brunka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Piękna panienka :kiss_2:, ale tereny do spacerów też cudowne! Quote
LisPustyni Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ta centrum miasta i park 2x3m. Mala pojechala juz do hoteliku. Ja udaje sie na poszukiwania mojego weza, ktory opanowal sztuke teleportacji podczas mojej nieobecnosci:angryy::angryy: Quote
sacred PIRANHA Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 LisPustyni napisał(a):Ja udaje sie na poszukiwania mojego weza, ktory opanowal sztuke teleportacji podczas mojej nieobecnosci:angryy::angryy: no to nieźle, powodzenia w szukaniu uciekiniera! Quote
LisPustyni Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Uciekiniera jak nie ma tak nie bylo. Mala w hoteliku grzeczna, troche speszona. Wypuscila ja Agnieszka na wybieg z moim rudym wariatem, ale nie przypadli sobie do gustu. Narazie biega sobie sama, sprobujemy za pare dni z jakis spokojniejszym towarzystwem ja wypuscic. Odwiedze ja w ciagu najblizszych 2-3dni Quote
brunka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Jak wygląda "rudy wariat" ? I dlaczego stresuje "śnieżną panienkę" ? Może mnie też uda się odwiedzić biszkoptowe słoneczko ? Wezmę aparat jak się uda. Quote
LadyS Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Podniosę sunię, niech się określi i zacznie szukać domku. Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Mauja to mlodziutka, piekna sunia w typie syberian husky. Byc moze ma w sobie cos z hokkaido. Jest sunia bardzo spokojna, lagodna i delikatna. Grzecznie zachowuje sie w mieszkaniu, pozostawiona sama nie powinna niszczyc. Jest psiakiem niesmialym, ale ufnym. Nie wiemy co przeszla w zyciu, ale jest niepewna siebie. Mimo tego bardzo ufna i lagodna do ludzi. Szuka domku spokojnego, niekoniecznie znawcow rasy, nie potrzebuje tez az takiej ilosci ruchu jak wiekszosc syberianow. Przyszly dom powinien zapewnic jej spokoj, pozytywny kontakt i duzo milosci. Sunia w domowych warunkach powinna szybko zaufac opiekunom i stac sie wspanialym i kochanym towarzyszem. Moze zamieszkac zarowno w mieszkaniu jak i domu z ogrodem. Ze wzgledu na ogromny stres, ktory przezyla w schronisku dobrzy by byla w domu jedynym psem. Maja jest wysterylizowana, warunkiem adopcji jesi wizyta przed adopcyjna i wypelnienie ankiety. Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='brunka']Jak wygląda "rudy wariat" ? I dlaczego stresuje "śnieżną panienkę" ? Może mnie też uda się odwiedzić biszkoptowe słoneczko ? Wezmę aparat jak się uda. Zapraszam mozemy sie wybrac razem. Rudy wyglada t ak: Ale dzisiaj pojechal tfu tfu do DS wiec juz panny nie bedzie stresowal. Sprobujemy za pare dni z jakimis grzeczniejszymi psiakami ja zapoznac. W hoteliku jest bardzo grzeczna, ale przestraszona. Do wszystkiego trzeba ja zachecac. Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 A i niespodzianka znajoma dzisiaj byla w hoteliku i cyknela nam fotencje tego sloneczka. Quote
sacred PIRANHA Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 o jaka misia śliczna potulna:-) a my juz w tym samym schronie wyczaiłyśmy inną sunie husky...coś ostatnio same sunie husky wyciągamy hihii Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Zarazilam Was;P Ale dziekuje Wam bardzo bo robicie kawal dobrej roboty, ktora Serwis by juz nie byl w stanie uciagnac. Quote
