Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U dziewczynek OK, choć Sonia wczoraj rozwaliła sobie na spacerku poduszkę na przedniej łapce, ale tą taką górną nad stopą (nie wiem jak to bardziej profesjonalnie określić, ale chyba wiecie o co chodzi :evil_lol: ). Niestety, dałam ciała i nie zabandażowałam łapy od razu po przyjściu, bo wydawało mi się, że to nic powaznego, krew prawie nie leciała, a Sonia tak to sobie jęzorem rozwaliła, że opuszka jest prawie w dwóch kawałkach :placz: To już za późno na szycie, zabandażowałam jej łapę, żeby nie ruszała, w nocy nie ściągnęła ale teraz jestem w pracy i nie wiem, co one tam razem robią :roll:
Pewnie rozszarpują opatrunek i jeszcze zadławią się lub skleją od środka plastrem, którym to wszystko okleiłam :placz: :placz: :placz:
Martwię się...

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
No, dziewczynki całe, opatrunek cały, zaraz będę zmieniać (oj, nie lubię :shake: ).

Ty nie lubisz zmieniać czy Sonia? Bo ja to codziennie robię, więc już się przyzwyczaiłam, ale początki były okropne :shake:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Ty nie lubisz zmieniać czy Sonia? Bo ja to codziennie robię, więc już się przyzwyczaiłam, ale początki były okropne :shake:

Sonia nie lubi, ja nie lubię (do tego trzeba mieć jednak minimum zdolności manualnych, których jako ex-skrzypaczka nie posiadam :evil_lol: ), tylko Żabka jest zachwycona, i się koło nas kręci, i przeszkadza... :shake:
Zaraz będę przeprowadzać akcję opatrunkową :placz:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Zawsze chciałam się nauczyć gry na skrzypcach :placz: (albo akordeonie :lol:)

Nie wiesz, co mówisz :evil_lol: ;) A tak serio, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jeszcze to zrealizować :cool3:

Posted

Bodziulka napisał(a):
ale jestem chyba nieskoordynowana ruchowo i do tego ta nauka nut...

Bodziulka, jak wiesz niedługo będę miała bardzo wysokie kwalifikacje w tej dziedzinie, mogę Cię pouczyć :evil_lol: Gorzej z ruchami :diabloti:

Posted

[quote name='Bodziulka']ooo to wtedy będę już po studiach (może :evil_lol: jak się uda) to będę miała trochę czasu na realizację siebie ;)
Nie chcę Cię martwić, ale z tą samorealizacją po studiach to czasami ciężko bywa. Najfajniejszy okres życia to jednak studia! :lol:

Dla cioteczek, przed długą weekendową przerwą parę dziewczynkowych ujęć z kompromitująco brudej kanapy::evil_lol: :oops: :oops: :oops:

Tu się kitłasimy :p

A tu pięknie pozujemy :loveu:

Sonia obserwuje blat kuchenny :evil_lol:

A tu nie wiem, o co jej chodzi :crazyeye:

Czyżby nowa kanapowa konfiguracja??? :cool3:

Posted

[quote name='Ania-Sonia']

Sonia obserwuje blat kuchenny :evil_lol:

ma minę, jakby nie było nic dobrego i do tego oparcie było bardzo niewygodne ;) musicie inaczej ustawić tą kanapę ;)

Posted

Ola&Kora napisał(a):

Hehe Sonia odkrywa w sobie kocią naturę :eviltong:

Ona MA kocią naturę, tzn. tak myślę, bo nigdy nie miałam kota (oprócz tego w głowie :evil_lol: ) To taki kotopies ;) Niezależna, olewatorka, z fochami i głębokim życiem wewnętrznym :roll:

Dzisiaj wylądowałyśmy jednak u weta, łapka opatrzona, zabezpieczona dwoma parami skarpetek, ale i tak w nocy to małpa jedna rozpracuje :shake: Nie mam serca zakladać jej kołnierza, poza tym Żabcia panicznie boi się zakołnierzonej Soni :crazyeye: :evil_lol:

Posted

Bodziulka napisał(a):
ma minę, jakby nie było nic dobrego i do tego oparcie było bardzo niewygodne ;) musicie inaczej ustawić tą kanapę ;)

Hahaha, Bodziulka!!!:lol: :lol: :lol:

• 1 month later...
Posted

Jak miło, że ktoś o nas pamięta! :loveu:

Reaktywacja galerii Soni & Żabki - już wkrótce! ;) :cool3:

A na razie dziewczynki wraz z Pańcią i Pańciem przesyłają wszystkim dobrym ludzkim i psim duszom życzenia zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia (może mało oryginalnie ale od serca :lol: )

Posted

Aniu i ja o Was pamiętam!:loveu: Tylko galeria Sońci i Żabci tak daleko się gdzieś schowała, że nie mogłam się do niej dokopać :oops: żeby niedobrą Anię skrzyczeć, że nic nie pisze!:eviltong: Nawet próbowałam ją odnaleźć klikając w Twojego nicka i szukając po wypowiedziach na forum...i nic! Nie znalazłam!:placz: Bardzo więc liczę na reaktywację!!!:cool3: :loveu:

Radosnych Świąt Aniu!!! :x-mas: :tree1: Tobie, Twojemu TZtowi i psikutkom :lol: - Sonieczce i Żabeczce!!!:loveu: :loveu: :loveu: Ho, ho, ho!:lol: :tree1:

Guest Kamcia_14
Posted

Mmm jaki pychol :loveu:. Tylko że ostatnio ŻADNYCH fotek niewidzę w ostatnich postach :mad:. No ale jak reaktywacja to reaktywacja :p.
Więc czekamy na nowe fotki i życzymy wesołycych świąt :loveu:.

Pozdrowionka .
PS. zapraszamy do nas do galeri :loveu:.

Posted

Pod choinką dużo prezentów,
a w życiu mało zakrętów,
karpia wielkiego,
lecz nie samażonego,
w pysznej galarecie,
a przepis trzymasz w sekrecie,
śniegu w bruk,
a w sylwestra bedzie huk!