LadyS Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Mauja do schroniska trafiła w marcu, chuda i dość zaniedbana. Jest lustrzanym odbiciem naszej Raaji, z tego samego schroniska, która idzie do domu stałego - dlatego postanowiłyśmy zająć się Maują. Dla ciekawskich - imię Mauja oznacza biały, miękki śnieg - naszym zdaniem idealnie pasuje do suni. Sunia jest już wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona, wyjechała ze schroniska do hotelu pod Krakowem. Została dokładnie wyczesana, będzie jeszcze wykąpana. Jest suczką bardzo przyjazną i spokojną, waży ok. 20 kg. Dość ładnie chodzi na smyczy, choć zdarza jej się czasem pociągnąć. Jest młodziutka, ma ok. roku. Bardzo kocha człowieka, jest w stosunku do niego przyjazna, daje ze sobą robić wszystko, nawet obcym osobom. Grzecznie znosi wszelkie zabiegi, zarówno weterynaryjne, jak i kosmetyczne. W schronisku dogadywała się z psami. Myślimy, że może mieszkać z dziećmi, które wiedzą, że pies to nie zabawka do ciągnięcia za ogon i uszy. Sunia stara się sygnalizować potrzebę wyjścia na dwór. Grzecznie jeździ samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej. Utrzymanie suczki w hotelu to 300 zł miesięcznie - bardzo prosimy o deklaracje i wsparcie finansowe! Rozliczenie: 20 zł - józwa 50 zł - Monika G. 100 zł - brunka 100 zł - Monika G. Wydatki: 19,5 zł - 3 kg Josery Agilo na pobyt w schronisku po sterylce 20 zł - wykupienie ze schroniska 25 zł - transport do Lublina 25 zł - transport na terenie Lublina 15 zł - odrobaczenie - zapłacone przez HA Pozostało: 180,5 zł Quote
sacred PIRANHA Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 zapisuje sie do białaski:-) imię piekne jak ona:-) poza tą zostanie nam jeszcze jedna podobna w schronisku, mam nadzieje, że na tym bedzie koniec z tymi klonami...bo jak widze takiego psa to nei moge przestac o nim myslec i róznie dziwne myśli mi przychodza do głowy :-) Quote
LadyS Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Zapraszam na bazarek ze spodniami - firmówki, praktycznie nowe, chodzone raz albo dwa - wszystkie w idealnym stanie, na KUP TERAZ, od 5 do 15 zł! Wszystko na Grupę Alternatywy (link w podpisie) Tutaj bazar: http://www.dogomania.pl/threads/207734 Quote
evel Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 O rany, cudo! I jaką figurę ma laska. A jak sobie radzi z towarzyszami niedoli? Quote
LadyS Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 evel napisał(a):O rany, cudo! I jaką figurę ma laska. A jak sobie radzi z towarzyszami niedoli? Z tego, co wiemy, to ich ustawia, ale krew się nie leje ;) Quote
sacred PIRANHA Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 ladySwallow napisał(a):Z tego, co wiemy, to ich ustawia, ale krew się nie leje ;) i trupów nie wynoszą!!!! :-) jest dobrze! Quote
LadyS Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Nastąpiła zmiana planów - sunia jedzie jednak do tego samego hotelu, co Sura, Joodith w całej swej uprzejmości będzie ją wiozła - dziękujemy! Do opłaty będzie więc 300 zł/msc, bardzo prosimy o deklaracje! Quote
sacred PIRANHA Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Joodith napisał(a):Zapisuję towarzyszkę podróży :) witaj! dziekujemy bardzo:-) Quote
Igam Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Wysłałam 50 pln, które dostałam od mojej kochanej koleżanki Moniki :) Dziękujemy :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Igam napisał(a):Wysłałam 50 pln, które dostałam od mojej kochanej koleżanki Moniki :) Dziękujemy :loveu: dziękujemy serdecznie!!!! Quote
LadyS Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Igam napisał(a):Wysłałam 50 pln, które dostałam od mojej kochanej koleżanki Moniki :) Dziękujemy :loveu: Dziękujemy, jeszcze nie dotarło, dam znać, jak będzie. Jóźwa przekazała 20 zł dla Mauji, dziękujemy! Joodith, napisz proszę, ile kasy trzeba na transport suni do Krakowa. Quote
sacred PIRANHA Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 doszło 50zł od Igam (a w zasadzie to od jej kolezanki ihihi) na moje konto:-) dziękujemy Monice G:-) Quote
Joodith Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Z informacji zamieszczonych na stronie PKP wynika, że opłata za przewóz czworonoga wynosi 15,20 zł. Ponadto Mauja musi posiadać aktualne świadectwo szczepienia, smycz i nałożony kaganiec, ale to pewnie wiecie :) Quote
brunka Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Do którego hotelu jedzie suńka? Kraków bliziutko, mogłabym ją odwiedzać. I gdzie przesłać pieniążki na dowóz (mój TZ zakochany w haszczakach to coś wyskrobie) Quote
LadyS Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Joodith napisał(a):Z informacji zamieszczonych na stronie PKP wynika, że opłata za przewóz czworonoga wynosi 15,20 zł. Ponadto Mauja musi posiadać aktualne świadectwo szczepienia, smycz i nałożony kaganiec, ale to pewnie wiecie :) Szczepienie, obroża, smycz i kaganiec to kwestia piranhii, jakoś się tym zajmie na miejscu. brunka napisał(a):Do którego hotelu jedzie suńka? Kraków bliziutko, mogłabym ją odwiedzać. I gdzie przesłać pieniążki na dowóz (mój TZ zakochany w haszczakach to coś wyskrobie) Sunia jedzie do Przebieczan. Pieniążki prześlij może do Joodith, skoro ona będzie suczkę wiozła - Joodith, co Ty na to? Quote
Joodith Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 To nieduża kwota i jestem w stanie pokryć ją z własnej kieszeni :) co Wy na to? Quote
Recommended Posts