sacred PIRANHA Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 no chyba tylko tak, to mozna wytłumaczyć, że nas zaraziłas:-) bo żadna z nas nie ma (i nie miała) haszczaka, ale coś w nich takiego jest że nie potrafimy przejść obojętnie hihii teraz w czwartek pojechałysmy do schroniska poszukać jakiegoś małego psa do wyciagnięcia...no i co...i leziemy po schronie, nic nam sie w oczy nie rzuca i stoi ona...mała, młodziutka, spokojniutka...miał byc mały pies a po 5minutach byłam już w biurze u kierownika i rezerwowałam sunie husky:-) Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 A ja wam powiem czemu. Bo te rasy wygladaja i czuja sie w schronie wyjatkowo zalosnie. Ja wiem, ze jak setki innych psiakow. Ale nie ma nic gorszego niz zamknac umilowanie wolnosci, pracy, biegu, kontaktu z czlowiekiem w boksie 2m2 na dlugie miesiace.... Noi niestety takie psy brane wprost ze schronu czesto sie blakaja od domu do domu. Ale to zla tendencja, bo psow zobaczcie sobie ile jest: http://huskyadopcje.pl/husky-do-adopcji.html a adopcji niewiele. Zaskocze Was jeszcze: Quote
LadyS Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Zapraszam na wątek pięknej husky Zoji, która szuka domu i wsparcia finansowego na hotel: http://www.dogomania.pl/threads/209253 Zoja: Quote
brunka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są. Panienka się rozkręci w domku swoim, przecież hotel to tylko na chwilę. A tak przy okazji jak wyglądają finanse ślicznotki ? Chętnie się dołączę jakby ktoś jechał, mąż ostatnio nie czasowy a ja nie dysponuję samochodem. Quote
LadyS Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 brunka napisał(a):Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są. Panienka się rozkręci w domku swoim, przecież hotel to tylko na chwilę. A tak przy okazji jak wyglądają finanse ślicznotki ? Chętnie się dołączę jakby ktoś jechał, mąż ostatnio nie czasowy a ja nie dysponuję samochodem. Wszystkie finanse są na pierwszej stronie :) Quote
LisPustyni Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='brunka']Rudy świetny jest :eviltong: ten jęzor!!!!!!!!!!!!! niesamowity. Nowych właścicieli zaliże na śmierć, mam nadzieję, że fajni są. Chętnie się dołączę jakby ktoś jechał, mąż ostatnio nie czasowy a ja nie dysponuję samochodem. Oj tak, on jest pierwszy lizak, ale tez kawal skurczysyna. Jeden dom juz zaliczyl w szybkim tempie, mam nadzieje, ze teraz juz nie wroci. http://www.dogomania.pl/threads/208509-Czoko-wrocil-z-adopcji Ja jezdze busem z krk. A co do finansow, nie chce sie wtracac, ale mysle, ze dziewczyny by sie ucieszyly z jakis deklaracji na nia:) Hotel kosztuje 300zl msc bez karmy. Papu zapewnia Serwis Husky Adopcje. Jutro mam w planie odwiedziny do aniolka, jezeli mnie w pracy nie uwieza za dlugo:( Quote
LadyS Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Z deklaracji bardzo się ucieszymy, szczególnie że niedługo na hotelik idzie też druga husky, Zoja - ona nie ma żadnej deklaracji i praktycznie nikogo na wątku... Quote
LadyS Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Mauja po raz kolejny odrobaczona, miała tasiemca... Oby nie pozarażała innych psów, bo koszty do zwrotu za odrobaczenia w hotelu będą ogromne... 15 zł za odrobaczenie zapłaciły HA, dziękujemy :) Quote
LisPustyni Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Tam ponoc lepsze cuda poza tasiemcem wyszly. Jutro pojedzie jeszcze do weta kontrolnie bo miala biegunke z krwia. Na bank trzeba bedzie ja jeszcze raz odrobaczyc. Quote
LisPustyni Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Dostala jakis odrobaczacz z gornej polki i wet powiedzial, ze juz powinno byc ok. dzisiaj jade w odwiedziny wiec wieczorrem jakies fotencje:> Quote
sacred PIRANHA Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 czekam na fotki z utęsknieniem, mam tez nadzieje ze to juz koniec robali;/ Quote
LisPustyni Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Niestety fotek nie zrobilam bo jak skonczylam z wilczakiem lało i ciemno. Dzisiaj juz sunia lepiej sie czuje. Quote
Recommended Posts