we Włoszech jest ogólniedostępny,w Czechach jak u nas trzeba szukać resztek po hurtowniach,moja wetka obiecała podzwonić. Quote
lika1771 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='[email protected]']źle się wyraziłam,we Włoszech jest ogólniedostępny,w Czechach jak u nas trzeba szukać resztek po hurtowniach,moja wetka obiecała podzwonić.[/QUOTE] Dziekuje bardzo:lol: Quote
Recommended Posts