Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta centrum miasta i park 2x3m.
Mala pojechala juz do hoteliku. Ja udaje sie na poszukiwania mojego weza, ktory opanowal sztuke teleportacji podczas mojej nieobecnosci:angryy::angryy:

Posted

Uciekiniera jak nie ma tak nie bylo.
Mala w hoteliku grzeczna, troche speszona. Wypuscila ja Agnieszka na wybieg
z moim rudym wariatem, ale nie przypadli sobie do gustu. Narazie biega sobie sama, sprobujemy za pare dni
z jakis spokojniejszym towarzystwem ja wypuscic. Odwiedze ja w ciagu najblizszych 2-3dni

Posted

Jak wygląda "rudy wariat" ? I dlaczego stresuje "śnieżną panienkę" ?
Może mnie też uda się odwiedzić biszkoptowe słoneczko ? Wezmę aparat jak się uda.

Posted

Mauja to mlodziutka, piekna sunia w typie syberian husky. Byc moze ma w sobie cos z hokkaido.
Jest sunia bardzo spokojna, lagodna i delikatna. Grzecznie zachowuje sie w mieszkaniu, pozostawiona sama nie powinna niszczyc. Jest psiakiem niesmialym, ale ufnym. Nie wiemy co przeszla w zyciu, ale jest niepewna siebie. Mimo tego bardzo ufna i lagodna do ludzi.
Szuka domku spokojnego, niekoniecznie znawcow rasy, nie potrzebuje tez az takiej ilosci ruchu jak wiekszosc syberianow. Przyszly dom powinien zapewnic jej spokoj, pozytywny kontakt i duzo milosci. Sunia w domowych warunkach powinna szybko zaufac opiekunom i stac sie wspanialym i kochanym towarzyszem. Moze zamieszkac zarowno w mieszkaniu jak i domu z ogrodem. Ze wzgledu na ogromny stres, ktory przezyla w schronisku dobrzy by byla w domu jedynym psem. Maja jest wysterylizowana, warunkiem adopcji jesi wizyta przed adopcyjna i wypelnienie ankiety.

Posted

[quote name='brunka']Jak wygląda "rudy wariat" ? I dlaczego stresuje "śnieżną panienkę" ?
Może mnie też uda się odwiedzić biszkoptowe słoneczko ? Wezmę aparat jak się uda.

Zapraszam mozemy sie wybrac razem.

Rudy wyglada t ak:

Ale dzisiaj pojechal tfu tfu do DS wiec juz panny nie bedzie stresowal. Sprobujemy za pare dni z jakimis
grzeczniejszymi psiakami ja zapoznac. W hoteliku jest bardzo grzeczna, ale przestraszona. Do wszystkiego trzeba
ja zachecac.

Posted

no chyba tylko tak, to mozna wytłumaczyć, że nas zaraziłas:-) bo żadna z nas nie ma (i nie miała) haszczaka, ale coś w nich takiego jest że nie potrafimy przejść obojętnie hihii teraz w czwartek pojechałysmy do schroniska poszukać jakiegoś małego psa do wyciagnięcia...no i co...i leziemy po schronie, nic nam sie w oczy nie rzuca i stoi ona...mała, młodziutka, spokojniutka...miał byc mały pies a po 5minutach byłam już w biurze u kierownika i rezerwowałam sunie husky:-)

Posted

A ja wam powiem czemu.
Bo te rasy wygladaja i czuja sie w schronie wyjatkowo zalosnie. Ja wiem, ze jak setki innych psiakow.
Ale nie ma nic gorszego niz zamknac umilowanie wolnosci, pracy, biegu, kontaktu z czlowiekiem
w boksie 2m2 na dlugie miesiace....
Noi niestety takie psy brane wprost ze schronu czesto sie blakaja od domu do domu.
Ale to zla tendencja, bo psow zobaczcie sobie ile jest: http://huskyadopcje.pl/husky-do-adopcji.html
a adopcji niewiele.

Zaskocze Was jeszcze:

Posted

Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są.
Panienka się rozkręci w domku swoim, przecież hotel to tylko na chwilę.
A tak przy okazji jak wyglądają finanse ślicznotki ?
Chętnie się dołączę jakby ktoś jechał, mąż ostatnio nie czasowy a ja nie dysponuję samochodem.

Posted

brunka napisał(a):
Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są.
Panienka się rozkręci w domku swoim, przecież hotel to tylko na chwilę.
A tak przy okazji jak wyglądają finanse ślicznotki ?
Chętnie się dołączę jakby ktoś jechał, mąż ostatnio nie czasowy a ja nie dysponuję samochodem.

Wszystkie finanse są na pierwszej stronie :)

Posted

[quote name='brunka']Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są.

Oj tak, on jest pierwszy lizak, ale tez kawal skurczysyna. Jeden dom juz zaliczyl w szybkim tempie, mam nadzieje, ze teraz juz nie wroci.
http://www.dogomania.pl/threads/208509-Czoko-wrocil-z-adopcji
Ja jezdze busem z krk.

A co do finansow, nie chce sie wtracac, ale mysle, ze dziewczyny by sie ucieszyly z jakis deklaracji na nia:)
Hotel kosztuje 300zl msc bez karmy. Papu zapewnia Serwis Husky Adopcje.
Jutro mam w planie odwiedziny do aniolka, jezeli mnie w pracy nie uwieza za dlugo:(

Posted

Z deklaracji bardzo się ucieszymy, szczególnie że niedługo na hotelik idzie też druga husky, Zoja - ona nie ma żadnej deklaracji i praktycznie nikogo na wątku...

Posted

Mauja po raz kolejny odrobaczona, miała tasiemca... Oby nie pozarażała innych psów, bo koszty do zwrotu za odrobaczenia w hotelu będą ogromne... 15 zł za odrobaczenie zapłaciły HA, dziękujemy :)