Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mauja do schroniska trafiła w marcu, chuda i dość zaniedbana. Jest lustrzanym odbiciem naszej Raaji, z tego samego schroniska, która idzie do domu stałego - dlatego postanowiłyśmy zająć się Maują. Dla ciekawskich - imię Mauja oznacza biały, miękki śnieg - naszym zdaniem idealnie pasuje do suni.

Sunia jest już wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona, wyjechała ze schroniska do hotelu pod Krakowem. Została dokładnie wyczesana, będzie jeszcze wykąpana. Jest suczką bardzo przyjazną i spokojną, waży ok. 20 kg. Dość ładnie chodzi na smyczy, choć zdarza jej się czasem pociągnąć. Jest młodziutka, ma ok. roku. Bardzo kocha człowieka, jest w stosunku do niego przyjazna, daje ze sobą robić wszystko, nawet obcym osobom. Grzecznie znosi wszelkie zabiegi, zarówno weterynaryjne, jak i kosmetyczne. W schronisku dogadywała się z psami. Myślimy, że może mieszkać z dziećmi, które wiedzą, że pies to nie zabawka do ciągnięcia za ogon i uszy. Sunia stara się sygnalizować potrzebę wyjścia na dwór. Grzecznie jeździ samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej.

Utrzymanie suczki w hotelu to 300 zł miesięcznie - bardzo prosimy o deklaracje i wsparcie finansowe!

Rozliczenie:
20 zł - józwa
50 zł - Monika G.
100 zł - brunka
100 zł - Monika G.

Wydatki:
19,5 zł - 3 kg Josery Agilo na pobyt w schronisku po sterylce
20 zł - wykupienie ze schroniska
25 zł - transport do Lublina
25 zł - transport na terenie Lublina
15 zł - odrobaczenie - zapłacone przez HA

Pozostało: 180,5 zł

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapisuje sie do białaski:-) imię piekne jak ona:-)
poza tą zostanie nam jeszcze jedna podobna w schronisku, mam nadzieje, że na tym bedzie koniec z tymi klonami...bo jak widze takiego psa to nei moge przestac o nim myslec i róznie dziwne myśli mi przychodza do głowy :-)

Posted

evel napisał(a):
O rany, cudo! I jaką figurę ma laska. A jak sobie radzi z towarzyszami niedoli?

Z tego, co wiemy, to ich ustawia, ale krew się nie leje ;)

Posted

Nastąpiła zmiana planów - sunia jedzie jednak do tego samego hotelu, co Sura, Joodith w całej swej uprzejmości będzie ją wiozła - dziękujemy! Do opłaty będzie więc 300 zł/msc, bardzo prosimy o deklaracje!

Posted

Igam napisał(a):
Wysłałam 50 pln, które dostałam od mojej kochanej koleżanki Moniki :)
Dziękujemy :loveu:

Dziękujemy, jeszcze nie dotarło, dam znać, jak będzie. Jóźwa przekazała 20 zł dla Mauji, dziękujemy!

Joodith, napisz proszę, ile kasy trzeba na transport suni do Krakowa.

Posted

Z informacji zamieszczonych na stronie PKP wynika, że opłata za przewóz czworonoga wynosi 15,20 zł. Ponadto Mauja musi posiadać aktualne świadectwo szczepienia, smycz i nałożony kaganiec, ale to pewnie wiecie :)

Posted

Do którego hotelu jedzie suńka? Kraków bliziutko, mogłabym ją odwiedzać.
I gdzie przesłać pieniążki na dowóz (mój TZ zakochany w haszczakach to coś wyskrobie)

Posted

Joodith napisał(a):
Z informacji zamieszczonych na stronie PKP wynika, że opłata za przewóz czworonoga wynosi 15,20 zł. Ponadto Mauja musi posiadać aktualne świadectwo szczepienia, smycz i nałożony kaganiec, ale to pewnie wiecie :)

Szczepienie, obroża, smycz i kaganiec to kwestia piranhii, jakoś się tym zajmie na miejscu.

brunka napisał(a):
Do którego hotelu jedzie suńka? Kraków bliziutko, mogłabym ją odwiedzać.
I gdzie przesłać pieniążki na dowóz (mój TZ zakochany w haszczakach to coś wyskrobie)

Sunia jedzie do Przebieczan. Pieniążki prześlij może do Joodith, skoro ona będzie suczkę wiozła - Joodith, co Ty na to?