Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='masza44']Strasznie smutne wieści:( Haniu trzymajcie się...To okropnie dobija tyle strat na raz...ale zrobiłyście wszystko co mogłyście, te psiaki nie umarły same, gdzieś w rowie, tylko wśród ludzi, w humanitarnych warunkach... a Bambuś...Spotkałam go tylko raz ale to wystarczyło, żeby zobaczyć, że to pies wyjątkowy, którego nie da się nie pokochać całym sercem i on to też oddawał całym sercem, chodząca psia dobroć i łagodność...to się rzucało w oczy...on miał u Was dobre życie, drugie życie...
Bambusiu
[*][/QUOTE]

był to okropny weekend, ale cóż...... pod opieka mamy jeszcze inne psiaki i teraz nimi musimy sie zająć...
O Kubusiu i Gruszce nigdy nie zapomnimy; a Bambo zawsze bedzie miał szczególne miejsce w naszych sercach....

• Replies 763
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='karolciasz28']Bardzo smutne wieści... Ale Bambo, Kubuś i Gruszka odeszli kochani i jednak nie całkiem samotni.
Adopcje cieszą.
Dostałam maila o Puszkina. Haniu jakiej on jest dokładnie wielkości?[/QUOTE]

dziekuje kochana za słowa otuchy.....

a Puszkin tak troszke za kolana, no moze w kolano, nie wysoki ale nadrabia futerkiem! strasznie mi szkoda goscia, on tak starsznie prosi kazdego kto przyjdzie do boksów, to starsznie kontaktowy, wesoły i lgnacy do ludzi pies! ale chyba niektórych odstarsza własnie ta jego energia, to wulkan! potrzebuje ludzi którzy poswieca mu duzo czasu i konkretnie zmecza codziennie.....

a wczoraj TŻ razem z Jola przywieźli kolejne bidy - 2 sztuki, sunia podobno sliczna, biała ale starsznie wystarszona.

Szukamy tez PILNIE domu dla 2 letniego labradora, Choco! potem wrzuce zdjecie i ogłoszenie a dzisiaj jak przyszłam do pracy to kolejna niespodzianka, ktos w nocy podrzucił 3 kocieta do firmy, takie ok 2 miesieczne, oswojone...... jakbym dorwała to :mad: normalnie rece opadaja, kociakom porobie zdjecia i poogłaszam, na razie musza zostac na magazynach firmy, nie mamy wolnych DT dla kotów!

Edited by hankasanok
Posted

zapraszamy serdecznie na bazarek dla naszych podopiecznych w Boguchwale

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235611-Super-bazar-Perfumy-i-bi%C5%BCu-AVON-na-karm%C4%99-dla-przytuliska-w-Boguchwale-Do-24-11?p=19964273#post19964273[/url]

Posted

[quote name='hankasanok']

Szukamy tez PILNIE domu dla 2 letniego labradora, Choco! potem wrzuce zdjecie i ogłoszenie[/QUOTE]

to nie ten co zaginął w Zagórzu i jest poszukiwany ?

Posted

[quote name='karolciasz28']Haniu podaj mi na pw swój telefon. Powiem tej Pani, żeby się skontaktowała bezpośrednio z Tobą. :)
Pani jest z Częstochowy. Także odległość niemała.[/QUOTE]

juz podaje :p

[quote name='Becia66']to nie ten co zaginął w Zagórzu i jest poszukiwany ?[/QUOTE]

nie Beatko, ten z Zagórza to Riko- biszkopt, a Chocko jest czekoladowy

Posted

[SIZE=3]w połowie października rozpoczełliśmy remnont starych boksów, gdyby nie wielka pomoc ze strony Dryrekcji Zespołu Szkół Nr 4 w Sanoku i uczniów byłoby bardzo ciezko, wielkie ukłony w ich strone za nieoceniona pomoc....

materiał video

[URL]http://esanok.pl/2012/uczniowie-budowlanki-wykonuja-boksy-dla-zwierzat-video-hd.html[/URL]
[/SIZE]

Posted

zazdroszczę wam, że macie taką pomoc z zewnątrz. U nas tez podłogi w boksach się sypią, a drobne remonty robimy własnym sumptem niestety, bo inni każą sobie za każdą pierdułę słono płacić...

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235611-Super-bazar-Perfumy-i-bi%C5%BCu-AVON-na-karm%C4%99-dla-przytuliska-w-Boguchwale-Do-24-11"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/9585/5pachnacybazarek416a.jpg[/IMG][/URL][COLOR=#0000cd][I][B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235611-Super-bazar-Perfumy-i-bi%C5%BCu-AVON-na-karm%C4%99-dla-przytuliska-w-Boguchwale-Do-24-11"]PACHNĄCY BAZAREK DLA BOGUCHWAŁY[/URL][/SIZE][/B][/I][/COLOR]

Posted

[quote name='Becia66']zazdroszczę wam, że macie taką pomoc z zewnątrz. U nas tez podłogi w boksach się sypią, a drobne remonty robimy własnym sumptem niestety, bo inni każą sobie za każdą pierdułę słono płacić...

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235611-Super-bazar-Perfumy-i-biżu-AVON-na-karmę-dla-przytuliska-w-Boguchwale-Do-24-11"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/9585/5pachnacybazarek416a.jpg[/IMG][/URL][COLOR=#0000cd][I][B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235611-Super-bazar-Perfumy-i-biżu-AVON-na-karmę-dla-przytuliska-w-Boguchwale-Do-24-11"]PACHNĄCY BAZAREK DLA BOGUCHWAŁY[/URL][/SIZE][/B][/I][/COLOR][/QUOTE]

pomagaja, pomagaja, sa niedocenieni, my tylko zakupiłysmy materiały a chłopaki robia to w ramach praktyk, spróbujcie uderzyc do szkół, moze akurat pomogą, my jeszcze robimy druga edycje akcji napełniamy puste brzuchy" zbieramy jedzonko na zime dla naszych psiaków i kotów wolnozyjacych , bedziemy rozsyłac pisma do szkół i przedszkoli, zawsze jest jakis odzew, wiec i tym razem liczymy na pomoc młodziezy......

Posted (edited)

[quote name='Husky(M)'][FONT=century gothic]Gdzie (i czy w ogóle) mogę znaleźc [B]aktualną listę wszystkich psów do adopcji[/B]?[/FONT][/QUOTE]

na pierwszej stronie

[SIZE=4][B]KOCHANI, PILNIE SZUKAMY KOGOS DO WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W CZESTOCHOWIE DLA PUSZKINA, ZNACIE KOGOS?
[/B][/SIZE]

Edited by hankasanok
Posted

[quote name='Becia66'][COLOR=#000000]W Częstochowie dużo osób :[/COLOR]
[B]
olalolaa
lilk_a
ivette3
truskawa144
Cocermaniaczka
florida_blue
Shetanka[/B][/QUOTE]

dzieki jeszcze raz Beatka, juz napisałam do jednej z tych osób, czekam na odpowiedz....

Posted

Haniu Ivette wykreśl z tej listy bo ostatnio była na dogo 25.07. 2012.
Tak samo Florida_blue 5.11. 2012 więc pewnie nie doczekasz sie na odpowiedź.
Olalolaa była dzisiaj ale tez nie wchodzi regularnie, nie wiem jak reszta.

Posted

[quote name='karolciasz28']Haniu, domek fajnie się zapowiada? :)
Ta ta pani, która pisała do mnie? ;)[/QUOTE]

tak, Kochana ta Pani, zapowiada sie ok ale sprawdzic musimy, tym bardziej ze nasz Pusio to konae psisko, uwielbia ludzi, tylko by sie miział, ale..... nie lubi innych psów i ma w sobie duuuzo energiii.

i mam jeszce niemiłą wiadomosc, jutro jedziemy odebrac naszego Misia, nie bede juz nic pisac bo szkoda słów, powiem tylko tyle ze dobrze ze jednak robi sie te wizyty poadopcyjne ( i nidy do konca nie ufa ludziom):shake:..... ten biedny psik nie ma szczescia, juz 3 raz wraca z adopcji a taki fajny chłopak z niego...... musimy go ogłaszac na CITO, on cierpi zamkniety w kojcu......., Zrobisz mu pare ogłoszonek jeszcze....:p

Posted (edited)

[quote name='Becia66']Haniu Ivette wykreśl z tej listy bo ostatnio była na dogo 25.07. 2012.
Tak samo Florida_blue 5.11. 2012 więc pewnie nie doczekasz sie na odpowiedź.
Olalolaa była dzisiaj ale tez nie wchodzi regularnie, nie wiem jak reszta.[/QUOTE]

juz wczesniej napisałam do Florida_blue, odpisała mi ze zrobi wizyte, czekam na tel od niej zeby obgadac wszytko. ale juz jej nie ma na dogo, poczekam do jutra, dzieki Beatko

edit:
wizyta załtwiona, odbezdie sie w sobote o 11, zrobi ja Florida_blue, za co serdezcnie dziekujemy!

Edited by hankasanok
Posted

wpadam na chwilke bo zaraz pedze do naszych psiaków a potem mamy jeszcze dwie interwencje.... powiem tak szybko ze wizyta PA wypadła dobrze i Puszkin vel Pusio zamieszka w Czestochowie!:multi: jestesmy w kontakcie, jutro parwdopodobnie pojedzie do nowego domku! Jeszcze raz dziekuje florida_blue za zrobienie wizyty, jesli tylko bedziemy mogły sie jakos odwdzieczyc, dziewczyny ,,walcie jak w dym" :p

Posted

Mieszkam na takim zacofanym zadupiu, gdzie psy mają do dyspozycji dosłownie 1,5 m2...
Idę dzisiaj z psem na spacer i widzę... psa coś w rodzaju beagla na metrowym łańcuchu w dodatku jest ogrodzony jakimś płotem. Wcześniej był tam skundlony ON, ale zdechł kilka tygodni temu. Idę z moim psem, a ten beagle piszczy i próbuje szczekac. Tak więc pies pies śpi, je, wypróżnia się na tym swoim 1,5 m. Drugi owczarek niemiecki (w innym domu) ma kojec dosłownie 2x2, gdzie 1/3 tego miejsca zajmuje buda. Jest wypuszcznany na noc, ale jednak cały dzień siedzi w tym ciasnym kojcu..
A najgorsze jest to, że nic nie mogę zrobic, nie chcę miec kłopotów..

Posted

[quote name='Husky(M)']Mieszkam na takim zacofanym zadupiu, gdzie psy mają do dyspozycji dosłownie 1,5 m2...
Idę dzisiaj z psem na spacer i widzę... psa coś w rodzaju beagla na metrowym łańcuchu w dodatku jest ogrodzony jakimś płotem. Wcześniej był tam skundlony ON, ale zdechł kilka tygodni temu. Idę z moim psem, a ten beagle piszczy i próbuje szczekac. Tak więc pies pies śpi, je, wypróżnia się na tym swoim 1,5 m. Drugi owczarek niemiecki (w innym domu) ma kojec dosłownie 2x2, gdzie 1/3 tego miejsca zajmuje buda. Jest wypuszcznany na noc, ale jednak cały dzień siedzi w tym ciasnym kojcu..
A najgorsze jest to, że nic nie mogę zrobic, nie chcę miec kłopotów..[/QUOTE]

a gdzie to jest dokładnie? prosze o podanie nr tele do Ciebie na pw, zadzwonie i porozmawiamy na ten temat.....

Co do naszego Puszkina, Panstwo jutro wyjeżdzaja o 6 rano z Czestochowy.....wszyscy na nich czekamy, a zwłaszcza Puszek:p

Posted

To trzymam kciuki za Puszka. Wiesz Haniu, ja z góry pozytywnie myślę o ludziach, którzy po psa tarabanią się 100 i więcej kilometrów, widać zależy im i nie szczędzą sił i środków. Natomiast jesli ktoś mieszka np. 20 km od przytuliska i biadoli że daleko i pyta czy można mu przywieźć - to od razu mam ochotę dać mu kopa w d....